HomeBekerNog genoeg werk aan de winkel voor FC Oegstgeest

Nog genoeg werk aan de winkel voor FC Oegstgeest

-

Districtsbeker- Fusieclub FC Oegstgeest speelde zaterdagmiddag haar eerste wedstrijd om het ‘echie’, het Haagse DUNO had de eer om de tegenstander te zijn. Project FC Oegstgeest mag dan al geruime tijd aan de gang zijn, het sportpark ligt nog grotendeels op de schop. Nieuwe kleedkamers moeten naast de tribune verrijzen, twee kunstgrasvelden hopen eind deze maand op goedkeuring van de KNVB, de kantine wordt uit- en verbouwd en ook de uitreiking van de laatste kleding moet nog plaatsvinden. Dat de wedstrijd in plaats van half drie om kwart over drie begon nam iedereen dan ook voor lief, improvisatie viert in tijden van fusies en grootschalige verbouwing namelijk hoogtij.

Het vertoonde spel, met een eindstand van 1-1, liet tevens zien dat er niet alleen buiten het veld nog genoeg werk aan de winkel is. De eerste helft oogde de thuisploeg onwennig en onrustig, en dit had waarschijnlijk ook te maken met het inpassen van een aantal “nieuwe”(teruggekeerde) spelers. De bezoekers hadden de eerste helft bij fases het betere van het spel zonder echte kansen te creëren. Tot in de laatste minuut van de eerste helft, een niet te missen kans werd verprutst waardoor de thee met een brilstand werd opgezocht.

Het vertoonde spel in de eerste helft was voor trainer Huig Jan Heeringa (nog) geen reden om te wisselen. Na een uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Een uitgelokte strafschop werd met moeite binnengeschoten en zo stond het 0-1. Gezien het spel in het eerste uur niet geheel onverdiend. De thuisclub ging hierna wisselen en dit kwam het spel van FC Oegstgeest zeker ten goede. Vooral Abel Bormans bracht meer gevaar, en met nog een kleine twintig minuten te gaan was het Steven Apcar die een indraaiende vrije trap het laatste zetje gaf. In deze gelijke stand kwam geen verandering meer, alhoewel de ploeg van Heeringa conditioneel sterker was en zeker het laatste halfuur de bovenliggende partij was. De eerste officiële wedstrijd eindigde zo in 1-1, een uitslag die gezien het spelbeeld terecht was.

,,Het is weer goed om terug te zijn op het oude nest, al baal ik nog wel van de benutte penalty want ik zat in de goede hoek en raakte de bal zelfs nog aan.” Verloren zoon en kind van de club Peter Messemaker en beste man aan de kant van de Oegstgeestenaren gaf verder nog aan dat hij heel erg moet wennen aan het fenomeen clubgrensrechters. ,,Dat kan nog wel eens een irritatiepuntje worden ja”,  en liep vervolgens lachend weg.

,,De eerste helft was inderdaad onrustig en ging er het nodige mis. Aan de andere kant zien wij deze bekerwedstrijden nog als onderdeel van de voorbereiding en weten we dat er nog genoeg dingen voor verbetering vatbaar zijn. Die 4e klasse waarin wij zitten is een hele sterke klasse en het zal lastig genoeg zijn om te promoveren. Ik schat zelf in dat hier een ploeg of acht voor in aanmerking komen”, aldus de realistische trainer Heeringa.

Opstelling FC Oegstgeest : Messemaker,  Gianfiglio (68. Van der Spek), Solleveld, Apcar, Gras (62. Bormans), Van Bommel, Nieuwenburg, Wenink, Den Hollander, Van Tulder (73. Polet), Van Vliet.

Opstelling DUNO : Van Vliet, Wijling, Zonneveld, Hess, Navarro, Kramer, Hogeboom, Bloemink, Bor, Mulder, Gout.