HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Opnieuw forse nederlaag voor LSVV'70

Opnieuw forse nederlaag voor LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag)- LSVV’70  had  de hernieuwde kennismaking met Woubrugge wel anders voorgesteld. De ploeg van Freek Jansen ging net als vorige week tegen stadsgenoot Roodenburg hard onderuit (5-2). Ook nu het ging het vooral fout na de rust, hoewel dat vooral met een gebeurtenis van voor de pauze te maken had. Coach Jansen had voorafgaand aan het duel tegen Roodenburg, gelet op het programma, zijn ploeg voorgehouden dat de eerstvolgende drie duels gewonnen diende te worden. Drie punten is nu nog het hoogst haalbare voor de manschappen van Jansen. De roodhemden leidden zelf de nederlaag in. De gelukkig tot stand gekomen 1-0 (eigen treffer Gerben Groenendijk) werd een kwartier voor rust weggepoetst door aanvoerder Guus van Kessel, die een vrije trap van Paulus Egberts knap raak kopte. Kort voor de gelijkmaker trof Jochem van der Graaf snoeihard het aluminium boven de Woubrugse doelman. Zestig tellen na de gelijkmaker raakte zijn aanvoerder kwijt (tweemaal geel). Met tien man en de 2-1 van Emiel Buntsma in blessuretijd werd het een zware klus voor de Leidenaren.

De beste mogelijkheden waren in de openingsfase overigens voor de bezoekers. Thomas Loos miste de finesses om een medespeler vrij voor doelman Michael Kneulman te zetten. De Leidse ploeg voetbalde tot aan de uitsluiting van de Leidse aanvoerder beter dan de gastheren. Met een flinke kater ging de ploeg echter de rust in.

Met Neal Petersen en Erwin Humme als frisse krachten binnen de lijnen moest de opgelopen achterstand worden weggewerkt. De snelle 3-1 van Leon Hoogenboom betekende echter de nekslag voor de bezoekers. De thuisclub had geen kind meer aan de Leidse formatie ,en liep vervolgens simpel uit naar een 5-1 voorsprong. Tien minuten voor einde wedstrijd verzachtte Joost Wijnakker enigszins de pijn voor de studunten door een fraaie kopgoal af te leveren.  De vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden, waarin de ploeg 21 tegentreffers incasseerde, moet Jansen de nodige hoofdbrekens kosten.

,,De rode kaart en de 2-1 op slag van rust was dodelijk voor de ploeg , daarvoor hadden wij de beste mogelijkheden”, sprak Petersen na het duel. ,,In plaats van een voorsprong te pakken, kwamen we ongelukkig achter. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We doen het niet best, maar als we bij elkaar blijven komt het zeker goed. Als de jongens die we missen weer terug komen gaan we nog voor de nodige verrassingen zorgen. Vooral Jiddo Doornenbal, die in de derde klasse aanvallend zijn waarde bewees, wordt node gemist. We moeten vooral de dingen niet groter maken dan ze zijn. Elke wedstrijd is bij ons een ander verhaal.”

Woubrugge klom ondertussen op naar de vierde plaats na een moeizame competitiestart. De laatste vier wedstrijden werden in winst omgezet met de aansprekende cijfers vandien: dertien goals voor en slechts drie tegen.

Goals: Woubrugge: Kevin Veltman, Emiel Buntsma, Leon Hoogenboom, Thomas Osthoff, Gino Rolfes.

Goals LSVV’70: Guus van Kessel, Joost Wijnakker.

Basisopstelling LSVV’70: T.Waasdorp, Van der Meer, Leugering, Groenendijk, Casteel, Van der Graaf, Wijnakker, Bardaa, Egberts, Loos, Van Kessel.