HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg boekt na lange tijd weer een zege

Roodenburg boekt na lange tijd weer een zege

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg kent tot dusverre een uitermate teleurstellend seizoen. Alle zeilen zullen moeten worden bijgezet om nog in het linkerrijtje te eindigen. Op Sportpark Noord stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Haagse Hout op het programma. De ploeg uit Den Haag presteert eveneens matig en verloor de laatste twee wedstrijden met ruime cijfers. Aan de hand van aanvoerder Jeroen Hooidonk en Aymen Mizab (beide spelers scoorden tweemaal) werd er eindelijk weer eens gewonnen. Het werd 4-3 in het voordeel van de thuisploeg.

De trefzekere Aymen Mizab over de winstpartij: ,,Deze overwinning is een opsteker en zeker ook een opluchting voor het team. We begonnen meteen goed aan de wedstrijd. Na een paar minuten kregen we een corner die ik mocht nemen. Ik zag Jeroen Hooidonk vrij staan bij de tweede paal en hij kopte keurig binnen. Toen zagen we de paniek bij hun toeslaan. Ze maakten verwijten over en weer en speelden ons daarmee in de kaart. Halverwege de eerste helft werd ik op het randje van buitenspel weggestuurd. Oog in oog met hun keeper lepelde ik de bal over hem heen en trof zo doel. We bleven sterk aan de bal en kort na mijn doelpunt werd de score verder opgeschroefd. Uit een goede steekbal werd ik wederom weggestuurd en ditmaal kon ik afronden in de verre hoek. Kort voor de onderbreking scoorden zij met enig geluk de 3-1.”

De aanvaller vervolgt: ,,In de rust gaf onze trainer aan dat we vooral moesten blijven voetballen. Dat deden we echter niet na de rust. We waren te onrustig aan de bal en de posities werden niet goed bezet. Dat kwam met name doordat we te gretig de score wilde uitbouwen. We kwamen hierdoor gelukkig niet echt in gevaar. Halverwege de tweede helft scoorde Hooidonk weer met zijn hoofd en leek de strijd gestreden. Toch kwam Haagse Hout terug. Kort voor tijd waren zij trefzeker en in de blessuretijd werd het zelfs nog 4-3 ook. Gelukkig wisten we de overwinning over de streep te trekken. We hopen nu in een positieve flow te komen en onze trainer Nino Poulina een waardig afscheid te geven.”

Roodenburg, dat voor de tweede keer won in 2018,  gaat volgende week op bezoek bij titelkandidaat Oegstgeest. In Leiden werd het eerder 1-5 in het voordeel van de kampioenskandidaat. Roodenburg is overigens nog steeds op zoek naar een opvolger van Poulina.