Roodenburg pakt eerste driepunter ten koste van flets Koudekerk

Vierde klasse A (zaterdag)- Volgens velen is er in deze klasse een groot aantal ploegen die gaat strijden om de bovenste plaatsen, en aangezien alleen de kampioen rechtstreeks promoveert zal het dus dringen geblazen zijn bovenin. Vanaf het begin van de competitie zijn er ook wekelijks verrassende uitslagen te noteren, er viel vooraf dus ook geen zinnig woord te zeggen over de uitkomst van de wedstrijd van zaterdagmiddag tussen Koudekerk en Roodenburg. De  thuisclub was met 7 punten uit 3 wedstrijden nog ongeslagen en gaven vorige week een zeker lijkende 3-1 voorsprong uit handen. De bezoekers uit Leiden-Noord stonden puntloos onderaan. Wel echter hadden zij met achtereenvolgens Meerburg, FC Oegstgeest, Floreant en Aarlanderveen een uitermate zwaar programma achter de rug. Wie een eentje op het totoformulier had ingevuld kwam bedrogen uit want het was Roodenburg dat uiteindelijk op basis van de tweede helft verdiend met de punten in de tas huiswaarts keerde, alles met een rood-wit hart verslagen achterlatend.

Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft met nog de beste kansen voor de mannen van trainer Ronald Rosdorff waren zij de tweede helft echter geen schim van de ploeg van voor de rust en creëerden in de tweede helft geen enkele uitgespeelde kans meer. De ploeg van trainer Cengiz Donmez maakte het zichzelf nog lastig door de wedstrijd niet eerder definitief in het slot te gooien maar daar maalde na afloop verder niemand meer om bij de blauw-zwarten. De eerste winst was binnen en daar was niets gestolen aan.

Na twee minuten spelen liepen twee Koudekerkers elkaar bij een voorzet vanaf de zijkant in de weg en dat dit moment exemplarisch was voor het spel van de thuisploeg in het verdere verloop van de wedstrijd kon toen niemand bevroeden maar feit was wel dat er daarna heel veel mis ging. Zo ook na ruim vijf minuten spelen toen captain Abdou Farhane de bal geheel vrijstaand achter keeper Tony van Ooi kon inkoppen en de 0-1 op het scorebord zette. De Koudekerkers speelden in een te laag tempo, er was weinig beleving en omdat zij ook nog achterin regelmatig op één lijn verdedigden waren de Leidenaren in de omschakeling levensgevaarlijk. Desondanks waren er voor de rust nog genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen, maar Bas van Heerdt (3x), Daan van der Zwet (2x) en Jordy Melchert (2x) hadden hun vizier niet op scherp staan. De grootste kans was echter na een klein halfuur spelen voor Yvar de Groot, maar zelfs vanaf een meter of vijf kon hij keeper Khalid Makkor niet passeren. De bezoekers lieten zich ook niet onbetuigd, in de omschakeling kwamen zij er een paar keer gevaarlijk uit maar de thee werd opgezocht met een minimaal verschil.

Vorige week kon Koudekerk in de tweede helft de wedstrijd nog gedeeltelijk naar de hand zetten, maar ondanks een aantal verse wissels werd het spel er niet beter op. Weinig tot geen beleving, zonder vertrouwen, geen opbouw maar veel te veel de lange bal kortom er werd veel te weinig gebracht om Roodenburg pijn te doen. De bezoekers deden ook veel te weinig met de geboden ruimte en wisten een aantal kansen en man meer situaties niet te benutten en uit te spelen. Zo bleef het nog lang spannend, maar een paar minuten voor tijd was het de beste man van het veld, Mohammed Matoug, die op schitterende wijze en verdiend de 0-2 en tevens eindstand binnenschoot.

De zeer meelevende en enthousiaste trainer van de winnende ploeg, Donmez, was na afloop een blij man. ,,Na een zware start van de competitie met allemaal tegenstanders die worden getipt voor de bovenste plaatsen is deze overwinning natuurlijk zeer welkom. Het zat er al aan te komen want er wordt goed en hard getraind waarbij de spelers niet van het veld zijn te slaan en dat zie je in de wedstrijd ook terug. Vorig jaar stonden we vaak maar met maximaal 10 man op het trainingsveld en was er geen tweede elftal maar nu heb ik er regelmatig ruim 35 en doet het tweede het goed. In het afgelopen seizoen zaten we er vaak in de rust al doorheen maar ook conditioneel kunnen we het nu gewoon veel langer volhouden. De spelvreugde is weer terug, en misschien wel het belangrijkste de spelers laten zich niet meer afleiden door randzaken zoals een scheidsrechter, assistent scheidsrechter of het publiek. Ik vind het alleen jammer voor mijn collega Rosdorff, maar goed dat is voetbal.”

De verliezende trainer baalde na afloop flink. ,,De tweede helft was gewoon slecht, ik schrok er eerlijk gezegd wel van want we zakten met z’n allen flink door de ondergrens. Voor de pauze hadden we onze winst al moeten pakken. Wij zijn goed begonnen aan de competitie met twee overwinningen, maar na het gelijke spel van vorige week en het verlies nu maken we even een flinke pas op de plaats en dat is jammer.”

Man van de wedstrijd, Matoug, was na afloop vooral blij voor zijn ploeg. ,,Ik ben teruggekomen naar deze club om het plezier in het voetbal weer terug te krijgen en wat vorig jaar nog niet wilde lukken, dat plezier is er nu wel en dat straalden we vandaag ook zeker uit. Er stond echt een team, we hebben voor elkaar geknokt en uiteindelijk meer dan verdiend gewonnen.” Op de vraag van uw verslaggever of hij niet te goed is voor deze ploeg zegt hij eerst ietwat verlegen: ,,Dank u wel, voor mij was het terugkrijgen van plezier in het voetballen het allerbelangrijkste. Ik heb eind vorig seizoen lang nagedacht maar toch besloten om te blijven en heb daar absoluut geen spijt van. Als ik eerlijk ben zou ik nog wel een keer een stap willen maken, alleen wanneer dat dan is daar houd ik me nog niet mee bezig.”

Koudekerk – Roodenburg 0-2 (0-1). 6. 0-1 A. Farhane, 86. 0-2 Matoug. Scheidsrechter Van Dam. Toeschouwers 75.

Opstelling Koudekerk : Van Ooi, F. Roosenbrand, J. Roosenbrand, De Schepper (Sharief), Van Rijswijk, Schmand, Melchert, Wildschut, Van der Zwet (Lancel), Van Heerdt, De Groot.

Opstelling Roodenburg : Makkor, Yuksel, Amghar (El Hamami), Farhane, Anass Bouchnafa, Bardaa, Matoug, Boy (Leonora), Serraj (Belkhir), Mkadmi, Abdelhak Bouchnafa.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen