Evenwicht bij Meerburg-Koudekerk: 1-1

Vierde klasse A (zaterdag)-Aanvankelijk stond Meerburg-Koudekerk gepland voor 29 september in de tweede competitieronde. Deze wedstrijd werd uitgesteld vanwege de jubileumfeesten van Meerburg. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen: Koudekerk van het toen zeer sterk geacht Alphense Boys en Meerburg met maar liefst 1-7 bij Roodenburg. De bezoekers hebben zich inmiddels opgewerkt tot de subtop en hoopten zich door een zege alleen op de derde plaats te nestelen. Meerburg is inmiddels danig aan het kwakkelen geraakt en zou met een winstpartij de onderste regionen verlaten. Met het puntje via de 1-1 schoten beide clubs niet veel op.

Het was zeer pover wat de ploegen in de eerste helft op het kunstgras neerlegden. Talloze keren balverlies, een laag tempo en weinig creativiteit deden voor veel kijkers pijn aan de ogen. Markant was wel het verschil in spelopvatting. De thuisploeg probeerde het via de kortste weg naar de spitsen, de lange bal dus. Koudekerk wilde juist via een verzorgde opbouw het de opponent lastig maken. Hoewel er nog wel eens denigrerend wordt gesproken over de manier van spelen van de thuisploeg in de eerste helft, bleek het wel het meeste gevaar op te leveren. Tot twee keer toe stond Aymen Mizab oog-in-oog met keeper Tony van Ooy om daar hopeloos te falen in de afronding. Ook een derde mogelijkheid was aan de balvaardige technicus niet besteed. ,,Dat is ons seizoen in een notendop”,  verzuchtte trainer Alex Redel na afloop. ,,Kansen zat, maar benutten ho maar. Je had met 2-0 de rust in kunnen gaan. Hoeveel kansen kreeg Koudekerk nu?” Die vraag is makkelijk te beantwoorden: nul. Doelman Patrick Bom had meer last van de regenachtige weersomstandigheden dan van de voorwaartsen van de bezoekers.

De tweede helft was beter. Beide ploegen brachten meer variatie in het spel waarbij de thuisploeg een veldoverwicht had en ook kansjes creëerde. De 1-0 was het gevolg van een fraaie aanval waarbij Joeri van der Voort, Daniel Fleuren en Richard Versteden betrokken waren. De laatste tikte het leer uiteindelijk in het Koudekerk doel. Redel nog eens: ,,Dat was het resultaat van keihard werken en knokken voor elkaar. De kansen op de 2-0 waren er, helaas viel het doelpunt juist aan de andere kant en dat kwam meer door misverstanden en ongelukkige momenten van ons dan door het voetbal van Koudekerk. Met die 1-1 kregen we weer eens te weinig.”

Het doelpunt was inderdaad een buitenkansje voor het elftal van Ronald Rosdorff. Een ongelukkige terugspeelbal werd eerder opgepikt door Yvar de Groot dan door Bom. De keeper werd afgetroefd met een prachtige lob. Mark van Diemen werkte de bal nog weg, maar dat bleek ruim achter de doellijn. Het slotoffensiefje dat Meerburg er nog uit perste leverde niets op.

Rosdorff in zijn analyse: ,,Onze nette opbouw leverde te weinig op. Daarom zijn we daar vanaf gestapt. Bouwen om het bouwen heeft geen zin. De ruimte aan de zijkanten was groot, maar die benutten we niet. We zijn wat opportunistischer gaan spelen in de tweede helft en uiteindelijk was deze 1-1 het maximale resultaat mede gelet op het feit dat we een paar vaste krachten misten, die normaal gesproken net dat extra beetje creativiteit meebrengen.”

Redel was niet tevreden over het gelijke spel, maar zag wel lichtpuntjes. ,,Er zijn wat mensen terug van blessures en ik heb genoten van Ali Abbach. Die jongen staat voor het eerst in de basis, maar doet het gewoon hartstikke goed. Geknokt werd er tot de laatste minuten. Die elementen zijn een basis om op verder te borduren.”

Meerburg-Koudekerk: 1-1 (0-0). 68. Versteden 1-0, 80. De Groot 1-1. Scheidsrechter: Hooijer. Toeschouwers: 125.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Fleuren, De Jong, Laan, Van der Voort, Versteden, Abbach, Van Diemen, Slingerland, Paap, Mizab.

Basisopstelling Koudekerk: Van Ooi, Hakkaart, Roosenbrand, De Schepper, Van Rijswijk, Schmand, Wildschut, Van der Zwet, Lancel, Heerdt, De Groot.

Foto’s: Sandra Akerboom (zie ook de fotoreportage)