HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk verliest van koploper en vindt zichzelf terug in middenmoot

Koudekerk verliest van koploper en vindt zichzelf terug in middenmoot

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Aan de Gruttolaan ontving de ploeg van Ronald Rosdorff de ongeslagen koploper en winnaar van de eerste periode, Aarlanderveen. Wedstrijden tegen de koploper zijn altijd bijzonder, maar het feit dat de trainer van de bezoekers (Arjen Linstra, AK) ook nog eens een Koudekerk verleden heeft en in Koudekerk woont bracht extra sentimenten met zich mee. Een periodetitel is natuurlijk een prijs, maar ‘slechts’ een troostprijs als je de kwaliteit van een ploeg als Aarlanderveen ziet. Kon Koudekerk de bezoekers pootje lichten of lieten de bezoekers wederom zien waarom zij een voorname kampioenskandidaat zijn? Na ruim 90 minuten voetbal stond er een verdiende 0-2 op het scorebord na een wedstrijd waarin de gastheren bij vlagen goed konden meekomen maar de individuele kwaliteiten van de tegenstander uiteindelijk de doorslag gaven.

De bezoekers startten furieus, of was de thuisploeg niet bij de les?, want binnen 11 seconden ontstond al een kans voor Aarlanderveen en binnen drie minuten al drie kansen waarbij doelman Toni van Ooi direct zijn stempel op de wedstrijd drukte. Koudekerk was er in die fase ook al een keer gevaarlijk uitgekomen, maar hierna was het toch vooral de ploeg van Linstra die de lakens uitdeelde en na 22 minuten verdiend op voorsprong kwam. Jorn Poelwijk werd de diepte ingestuurd en alleen voor Van Ooi bleef hij uitermate kalm en schoof de bal het doel in. De trotse koploper liet zeker in het eerste gedeelte van de eerste helft zien waarom zij bovenaan staan. Makkelijk voetballend, met een aantal slimme voetballers maar ook meedogenloos als het moet. Hierna pakte Koudekerk de handschoen op en waren zij gelijkwaardig en pakten het initiatief zonder echte grote kansen te creëren. Opvallend bij de thuisploeg was de rol van Ricardo van Rijswijk, normaliter linksback maar nu startend op het middenveld en eindigend als hangende rechtsbuiten. Zijn geestdrift onderstreepte hij door vlak voor het rustsignaal ruim vijftig meter achter zijn tegenstander aan te lopen en ver op eigen helft de bal via een sliding over de zijlijn te spelen. Daarnaast stond ook Daan van der Zwet op een voor hem vreemde positie, linksback, en ook hij deed dit meer dan uitstekend.

Vlak voor rust rolde er via de omschakeling nog een grote kans voor de bezoekers uit, maar Elias Karmaris kon het verschil niet op twee brengen. Een ruststand van 0-1, de thuisploeg was nog in leven en met een verschil van één was er nog van alles mogelijk. De eerste kans na de rust was ook voor Koudekerk. Jorin Roosenbrand kon alleen op keeper Maico du Chatinier af maar schoot naast. Iedereen met een wit-rood hart ging er eens goed voor zitten, maar nog geen minuut later was het 0-2. Na goed voorbereidend werk van Aziz el Bouazatti schoot Fahri Margoum  de tweede binnen. Trainer Rosdorff hierover:  ,,Dit moment was bepalend want zolang het verschil 1 doelpunt blijft kan die altijd een keer goed vallen. Wij kwamen scherper uit de rust dan hoe we de wedstrijd begonnen en de eerste kans in de tweede helft was ook voor ons, maar nauwelijks een minuut later staat de 0-2 op het scorebord en dan weet je dat het lastig wordt tegen zo een goede ploeg.”

De bezoekers werden op dat moment wat slordiger, lieten na om de definitieve genadeklap uit te delen en bewonderenswaardig was de teamspirit bij de mannen van Rosdorff. Een paar minuten voor tijd had invaller Giovanni Lancel het nog spannend kunnen maken, maar de aanvaller raakte de bal uiteindelijk niet goed waardoor er alleen maar een slap rollertje geproduceerd kon worden. Dat het nog spannend kon worden, had te maken met invaller Lekan Adekanye. Hij presteerde het om vlak na elkaar van een meter of vijf twee zeker lijkende doelpunten over te schieten respectievelijk tegen een op de doellijn liggende speler aan te schieten.

Scheidsrechter De Vries had het vooral druk met randzaken en floot een uitstekende wedstrijd waarbij hij deze nooit uit zijn handen liet glippen. De leidsman vond het na een paar minuten blessuretijd welletjes en blies de wedstrijd ten einde. De thuisploeg heeft met strijd, passie en bij vlagen goed positiespel geprobeerd om het de koploper moeilijk te maken maar de volwassenheid en (individuele) kwaliteit van de bezoekers gaven de doorslag. Fabian Roosenbrand kon dan ook wel leven met de nederlaag. ,,Vooropgesteld, verliezen is nooit leuk en went ook niet maar we verliezen van een uitstekende ploeg en dat kan natuurlijk. We begonnen heel slap aan de wedstrijd. Deze had binnen een paar minuten al beslist kunnen zijn maar zeker in het tweede gedeelte van de eerste helft konden we goed meekomen en waren we zeker gelijkwaardig en hier kunnen we verder mee. Wij missen ook nog een aantal bepalende spelers en zijn in de breedte kwetsbaar, maar als iedereen straks weer aan boord is dan kunnen wij gewoon bij de eerste vijf eindigen.” Een van de spelers in de ziekenboeg, Bryan van Delft, is er minimaal tot aan de winterstop uit en mogelijk ook nog wel wat langer want een op het eerste gezicht onschuldig lijkende hamstringblessure blijkt toch wel wat ernstiger van aard.

Aarlanderveen deed dus wat van een koploper verwacht mag worden en door het gelijke spel van concurrent FC Oegstgeest heeft de ploeg van Koudekerker Linstra inmiddels vier punten voorsprong. Koudekerk staat nu in de ruime middenmoot en treft voor de winterstop achtereenvolgens FC Oegstgeest, Football Factory en LSVV’70. Aarlanderveen en FC Oegstgeest staan inmiddels een straatlengte voor, maar de rest van de ploegen ligt binnen handbereik.

Koudekerk – Aarlanderveen 0-2 (0-1) 22. 0-1 Poelwijk, 51. 0-2 Margoum. Scheidsrechter De Vries. Toeschouwers: 110.

Opstelling Koudekerk : Van Ooi, Hakkaart (85. Roelofs), Vergunst, F. Roosenbrand, Van der Zwet, De Schepper, Van Rijswijk, Schmand, J. Roosenbrand (80. Wildschut), Van Heerdt (73. Lancel), De Groot.

Opstelling Aarlanderveen : De Chatinier, Egberts, Busse, Poelwijk, Margoum (70. Adekanye), Lamboo, Karmiris, Kalisse (85. Verhaar), Chemlalli, El Bouazatti, Nieumeijer.