HomeSportiff LAV Cup 23-24Voorschoten ’97(za) na goede eerste helft naar kwartfinale Rabobank LAV Cup

Voorschoten ’97(za) na goede eerste helft naar kwartfinale Rabobank LAV Cup

-

Rabobank LAV Cup- Voorschoten ’97 (za) plaatste zich dinsdagavond bij de laatste 8 clubs die strijden om de Rabobank LAV Cup. Na een prima eerste helft versloegen de mannen van André Lourens op Sportpark Adegeest VVSB (za) met 5-2.

De thuisploeg trok direct het initiatief naar zich toe en liet het balletje lekker rond gaan. Na een klein kwartier spelen kopte Martijn Hogenboom Voorschoten ’97 op voorsprong (1-0). Hierna kregen de gastheren nog diverse kansen via Nicky Guijt en Shemiel Constancia, maar VVSB-keeper Peter van der Berg wist nog redding te brengen. Ben Beumer drukte hierna toch de 2-0 af, waarna Peer van Paasen met twee doelpunten (waarvan de laatste een hele mooie was na een fraai hakje van Jordy Manuputty) de ruststand op 4-0 bepaalde. De paarshemden werden in het eerste bedrijf volledig overrompeld en verschenen nauwelijks voor het doel van Voorschoten ’97 -keeper Stefan van der Niet.

In de 2e helft liet VVSB zien dat het toch over een aardig ploegje beschikt. De eerste kans na rust was dan ook voor de bezoekers, maar Fadil Sukurica mikte naast. Even ‘dwarrelbal’ van Ardy de Jong zorgde voor de 4-1, waarna VVSB alle schroom van zich afgooide. De thuisploeg was stukken slordiger dan in de eerste helft en de beste kansen waren dan ook voor de bezoekers, maar Roy van den Bosch en Lovette Felicia wisten deze niet te benutten. Een van richting veranderde vrije trap van Jaap Aartman was niet lang daarna goed voor de 4-2. Ondanks diverse goede mogelijkheden lukte het VVSB niet om de aansluitingstreffer te maken. Na de 5-2 van Thom de Koning, een kleine tien minuten voor tijd, was de wedstrijd definitief beslist en speelden de gastheren de wedstrijd gecontroleerd uit.

VVSB-trainer Rob Jonkman na afloop: ,, Voorschoten ’97 speelde in de eerste helft geweldig. Ik kan niet anders doen dan hun daarvoor een compliment maken. In de tweede helft pakten we het goed op en hebben we er weer een wedstrijd van gemaakt. Het Rabobank LAV-avontuur stopt nu voor ons, maar ik kijk met een goed gevoel terug op onze deelname. Wat mij betreft zijn we er volgend seizoen weer bij’’, besloot Jonkman.

Voorschoten-trainer Lourens over de wedstrijd: ,,In de eerste helft heb ik een Voorschoten ’97 gezien zoals ik dat voor ogen heb. Deze selectie herbergt voldoende kwaliteiten, aan ons om dit niveau ook vaker in de competitie te laten zien’’, aldus de Rijswijker. In de kwartfinale treffen de Voorschotenaren SJC 0 23, dat in Wassenaar Blauw Zwart de baas was.

Voorschoten ’97 – VVSB 5-2 (4-0). 14.Hogenboom 1-0, 21 Beumer 2-0, 31. Van Paasen 3-0, 42. Van Paasen 4-0, 56. De Jong 4-1, 72. Aartman 4-2, 82. De Koning 5-2. Scheidsrechter: Sinke.

Basisopstelling Voorschoten ’97: Van der Niet, Hogenboom, Aypadin, Manuputty , Baggerman, De Jong, Guijt, Van Paasen, Verplancke,  Constancia, Beumer.

Basisopstelling VVSB:  Van der Berg, Van Stijn, De Jong, Joris Aartman, Koeckhoven, Bierhuizen, Van den Bosch, Sukurica, Felicia, Hoek, Jaap Aartman.