HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen geeft zege weg in Vijfhuizen (2-2)

FC Boshuizen geeft zege weg in Vijfhuizen (2-2)

-

Eerste klasse A (zondag, West I)- Hoe het zondag voelde om een schijnbaar zekere overwinning weg te geven, daar weten ze niet alleen in Eindhoven en Amsterdam maar ook bij FC Boshuizen alles van. De Leidenaren leidden in de 2e helft met 0-2 bij DSOV uit Vijfhuizen, maar wisten de overwinning niet over de streep te trekken (2-2).

In de eerste helft waren de gastheren de bovenliggende partij, zonder dat er direct gevaar ontstond voor het doel van FC Boshuizen-keeper Jean Marc Antersijn. Omdat ook FC Boshuizen in het eerste bedrijf aanvallend nauwelijks een vuist kon maken, was de 0-0  dan ook een logische ruststand.

In de 2e helft vlogen de Leidenaren sterk uit de startblokken en kwamen dan ook vlak na rust verdiend aan de leiding. Gerson Pisas creëerde de ruimte voor Tommy Sinteur, die na een scherpe voorzet van de sterk spelende Jason Dasburg de bal voor zijn voeten kreeg.  Sinteur aarzelde niet en liet met een droge knal DSOV-keeper Dennie van der Giezen kansloos (0-1). Niet veel later konden de Leidenaren opnieuw juichen. Dasburg bereikte nu Pisas, die met een kopbal het Vijfhuizense net vond (0-2).

Dit was voor de gastheren het sein om nu alles vol op de aanval te gooien en op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Hierdoor ontstond bij de omschakelmomenten veel ruimte voor FC Boshuizen, waar de bezoekers slecht gebruik van maakten. In plaats van de wedstrijd  te ‘killen’ en vanuit de positie te blijven spelen, gingen sommige spelers wat te gretig op zoek naar de 0-3. Toen deze goal niet viel, de gastheren daarna de aansluitingstreffer wél wisten te scoren en verdediger Sjoerd Winkelman ook nog het veld geblesseerd moest verlaten, leek dit een voorbode voor naderend onheil voor FC Boshuizen. De gevreesde gelijkmaker viel inderdaad (2-2), waardoor de Leidenaren na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Waal  het veld met een katerig gevoel verlieten.

Een teleurgestelde aanvoerder Jesper Neuteboom na afloop: ,, Pffff, ik ben hier goed ziek van. We spelen 2-2 gelijk, maar het voelt echt aan als een nederlaag. Na de 0-2 worden we overmoedig en in plaats van Jason (Dasburg, SN) te blijven zoeken, gaan we lopen met de bal en vliegen we alle kanten op. Zonde, want je gooit hier zomaar twee punten weg. Als je hoort dat JOS/Watergraafsmeer ook gelijk heeft gespeeld, dan maakt dit het resultaat van vandaag extra zuur. In de eerste wedstrijd na de winterstop hebben we de kans gehad om twee punten in te lopen op de koploper, maar door onze eigen schuld laten we dat na”, aldus de beteuterde verdediger.

Het feit dat FC Boshuizen zich zondag samen met PSV en Ajax in goed gezelschap bevond,  was niet meer dan een schrale troost voor de Kadebewoners……

DSOV- FC Boshuizen 2-2 (0-0) 56. 0-1 Sinteur, 60. 0-2 Pisas ,70. 1-2,  80. 2-2

Scheidsrechter: De Waal

Basisopstelling DSOV: Van der Giezen, Rathebe, Noorman, Goedknegt, Kerkeboom, Van Nispen, Wilderom, Lomis, Te Vrede, Marchena, De Kwant

Basisoptelling FC Boshuizen:  Antersijn, Winkelman, Seghrouchni, Nomen, Owel, Koeiman, Sinteur, Zenzen, Dasburg, Neuteboom, Pisas