Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Sean Armitage (DoCoS): Fit blijven en lekker voetballen

Mooi artikelbanner
Rumling bouw artikel

Voorbeschouwing tweede seizoenshelft– De selectie van tweedeklasser DoCoS bracht de eerste week van 2019 door in Spanje. De mannen van Ron de Roode en Joop Tegelaar verbleven vier dagen in Barcelona, alwaar een trainingskamp was belegd. LeidenAmateurVoetbal sprak daags na terugkeer van de Leidenaren met Sean Armitage, de 23-jarige verdediger van de Morsbewoners. Armitage is dit seizoen één van de nieuwe spelers in de DoCoS-selectie. Hij kwam afgelopen zomer over van FC Boshuizen.

Sean, hoe was het  trainingskamp in Spanje?

Armitage:,, Uitstekend. We hebben een paar dagen onder ideale omstandigheden lekker met elkaar kunnen trainen. We hebben ook nog een wedstrijd gespeeld tegen een Spaanse club, die ongeveer op hetzelfde niveau als DoCoS speelt. We verloren die wedstrijd trouwens vrij onnodig met  5-1, we speelden met name in de 1e helft behoorlijk onder ons kunnen. Maar goed, verder was het allemaal zeer de moeite waard en alles was prima geregeld. Een mooi trainingscomplex op loopafstand van het hotel en daarnaast hadden we ook nog lekker weer. Jammer dat sommige jongens van de selectie in verband met werk en school er niet bij konden zijn, maar het is niet anders. We hebben de laatste avond van ons verblijf met z’n allen Barcelona ook nog even verkend, dat hoort er natuurlijk ook bij, haha.’’

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Je komt over van FC Boshuizen, waar je 4 seizoenen hebt gespeeld. Je had in die tijd vaak last van langdurige hamstringblessures. Hoe gaat het nu met de hamstrings?

Armitage:,,Tsja, die hamstrings van mij, dat blijft een verhaal apart. Ik liep daar jarenlang mee te kwakkelen, totdat  ik onder behandeling kwam van een manueel-therapeut. Sindsdien gaat het stukken beter met mijn hamstrings. Helaas heb ik daarna last gehad van een bovenbeenblessure, waarvan ik nu van aan het herstellen ben. Ze hebben mij verzekerd dat deze blessure  los staat van mijn hamstringklachten en dat het te maken had met overbelasting. Van de hamstrings zelf, heb ik gelukkig geen last meer. Afkloppen maar. Ik heb in  Spanje lekker met de groep kunnen meetrainen en ik hoop dat ik bij de hervatting van de competitie op 19 januari (uit tegen TAVV, SN) er weer bij ben. Ik heb een leuke tijd bij FC Boshuizen gehad, maar bij DoCoS bevalt het mij ook prima. Enkele vrienden van mij speelden hier al, dus het was hier voor mij geen onbekend terrein.”

Vervolgend: ,,Deze klasse is met al die derby’s natuurlijk ook een mooie afdeling, daarnaast zijn de onderlinge verschillen erg klein. Er kunnen 6 of 7 clubs kampioen worden, maar als je een paar wedstrijden verliest sta je zo weer in de degradatiezone. Ik weet zeker dat wij met DoCoS nog een paar plekjes gaan stijgen op de ranglijst (DoCoS staat op dit moment op de 9e plaats, SN). Jeroen Boogmans is helaas nog langdurig geblesseerd, maar verder is iedereen zo goed als fit. Voor mij persoonlijk is het zaak om eerst goed fit te worden én te blijven. Als ik de 2e helft van het seizoen fit blijf en lekker kan voetballen, dan is voor mij het seizoen geslaagd’’, aldus Armitage tot besluit. 

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten