HomeDerde klasseDoCoSSoccer Boys moeiteloos langs zwaar gehavend Docos

Soccer Boys moeiteloos langs zwaar gehavend Docos

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg bij de Rood-Witte Morsclub. Bij de toch al lange lijst van blessures konden wederom twee namen worden toegevoegd. De blessure in de tiende minuut van Gido van der Vooren en diens behandeling (schouder uit de kom, WM) buiten de lijn had ook nog eens grote gevolgen voor de ploeg van Ron de Roode. Soccer Boys scoorde juist in die fase de openingstreffer (0-1), die overigens vrij gelukkig tot stand kwam. Halverwege de eerste rondgang kreeg de thuisploeg de eerste en enige kans in de eerste 45 minuten. Lars de Ridder kon de lange bal, gedragen door de stevige wind, voor de vijandelijke doelman niet verzilveren. Nauwelijks een minuut later kwamen de gastheren ook nog eens met tien man te staan. Rick Siere kreeg rood na een doorgebroken speler, onreglementair, tegen het gras te hebben gewerkt. Al snel werd duidelijk dat de bezoekers, die ook allerminst overtuigden, het best met de lastige omstandigheden kon omgaan. Tien minuten voor rust moest ook nog eens Melvin Zweistra  geblesseerd het veld verlaten. Slordig balverlies achterin werd door de Bleiswijkers hardhandig afgestraft (0-2). Al met al een eerste helft voor de Leidse ploeg die desastreus was verlopen.

DoCoS ,dat voor rust niet of nauwelijks aan voetballen toekwam, startte hoopvol in het tweede bedrijf en kreeg via Mitchel Klein zelfs de kans op de aansluittreffer. De lange aanvalsleider had te veel tijd nodig om voortreffelijk voorwerk van De Ridder tot een treffer te promoveren. De hoop op een beter resultaat voor de Morsploeg werd na een goed uur spelen hardhandig door de bezoekers de grond ingeboord. Een defensieve blunder luidde de definitieve nederlaag in voor de gastheren. Met de 0-4 eindstand in de slotfase mocht de ontgoochelde thuisploeg nog de handen dichtknijpen gezien de kansen die de ploeg uit Bleiswijk kreeg. De Leidenaren zijn door de derde nederlaag op rij nadrukkelijk in de gevarenzone beland en moeten hopen dat een snelle terugkeer van een aantal spelers aanstaande is. De ploeg kan volgende week tegen Valken’68, tot overmaat van ramp, niet beschikken over aanvoerder Simon Joubij. Hem wacht een schorsing vanwege een nieuwe gele kaart.

Van een vechtwedstrijd die aanvoerder Joubij had verwacht was niets terechtgekomen. ,,Teveel spelers beseffen niet hoe precair de situatie is. Paniek nee, maar zorgelijk ja, zeker met een grote groep afwezigen. Zelden hebben we met dezelfde samenstelling kunnen spelen waardoor de vastigheden ontbreken. Ik kom ook niet in mijn spel. We hebben wel wedstrijden gewonnen, maar nooit goed gespeeld. Alleen in de wedstrijd tegen stadsgenoot UVS speelden we goed.” De aanvoerder had gehoopt op een reactie van de ploeg nadat deze week bekend werd dat trainer De Roode aan het einde van seizoen stopt bij de club uit het Morskwartier.

De Roode: ,,Niets zit ons mee en kennelijk is de gifbeker nog niet leeg. Er is keihard gewerkt, maar met zoveel tegenslag zakt de moed je in de schoenen. We moeten echter door en ik zal als trainer mijn stinkende best blijven doen om met deze groep tweedeklasser te blijven. We moeten nu hopen op de terugkeer van spelers. Hopeloos is de situatie uiteraard niet, maar het mag duidelijk zijn dat een snelle ommekeer gewenst is.”

DoCoS-Soccer Boys 0-4. 11.Van der Steen 0-1, 45.+1 Van der Steen 0-2, 64. Zeelenberg 0-3, 86. Kerklaan 0-4.

Opstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maat, Van der Vooren (12. Van Wieringen), Joubij, Ravensbergen (70.Burer), Zweistra (43.Mhanni), De Ridder, Klein, Siere, Van Empel.