HomeDerde klasseDoCoSVerschil van dag en nacht bij DoCoS

Verschil van dag en nacht bij DoCoS

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS bakte er voor rust vrij weinig van in Hoek van Holland. HVC’10 kon zich uitleven en pakte ook meer dan logisch een 2-0 voorsprong. Met wat meer precisie was een grotere achterstand ook reëel geweest voor de ploeg van Ron de Roode. Zoals zo vaak veranderde het spelbeeld na de thee. Nu kreeg de Leidse ploeg wel de geest en de nodige kansen. Zo wees de scheidsrechter van dienst tweemaal naar de stip na respectievelijke overtredingen op Sven Ravensbergen en Lars de Ridder. Chris van Empel en Simon Joubij zagen hun inzetten gekeerd worden door de uitstekende doelman Vincent Madern. Pas laat moest de doelman van de thuisploeg wel capituleren op een inzet van Van Empel, na voorbereidend werk van De Ridder. De tijd was echter tekort om de nederlaag te voorkomen. In de slotfase zagen de beide trainers overigens hun team teruggebracht worden tot tien man vanwege rode kaarten.

De Roode: ,,Wat een enorm verschil tussen DoCoS voor de rust en daarna. In de eerste helft gaven we niet thuis en werden we omver gespeeld. We hadden ervoor gekozen om 4-4-2- te spelen vanwege de nodige afwezigen, maar dat pakte niet goed uit. In de rust hebben we met elkaar gesproken dat het zo niet verder kon. Na de rust was de start van ons al beter en geleidelijk aan moest HVC’10 steeds verder achteruit. De kansen kwamen er ook, maar op de een of andere manier mocht er maar eentje in. Uiteindelijk heb ik de groep een groot compliment gegeven voor het herstel, alleen staan we wel weer met lege handen.”

Sven Ravensbergen speelde na vijf maanden blessureleed (scheurtje in het bovenbeen) weer een volledige wedstrijd mee, na ook al een korte invalbeurt in Ter Aar bij TAVV. Het beviel de middenvelder wel. ,,Ik heb lang moeten toekijken en ik ben blij dat ik er nu weer sta. Met mijn conditie zit het wel snor dus ik had niet zoveel moeite om het duel uit te spelen. Wel was het veld drassig en dat maakte het er niet makkelijker op, maar daar hadden alle spelers last van. De opzet om wat defensiever te spelen, slaagde van geen kant. Het liep niet en we kwamen overal een stap te laat. We mochten van geluk spreken dat het pas 2-0 was. Weliswaar speelden we voorheen vaak zo onder Nico van der Salm, maar de ploeg is nogal veranderd. Al helemaal vanwege een lijst aan afwezigen. Ga maar na: Adam Atif, Bilal Karasahin, Jeroen Boogmans, Sean Armitage, Sandjai Gangadin en zo kan ik nog wel door gaan. Daarbij komt dat Ronnie de Roode een enorm lange schorsing heeft gekregen. Dat wordt wel aangevochten, maar voorlopig zijn we hem kwijt. Tot overmaat van ramp viel Rowin Peet al voor rust uit en later ook nog Mitchel Klein. Het mag duidelijk zijn: dat alles zit niet erg mee. Des te knapper is het dat we het na de rust wel hebben kunnen opbrengen om puik voetbal te spelen. Uiteindelijk deden we niet onder voor de nummer drie en dat zegt genoeg over deze klasse. Als je op 75 procent van de krachten speelt, ben je kansloos in deze klasse. Wanneer DoCoS 110 procent kan opbrengen, moeten we in staat worden geacht om weg te komen uit de gevarenzone.”

De nederlaag had voor Ravensbergen ook te maken met de doelman van HVC’10. ,,Wat een wereldreddingen heeft hij verricht. Hij heeft die drie punten voor zijn team gewonnen. Bizar wat hij er uit heeft staan houden. Al met al staan we er door deze nederlaag niet goed voor, maar de groep heeft toch een soort van positief gevoel overgehouden aan deze nederlaag. Zo spelend als in de tweede helft moet DoCoS er bovenop kunnen komen. Ook al missen we op dit moment zoveel spelers. Bouwen aan een elftal is zo heel lastig, maar als je dan ziet wat we hebben kunnen opbrengen in zo’n tweede helft. Dat is bizar ten opzichte van de eerste helft. Tenslotte wil ik ook nog wel meegeven dat de eerste goal van hen buitenspel was. Onze vlagger stak terecht zijn vlag op, wij hielden allemaal en iedereen ging uit van het fluitje. Die kwam er echter niet. Maar goed; onze eerste helft moeten we maar snel vergeten.”

HVC ’10 – DoCoS 2-1 (2-0). 12. Jorno Reurink 1-0, 20. Dave Kram 2-0, 61. Chris van Empel penalty, gestopt, 75. Simon Jouby penalty, gestopt, 88. Chris van Empel 2-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Melvin Zweistra (73. Enno van Wieringen), Rowin Peet (30. Gydo van der Vooren), Rick Siere, Sven Ravensbergen, Simon Jouby, Mitchel Klein (55. Joshua Overvliet), Chris van Empel, Lars de Ridder.