HomeTAVVInterviews TAVVEdwin Pieterse keept berepartij en pakt punt voor TAVV (2-2)

Edwin Pieterse keept berepartij en pakt punt voor TAVV (2-2)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV kon zaterdag tegen SVC ’08 weer een punt aan het puntentotaal toevoegen (2-2). De Wassenaarse Hagenezen waren in Ter Aar de bovenliggende partij, maar werden door TAVV-keeper Edwin Pieterse van een overwinning afgehouden. Pieterse keepte een berepartij en mocht na afloop de felicitaties van sportieve SVC’08-supporters in ontvangst nemen.

Pieterse was met name in de eerste helft een ware plaag voor de bezoekers. SVC’08 controleerde het spel, maar wist de kansen niet te benutten of beter gesteld: Pieterse niet te kloppen. Clay Hoekstra kon alleen op Pieterse afgaan, maar de TAVV-goalie redde bekwaam met zijn benen. Vlak voor rust leek SVC’08 via een kopbal van Colin de Ruiter alsnog de leiding te nemen, maar met een fenomenale save tikte Pieterse de bal over de lat. TAVV kon in deze fase niet meer doen dan tegenhouden en verscheen niet voor het doel van SVC’08-keeper Joey Vos.

In de tweede helft was daar na enkele minuten eindelijk het eerste speldenprikje van de gastheren, maar het schot van Yassine El Mariami vloog net over het Haagse doel. Na een uur moest uiteindelijk ook Pieterse capituleren. Good old Michael Ros, in het verleden uitkomend voor Quick Boys en Scheveningen, kopte van dichtbij binnen (0-1). De bezoekers gingen op zoek naar de beslissende 0-2, maar het doelpunt viel verrassenderwijs aan de andere kant. Nadat eerst TAVV -verdediger Chiel Konings  doelman Vos tot een mooie redding dwong, was het uit de daaropvolgende corner raak voor de gastheren. Lars van der Pijl schoot met een knappe volley van afstand op de paal, waarna de bal via het been van Mitchell van Wijk het Haagse doel in stuiterde (1-1).

De Ter Aarse vreugde over dit doelpunt was van korte duur, want niet veel later stond de 1-2 op het scorebord. Vos bereikte met een verre uittrap de volledig vrij staande Fabian Toet , die alleen op Pieterse kon opstormen en koelbloedig afrondde. Ook deze treffer was niet voldoende om de taaie Ter Aarders te vellen. Konings gaf de bal vanaf de linkerkant hard voor en zag dat de bal via de ongelukkige Frans Tetteroo in het Haagse doel belandde (2-2). In de spannende slotfase, waarin TAVV-jongeling Bas Ouwerkerk zijn debuut maakte, gingen de bezoekers nog op zoek naar de volle winst, maar Pieterse was niet meer te passeren.

Uitblinker Pieterse na afloop: ,,Ik denk dat een gelijkspel vandaag voor ons het maximaal haalbare was. We pakken na de winterstop 4 punten uit 3 wedstrijden en krijgen de komende weken onze concurrenten nog. Met de mentaliteit van deze spelersgroep zit het wel goed, we knokken voor elk puntje. Wij gaan nog steeds voor handhaving in de tweede klasse. Het eerste doel is nu om van die laatste plek af te komen. Het puntje van vandaag zorgt in ieder geval voor goede moed’’, aldus Pieterse tot besluit.

TAVV – SVC ’08 2-2 (0-0) 60.0-1 Ros, 65. 1-1 M. van Wijk, 72.1-2 Toet 78. 2-2 Tetteroo (e.d.). Scheidsrechter: Moussaoui. Toeschouwers : 100.

Opstelling TAVV: Pieterse, Zornig, Van der Pijl,Modderaar, Konings,Verwoerd, Straver, K. van Wijk, M. van Wijk, El Mariami, Keijzer (80. Ouwerkerk).

Opstelling SVC ’08 : Vos,Massaoudi, Laan de Vries,Ros, Lejewaan,Tetteroo,Hoekstra, C. De Ruiter(63. Hughes), S. De Ruiter, Van de Meer, Toet.