HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk’92 komt vroege achterstand niet meer te boven

Stompwijk’92 komt vroege achterstand niet meer te boven

-

Tweede klasse C (zondag)- Stompwijk’92 was aan een goede reeks bezig. Na een mindere seizoenstart hadden de Stompwijkers tien punten gehaald uit de laatste vier wedstrijden. Waar de promovendus zich vooral richt op handhaving, werd er nu zelfs met een schuin oog gekeken naar de titel van de tweede periode. De ploeg van trainer Erik van Manen stond op de tweede plek in deze periode, maar lijstaanvoerder TAC’90 had al een periodetitel in bezit. Genoeg redenen voor de thuisploeg om zondagmiddag vol voor de overwinning te gaan tegen DOSR. De wilskracht die voor zo’n wedstrijd nodig is, bleek echter ver te zoeken. DOSR denderde in de eerste helft over de thuisploeg heen, wat uiteindelijk leidde tot een 1-4 nederlaag voor Stompwijk’92.

Het werd al snel duidelijk dat het een lastige wedstrijd ging worden voor de Stompwijkers. Daniel Knijff, middenvelder van de thuisploeg, zag dat het aan scherpte ontbrak binnen zijn ploeg: ,,We begonnen erg slecht. Eigenlijk was niemand van ons gefocust. De tegenstanders was veel scherper dan wij. We probeerden op buitenspel te spelen, maar dat mislukte al snel. Daardoor scoorden zij vroeg.” De Stompwijkse verdediging had het lastig met Job Mooren, de snelle spits van de bezoekers. Hij nam de eerste twee treffers voor zijn rekening. Beide keren omspeelde hij de keeper op behendige wijze.  Stompwijk’92 kon weinig inbrengen tegen DOSR. Op een knappe individuele actie en een daaropvolgend schot van aanvoerder Nick Ammerlaan na, creëerden de withemden nauwelijks kansen. DOSR had al met al het betere van het spel. Door een doelpunt van Damian Hoogenboom gingen de ploegen met 0-3 de rust in. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren aan de Stompwijkse kant.

,,In de kleedkamer hadden we besproken dat we veel druk gingen zetten”, begint Knijff, ,,en dat we meer vooruit gingen voetballen. Ook mochten we ze echt geen kans meer geven. Helaas konden we de achterstand van drie doelpunten niet meer goedmaken.” Trainer Van Manen bracht in de rust de lange spits Killian Bol in, om daardoor meer te forceren voorin. Dit lukte deels, want het spel speelde zich minder op de helft van Stompwijk’92 af. Kansen waren er echter weinig in de tweede helft, in tegenstelling tot overtredingen. De wedstrijd werd feller, wat resulteerde in de nodige gele kaarten. Het spel kwam daardoor niet op gang. Beide ploegen kwamen nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel en pas laat in de tweede helft werd er gescoord. Via Jasper van der Haven kwam DOSR op 0-4. Ruim vijf minuten later redde invaller Bol de Stompwijkse eer door attent te reageren na een halve redding van DOSR-doelman Van der Poel.

Met een elfde plek staat Stompwijk’92 nog net boven de degradatiestreep. Volgende week gaan de Stompwijkers op bezoek bij koploper TAC’90, in de hoop boven de gevreesde streep te blijven. Knijff: ,,Directe handhaving blijft onze doelstelling, ondanks dat een periodetitel natuurlijk wel leuk zou zijn. We moeten onze punten gewoon blijven pakken. We staan er nu wel goed voor, dus hopelijk kunnen we de lijn van de vorige wedstrijden doortrekken. Ook volgende week tegen de nummer een, dat wordt een moeilijke wedstrijd. Thuis hebben we er echter 0-0 tegen gespeeld, dus we gaan vol vertrouwen die wedstrijd in.”

Stompwijk’92 – DOSR 1-4 (0-3) 6. Mooren 0-1, 16. Mooren 0-2, 38. Hoogenboom 0-3, 84. Van der Haven 0-4, 90. Bol 1-4. Scheidsrechter: Lit. Toeschouwers: 100.

Stompwijk’92: Bennis, S. van der Salm, B. van der Salm (46. Bol), Onderwater, Van Marwijk, Van Vliegen (79. Sweere), Knijff (75. D. van der Salm), Van der Arend, Geus, Van der Linden, Ammerlaan.

DOSR: Van der Poel, Hoogervorst, S. van der Meer, Van Diemen (72. Klein), L. van der Meer, Van der Haven, N. Wesselman, Fennes, G. van der Meer, Hoogenboom (79. M. Wesselman), Mooren (75. Van der Lem).

Foto’s: Sandra Akerboom (een uitgebreide fotoreportage volgt!)