donderdag, maart 28, 2024
HomeUVSInterviews UVSBart van der Weijden (UVS): ,,Op dit moment geen topploeg in deze...

Bart van der Weijden (UVS): ,,Op dit moment geen topploeg in deze klasse”

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Dat UVS moeite heeft met scoren dit seizoen is geen nieuws meer. Vaak is de ploeg van Steef Roodakkers de bovenliggende partij, maar te dikwijls blijven de gecreëerde kansen onbenut. Op bezoek bij Soccer Boys was het niet anders. De Bleiswijkers hielden vooral tegen en probeerden er af en toe venijnig uit te komen. De Leidenaren kwamen tot genoeg kansen, maar het schortte in de afwerking. De 0-0 betekende een fikse tegenvaller in de strijd om de bovenste plaatsen. De tweede stek lag voor het oprapen vanwege misstappen van DSO en Te Werve, maar de ploeg moest toezien dat koploper Voorschoten’97 juist weer uitliep.

Bart van der Weijden trok het boetekleed aan. ,,Ik heb zelf de grootste kans om zeep geholpen. Dat was in de eerste helft op een voorzet van Marcello Walcott. Zo’n bal binnen de vijf meter moet je binnen schieten. Daarnaast kreeg ik nog twee goede schietkansen, eentje binnen de zestien en die ander was er buiten, maar ook dat leverde geen succes op. Marcello had in een bepaalde situatie anders moeten handelen en na rust kreeg Isi (Adima, red.) nog twee kansen. Al met al moeten we een goal maken. Zeker wanneer dit aan het begin van het duel gelukt was, had er een andere wedstrijd ontstaan. Dan moeten zij ook wat gaan doen. Nu vonden ze het allemaal wel best. We moeten het onszelf kwalijk nemen. Dit is structureel aan het worden en dan ben je geen topploeg.”

De blauwwitten raakten dus verder achterop, maar dat zegt Van der Weijden niet alles. ,,In deze klasse presteert geen enkele ploeg constant. Dat maakt ook at we nog steeds in de top vijf staan. Eigenlijk is dat bizar, want we pakken de laatste tijd te weinig punten. Voorschoten’97 heeft nu een goed weekend, maar kan zo weer punten morsen volgende week op bezoek bij SC Monster. Geen enkele tegenstander is een makkie en dat zie je terug in de uitslagen. Bij ons vallen die inderdaad wel laag uit. We hebben er maar zeventien gemaakt en op dat gebied doen we zwaar onder voor de andere ploegen om ons heen. Achterin staat het juist wel goed, maar daar ligt zeker ons probleem niet. Ondanks dat Mart Spierdijk geschorst was, kregen we weinig kansen tegen. Wel kregen zij na veertig tellen een grote kopkans, maar verder kwamen ze pas weer in de buurt van ons doel in de slotfase. Dat had er mee te maken dat wij gingen forceren. Gelukkig hielden Senne van Oostenrijk en Jesse Haak ons op de been. Een nederlaag was wel de wereld op zijn kop geweest.”

De tegenwoordig ‘hangende’ rechtsbuiten: ,,Van de zeventien goals kwamen er zes voort uit pingels, er zat een eigen doelpunt bij en er waren twee standaardsituaties waar we uit scoorden. Dat maakt dus dat we absoluut te weinig veldgoals gemaakt hebben. Dat zal echter beter en anders moeten om in de race te kunnen blijven. Wat dat betreft moeten we blij zijn dat Isi terug is van blessureleed. Met zijn snelheid voegt hij diepgang aan ons spel toe en dat kunnen we hard gebruiken. Thom de Vries en Walcott komen vaak in de bal en ik zak ook vaak in, omdat ik toch meer een middenvelder ben. Ik denk dat we soms wat pech hebben in de afwerking, maar wellicht dat we ook op zekere momenten kwaliteit missen. In elk geval ben ik blij dat we niet teveel van dit soort wedstrijden spelen. Voetballend was het nauwelijks te doen. In die zin put ik meer hoop uit het feit dat we van de tien resterende wedstrijden er nog zes thuis spelen. Dat kan ons helpen om meer rendement te gaan halen uit ons spel. Als dat lukt, kunnen we zeker meedoen om de prijzen. Ik ben wel zo eerlijk om testellen dat het nu niet echt soepel loopt. Maar een achterstand van vijf punten is nu ook weer niet het einde van de wereld.”

Basisopstelling UVS: Haak, Sloos, Verlaan, Van Kempen, Pison, Ait El Houssi, El Houari, Leugering, Van der Weijden, De Vries, Walcott.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read