HomeUVSInterviews UVSValken ’68 voetbalt lekker, maar UVS wint (1-0) (plus podcasts)

Valken ’68 voetbalt lekker, maar UVS wint (1-0) (plus podcasts)

-

Tweede klasse C (zaterdag) – Op voorhand was al de verwachting dat de wedstrijd tussen de twee teams in de tweede klasse met de beste defensies, maar óók met de minst productiefste voorhoedes (UVS en Valken ’68), niet zou uitdraaien op een doelpuntenfestijn. Deze ‘vrees’ werd inderdaad ook bewaarheid. De toeschouwers in de Kikkerpolder konden in deze wedstrijd slechts eenmaal opveren. De goal van Bart van der Weijden bleek voor de blauw-witten voldoende te zijn om de drie punten in de wacht te slepen (1-0).

De bezoekers, die Arjan Haasnoot in de warming-up geblesseerd zagen afhaken, openden sterk en kregen al snel een kans op een vroege openingstreffer, maar Chris de Lange zag zijn kopbal net langs het doel van UVS-doelman Jesse Haak scheren. De beste mogelijk was na een kwartier spelen voor Valken ’68-spits Robbert van Delft. De aanvaller stormde volledig vrij op het doel van Haak af, maar tot ontzetting van de Valkenburgse aanhang eindigde zijn poging naast het UVS-doel. Valken ’68 was in de eerste 35 minuten duidelijk de bovenliggende partij en UVS kon in deze fase daar weinig tegenover stellen. De voorsprong van de Leidenaren, kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Daar was  trouwens wel wat hulp van de Valkenburgse verdediging voor nodig.

Valken ’68- verdediger Jari de Vries taxeerde een diepe bal van Ruben Leugering niet op de juiste waarde, waarna Van der Weijden op de rand van de zestienmeter de bal in zijn bezit kreeg.  Met een dwarrelbal verraste hij de doorgaans betrouwbare Erwin van der Nagel, die lijdzaam moest toezien hoe de bal het doel in huppelde (1-0). In de tweede helft was het spelbeeld meer in balans. UVS kon na de verkregen voorsprong wat meer achterover leunen, liet de bal aan de bezoekers en zocht via de snelle en eindelijk weer teruggekeerde Isi Adima regelmatig de tegenaanval. Uit één van deze counters had Van der Weijden (na een fraai overstapje van Adima) dé kans om zijn ploeg op een beslissende voorsprong te zetten, maar nu reageerde Van der Nagel wel adequaat. Even leek het erop dat Jaco van der Bent zijn ploeg nog een verdiend punt ging bezorgen, maar zijn fraaie schot eindigde op de UVS-lat. Omdat Adima in de slotseconde ook niet kon profiteren van de ontstane ruimte, bleef het bij 1-0 in de Kikkerpolder.

Opnieuw dus een nederlaag voor de Valkenburgers, die met name in de eerste helft lieten zien over een prima voetballende ploeg te beschikken. Dat Valken ‘68 na afloop met lege handen uit Leiden vertrok, is iets wat de mannen van Arie van Duijn zichzelf kunnen aanrekenen. Verdediger Chris de Lange hierover: ,,Tsja, het was vandaag weer het oude liedje’’, verzuchtte de Valken ’68-speler. ,, We spelen een lekkere eerste helft, moeten op voorsprong komen en door  zo’n goal ga je met een 1-0 achterstand de kleedkamer in. Dan krijg je toch even een tikkie. In de tweede helft hebben we er alles gedaan om die goal te maken, maar dan zit het met dat schot van Jaco (van der Bent, SN) op de lat ook niet mee. Het is zuur, maar het is niet anders. Het is een beetje ons verhaal van dit seizoen lijkt het wel. Goed spelen, maar omdat we moeilijk scoren  gaan we toch met een nederlaag het veld af’’, aldus De Lange.

Luttele meters verderop stonden de gezichten begrijpelijkerwijs een stuk vrolijker. UVS-middenvelder Ruben Leugering:,, Het was voor ons vandaag een wat gelukkige zege. Valken ’68 vergeet in de eerste helft te scoren en wij doen dat wel. Als we op voorsprong komen, dan weten we dat we op onze verdediging kunnen steunen en dat we zelf ook kansen gaan krijgen. Dit is een belangrijke  overwinning voor ons en door de nederlaag van Voorschoten’97 staan we er weer helemaal bij’’, besluit de UVS’er tevreden.

UVS – Valken 68 1-0 (1-0) 36. Van der Weijden 1-0 Scheidsrechter: Greveling. Toeschouwers : 230.

Opstelling UVS:  Haak, Sloos, Verlaan, Spierdijk, Pison, El Houari , Ait El Houssi, Leugering (78. Salah), Van der Weijden, De Vries (90. Van der  Zwaan), Walcott (67. Adima).

Opstelling Valken ’68: Van der Nagel, De Vries (73. Boonstoppel), Zandbergen, Redel, De Best, De Lange, van der Bent, De Mooij, Van Delft (55. Kurbegovic), Langeveld, Schaap.