donderdag, maart 28, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten'97 bij vlagen fantastisch: 4-1 tegen CVV Berkel

Voorschoten’97 bij vlagen fantastisch: 4-1 tegen CVV Berkel

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Toen het bezoekende CVV Berkel via een penalty vlak na rust gelijk maakte, was Voorschoten een tijdje van slag. Na de 2-1 van Nicky Guijt pakte de ploeg van André Lourens de draad weer op en speelde swingend de wedstrijd uit om uiteindelijk met 4-1 hele goede zaken te doen.

De 2-1 nederlaag tegen SVC’08 van vorige week moest zaterdagmiddag rechtgezet worden temeer daar de heenwedstrijd in Berkel ook al verloren werd. Het uitgangspunt was dus niet voor tweeërlei uitleg vatbaar. Waar de thuisploeg vooral combinerend over de grond een weg naar het vijandelijke doel zocht probeerde Berkel het op een veel directere wijze. Steeds werd de lange en balvaste spits Jos Buitenhuis gezocht die het de Voorschotense defensie menigmaal knap lastig maakte. Keeper Justin van Look liet een aantal malen zien dat hij de nodige klasse in huis heeft. Genieten was het ook van Ronnie Verplancke die weer eens excelleerde. Het lijkt wel of hij ogen in de rug heeft en hij kan een geweldige lange pass de medespeler bereiken die hij wil. Ook Peer van Paasen liet het talrijke publiek smullen. Met zijn loopacties en diepgang doet hij onwillekeurig  aan Frenkie de Jong denken. Twee aanvallen aan het eind van de eerste helft deden het water van de liefhebber in de mond lopen. Bij de tweede keer over vijf, zes schijven stond Matthijs de Jong uiteindelijk op de juiste plek om de 1-0 in te schuiven.

Vlak na de hervatting kwam de opponent op gelijke hoogte. Het voorspel zorgde wel voor verontwaardiging en hilariteit.  Freek van de Velden wilde op de rand van het strafschopgebied het doel van Van der Look onder vuur nemen. Volledig over de bal heen maaiend bracht hij zichzelf ten val. Penalty, besliste de man in het zwart. Buitenhuis faalde niet en vervolgens was Voorschoten’97 van de leg. Langzamerhand krabbelde de ploeg echter overeind. Na de 2-1 van Guijt scoorde Hamza Apaydin op een wel hele fraaie wijze. De grote finale bleef zoals het hoort tot het einde bewaard. Na een flitsende en wonderschone aanval nam Oualid Maatoug de 4-1 voor zijn rekening.

Een klinkende zege dus waar rechterverdediger De Jong natuurlijk oprecht blij mee was: ,,CVV Berkel is een stugge ploeg die heel compact speelt. Dat is lastig voetballen. Wat dat betreft hebben we vorige week ons lesje geleerd. Ik moet je eerlijk zeggen dat het ook op het veld soms genieten was hoor. Ronnie die met crosspasses de ruimtes vindt en de razendsnelle combinaties van eigenlijk het hele team maken ons denk ik tot het best voetballende team van de afdeling. Dat durf ik na de wedstrijd wel te stellen ja. Als we dit niveau vasthouden zie ik ons wel met die schaal omhoog staan eind van het seizoen.”

Trainer Lourens is, zoals een trainer betaamt, voorzichtiger: ,,Na die 1-1 was het even moeilijk. Dikke complimenten voor de ploeg dat we daar overheen komen en met goed voetbal ook nog. Die aanvallen waar de goals uit voort kwamen waren puur genieten. Wij kunnen, zoals je zag, én via de flanken én via het centrum het de tegenstander heel lastig maken. Wij zijn een van de kampioenskandidaten, maar er zijn  nog tien wedstrijden te gaan. Niet te vroeg juichen dus, maar vandaag ben ik geweldig trots op mijn team.”

Concurrenten als Te Werve, UVS en DSO verloren punten. Slechts HVC’10 haalde de volle buit. Voorschoten’97 staat nu vier punten los van datzelfde HVC’10 dat volgende week bij UVS op bezoek gaat. Voorschoten’97 gaat naar het op de elfde plaats staande SC Monster. Het kan opnieuw een mooie zaterdag worden voor de groengelen.

Voorschoten’97-CVV Berkel: 4-1 (1-0). 33. De Jong 1-0, 48. Jos Buitenhuis 1-1, 71. Guijt 2-1, 80. Apaydin 3-1, 86. Maatoug 4-1. Scheidsrechter: Wolf. Toeschouwers: 225.

Voorschoten’97: Van Look, Simonis (78. Apaydin), Hogenboom, Koek, Manuputty (46. Maatoug) De Jong, Iliopoulos (87. Diets), Guijt, Van Paasen, Verplancke, Beumer.

CVV Berkel: Stigt, De Groot, Van der Stoep, Van der Velden, Azarialli, De Ronde, Van den Dool, Van der Breggen, Jos Buitenhuis, Loek Buitenhuis, Kindt (69. Slangen).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read