HomeDerde klasseASCASC deed wat het moest doen tegen Bernardus, nu de kampioenspoule!

ASC deed wat het moest doen tegen Bernardus, nu de kampioenspoule!

-

Derde klasse A (zondag) – ,,Of het door het mooie zomerweer kwam, door het beslissende karakter van deze laatste wedstrijd voor de samenstelling van de kampioenspoule of door de komst van DJ Frank na afloop van deze thuiswedstrijd tegen Bernardus, ik weet het echt niet. Wat ik wel zeker weet, is dat we afgetekend hebben gewonnen van deze stugge tegenstander. We hebben ze niet de kans gegeven om de boel op slot te gooien. Dus komende zondag onze eerste wedstrijd in de kampioenspoule, maar wie onze tegenstander wordt, is mij nog niet helemaal duidelijk”, aldus de enthousiast verhalende Jelle Schouten, topscorer van ASC.

Met een vierde plek met 24 uit 13 kon de thuisploeg op het gezellige Sportpark Overveer zich zelfs een kleine nederlaag veroorloven tegen het laag geplaatste Bernardus dat met 7 uit 13 zelf op de dertiende plek bivakkeerde. De bedreiging voor deze kampioenspoule zat hem louter in het Haagse Graaf Willem II/VAC, zevende met 21 uit 13, als deze uit bij koploper s.v. DIOS ongenadig zou uithalen. Dan zou het doelsaldo beslissend kunnen worden. Maar hoeveel supporters aan de Haagse Buurtweg zouden hier ook maar één euro op in willen zetten bij de bookmakers?

ASC- trainer Mo Bougrine had zijn spelers vooraf goed geïnstrueerd. De betere kansen waren er voor ASC en met de rust had het zeker 2-0 moeten staan. De 1-0 van topscorer Schouten na een half uur spelen brak het verzet bij Bernardus en was tevens van een ongekende schoonheid: ,,Een weggekopte bal na een dood spelmoment kon ik ver staande buiten de zestien ineens op de slof nemen en mijn volley zag ik van een meter of dertig op een prachtige wijze tegen de touwen gaan. Niet meer dan logisch dat onze trainer in de kleedkamer zei om simpel te blijven ballen en na rust vooral aanvallend de zijkanten meer en beter te benutten. We waren iets te slordig die eerste helft en we mochten Bernardus niet terug in de wedstrijd laten komen.”

Dat gebeurde ook zeker niet na rust want waar Bernardus verder geen kansen kreeg, was het aanvaller Ilker Kacar die uit een prachtige aanval, een steekpass van Ralph van Zandwijk op Schouten die mooi breed aflegde op Kacar, de 2-0 een kwartier na rust binnenschoot. Schouten: ,,Onbegrijpelijk dat hij bij één van zijn vele acties geen strafschop kreeg want hij werd echt binnen de zestien naar beneden getrokken. Misschien vond deze leidsman dat hij al teveel op het zachte gras had gelegen bij zijn acties? En dat mijn lob nog van de Bernardus doellijn werd gehaald, het zij zo. Met deze winst van 2-0 waren wij geplaatst voor de kampioenspoule en klaar voor een spetterend muzikaal feest met DJ Frank in onze kantine.”

Door deze winst eindigde ASC in de derde klasse A op een derde plek met 27 uit 14 (21-14), zeker belangrijk omdat in de kampioenspoule hiermee een extra thuiswedstrijd werd verkregen. Tegenstanders van ASC in de derde klasse hoog zijn o.a. Voorschoten’97, Sporting Leiden, DONK, Slikkerveer, IJsselmonde, HOV/DJSCR, Blijdorp en MSV. Mogelijk is deze laatste ploeg de tegenstander van ASC komende zondag 24 februari. ,,En het bleef met deze fantastische DJ Frank nog lang muzikaal onrustig op Sportpark Overveer”, sprak Schouten tot slot met een glimlach.

ASC – Bernardus 2-0 (1-0). 30. Schouten 1-0 en 58. Kacar 2-0.

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Goebel, Van Bergen, Kuipers, Hoogervorst, Fernane, Buijze, Van Zandwijk, Dutrieux, Schouten, Kacar.