vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRob Jonkman (VVSB):,, We hebben een goede dag én een plan nodig...

Rob Jonkman (VVSB):,, We hebben een goede dag én een plan nodig om Van Nispen te kunnen verslaan’’

-

Voorbeschouwing derde klasse A zaterdag: VVSB-Van Nispen

In de derde klasse A lijkt er dit geen seizoen geen maat te staan op Van Nispen. De Zilkers staan een straatlengte voor op nr. 2, Be Fair, en hebben reeds een periodetitel in de wacht gesleept. Ook in de tweede periode waren de rood-gelen de beste formatie, waardoor deze prijs automatisch doorschuift naar de nr. 2 van de tweede periode. Sporting Leiden (8 gespeeld en 15 punten, doelsaldo + 6) en VVSB ( 8 gespeeld en 15 punten, doelsaldo + 8) zijn de grootste kanshebbers om de prijs van Van Nispen over te nemen. Sporting Leiden ontvangt zaterdag het taaie CVC Reeuwijk, terwijl VVSB uitgerekend koploper én buurman Van Nispen op bezoek krijgt.  LeidenAmateurVoetbal blikte met VVSB-trainer Rob Jonkman vooruit naar het komende treffen op Sportpark De Boekhorst.

Rob, vorig seizoen promoveerden jullie naar de derde klasse en maken nu ook kans op een ticket voor promotie naar de tweede klasse. Gaat VVSB, net als andere zondagclubs, nu serieus maken werk maken van de zaterdagtak?

Jonkman:,, Ik begrijp wat je bedoelt, maar dat is bij VVSB niet aan de orde. VVSB heeft de keuze gemaakt om op de zaterdag een team te formeren met Noordwijkerhoutse jongens en daarmee te starten in de vierde klasse. Dat we al direct promoveerden was eigenlijk boven verwachting, maar het ging er vooral om dat zij een podium moesten krijgen waar zij zich zouden kunnen ontwikkelen. De stap naar VVSB 1 (uitkomend in de Tweede Divisie, SN) is zo ontzettend groot en op deze wijze kunnen wij de jongens ook behouden voor de club. Het bestuur van VVSB staat ook echt achter de zaterdagtak en we hebben ook al ons plekje binnen de club veroverd. Er komen steeds meer mensen uit het dorp kijken en dat is mooi om te zien.’’

Hoe schat jij de kansen van jouw team in tegen Van Nispen?

Jonkman:,, Van Nispen heeft individueel goede, creatieve spelers en ze staan natuurlijk niet voor niets zo ruim bovenaan. Ze hebben het vermogen om vanuit het niets doelpunten te  maken. Toch wil dat niet zeggen dat ik ons kansloos acht. In de heenwedstrijd verloren we pas vlak voor tijd met 1-0 en waarom zouden wij thuis geen resultaat tegen ze kunnen halen? Ik moet wel zeggen dat we een goede dag én een plan nodig hebben om Van Nispen te kunnen verslaan. Aan dat plan wordt gewerkt, of we ook de juiste vorm hebben zal zaterdag moeten blijken. De club doet er in ieder geval alles aan om er een happening van te maken. Meestal spelen wij onze competiewedstrijden op een bijveld met een wat troosteloze ambiance, maar zaterdag spelen we op het hoofdveld en ook na afloop is er het één en ander georganiseerd. Als we een ticket pakken voor de nacompetitie zou dat mooi zijn, maar ik zie deze wedstrijd op zich al als een bonus. We gaan zaterdag volle bak, na 90 minuten weten we of dat genoeg is geweest’’, aldus de projectleider Sport van de gemeente Teylingen.

Must Read