donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSJZ doet zijn plicht en behoudt kans op kampioenspoule

SJZ doet zijn plicht en behoudt kans op kampioenspoule

-

Derde klasse A (zondag)- Deze belangrijke wedstrijd voor de bezoekers uit Zoeterwoude-Dorp werd afgewerkt op een bijveld van Sportpark Het Overbos. Niet alleen was de ondergrond kunstgras maar  het veld voldeed ook nog eens niet aan de officiële afmetingen. De KNVB was er echter alles aan gelegen om deze wedstrijd doorgang te laten vinden, zodat volgende week de laatste ronde van de reguliere competitie afgewerkt kan worden.

Ondanks de tegenstrijdige belangen ontspon zich een echte wedstrijd. De thuisclub uit Warmond speelt op zich nergens meer om. Er is namelijk besloten om volgend jaar op zaterdag te gaan voetballen met als consequentie dat er in de vierde klasse begonnen zal moeten worden. SJZ daarentegen heeft na de knappe zege van vorige week tegen AVV Alphen toch weer uitzicht om nog bij de eerste zes te eindigen en zodoende zich te plaatsen voor de kampioenspoule.

In de eerste twintig minuten waren de groen-witten wel gevaarlijker, vooral door de vorige week uitstekend ingevallen Joost Spierenburg, die met zijn snelheid enkele malen dreigend doorkwam aan de linkerkant. De beste kans was voor Peter Wansink die vrij kon aanleggen van even buiten het strafschopgebied. Warmunda had na de twintigste minuut enkele goede mogelijkheden waarbij de beste kans voor Ouassim Bakiri was die de bal na een fraaie aanval over schoot. Een kwartiertje voor de rust vond Billal el Kourami, na een individuele actie, doelman Glenn van Nierop op zijn weg. SJZ werd sterker en keeper Leon van der Boon redde miraculeus op een kopbal binnen het doelgebied van de uitstekend spelende A-junior Ricardo Rietkerken die goed werd bediend door Mark Jan Vermeeren. Drie minuten voor de thee deed van der Boon een Onanaatje waarbij eerst Caleb van der Helm nog uitgleed, maar daarna schoot Vermeeren de bevrijdende openingstreffer voor SJZ binnen. Nog voor de rust verdubbelden de bezoekers de score door middel van Rietkerken die met een fraai afstandsschot keeper Van der Boon kansloos liet.

Het publiek spoedde zich snel naar de kantine aangezien het steeds harder ging regenen en mede daardoor het neerslagtekort van de afgelopen zomer wel weer teniet is gedaan, aldus de potentiële opvolger van Piet Paulusma. Na rust speelde SJZ ietwat plichtmatig en ondanks de achterstand bleef de ploeg van Remco Breuer en Barry van Rijn strijden voor een beter resultaat en werd een kwartier na rust geholpen door de scheidsrechter, die wel erg makkelijk de bal op de stip legde na een vermeende handsbal op een voorzet van de goed invallende junior Kevin van Benten. Ouassim Bakiri schoot de 1-2 onberispelijk binnen. Vlak na deze aansluitingstreffer bleef de 1-3 op wonderbaarlijke wijze uit ondanks verschillende scrimmages na gevaarlijke hoekschoppen. Twintig minuten voor tijd besliste de ingevallen Stefan Sleijser de wedstrijd door na een strakke voorzet van Rietkerken de 1-3 binnen te koppen. Binnen twee minuten volgde bijna een kopie van de 1-3 alleen was het nu de andere invaller Koen van de Meer die de 1-4 inkopte na wederom een fantastische voorzet van, u raadt het al, Rietkerken. De wedstrijd kabbelde verder naar het eind, waar alleen de arbiter nog de aandacht op zich vestigde door opeens met gele kaarten te gaan strooien in deze sportieve wedstrijd.

Aanvoerder Brian van Noort van de thuisclub na afloop: ,,Na de 1-3 was het over bij ons, het  valt toch al niet mee na een trainerswissel en de vele nederlagen. Zelf ben ik er nog niet uit wat ik volgend seizoen ga doen. Ik heb dit ook al aangegeven bij het bestuur. Op zich is de sfeer nog best goed onder de nieuwe trainers en er komen enkele goede jeugdspelers aan, dus het wordt een moeilijke beslissing.”

De uitgevallen Joost Spierenburg van SJZ: ,,Ik kreeg een beetje last van mijn heup en ben er uit voorzorg uitgegaan. Vorige week was ik beslissend en over vandaag ben ik ook wel tevreden. Ik speel in een vriendenteam op zaterdag en de afgelopen weken stonden we stil. Of ik er volgende week bij ben weet ik nog niet. Mochten er weer blessures zijn dan zit de kans erin, maar in principe ga ik weer in zaterdag 1 spelen.” Dat de winnende trainer Ludo Pistorius het niet alleen bij voetbal houdt , blijkt wel uit het feit dat hij zich snel naar huis spoedde om naar zijn pasgeboren zoontje te gaan en de kraamzorg af te lossen. Als SJZ volgende week van Nicolaas Boys wint dan gaan ze deze tegenstander ook voorbij en komt de zesde plaats dichtbij al blijven ze afhankelijk van enkele andere opponenten.

Warmunda-SJZ 1-4 (0-2). 42. Vermeeren 0-1, 45. Rietkerken 0-2, 59.  Bakiri, 1-2, 72.  Sleijser 1-3, 74. Van der Meer 1-4. Scheidsrechter: Lochtenberg. Toeschouwers: 80.

Basisopstelling Warmunda: Van der Boon, Arnst, Van der Voort, Van Riessen, Bakiri, El Kourami, Van de Wetering, Van Noort, Holverda, Witteman, Harmouch.

Basisopstelling SJZ: Van Nierop, Hulsbos, De Goede, Van der Hoeven, Berg, Vermeeren, Wansink, Spierenburg, Van der Helm, Versteegen, Rietkerken.