vrijdag, april 26, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing 1e speeldag derde klasse (zondag) 'hoog'en 'laag'

Voorbeschouwing 1e speeldag derde klasse (zondag) ‘hoog’en ‘laag’

-

DONK-Voorschoten’97 (hoog)

Voorschoten’97 treft meteen een zware kluif op de eerste wedstrijddag. Althans, dat mag worden opgemaakt uit het feit dat DONK ruimschoots als eerste eindigde in de derde klasse B. Dit met overmacht qua cijfers. De ploeg uit Gouda haalde 34 punten op uit 13 duels en trof het vijandelijke doel liefst 64 keer. Daarnaast incasseerde het slechts dertien tegentreffers. Aan de andere kant; de ploeg begint nu weer op nul en Voorschoten’97 is niet voor niets bij de eerste zes geëindigd in de top zes. De formatie van Huib van Oostrom Soede sloot de eerste reeks af met een klinkende zege op Warmunda. Wel kwamen de geel-groenen in die wedstrijd traag op gang, maar captain Niels van den Berg gaf zijn ploeg met drie doelpunten het goede voorbeeld. DONk speelde in het seizoen ’16-’17 nog in de tweede klasse en dat gebeurde daarvoor ook diverse jaren. Misschien zou een puntje ophalen bij Doelt Onversaagd Naar Kampioen al een enorme boost kunnen geven aan de aspiraties van Voorschoten’97.

ASC-MSV’19 (hoog)

De Oegstgeestenaren starten eveneens met een duel tegen een ploeg uit 3B. Op bezoek komt MSV’19 dat op een vierde plaats eindigde in de genoemde klasse. Gemiddeld gezien veroverde de ploeg twee punten per wedstrijd en met 42 goals voor en 18 tegen mag er worden gesproken van een puike eerste seizoenshelft. In de laatste zeven wedstrijden werd er niet meer verloren. De laatste nederlaag dateert alweer van 28 oktober toen van DONK werd verloren. De formatie uit Montfoort verloor al met al driemaal. In de slotronde speelden de bewoners van sportpark Hofland met 3-3 gelijk tegen Blijdorp, dat zich ook plaatste voor deze promotiepoule. ASC verzekerde zich op de slotdag van een kans om te kunnen promoveren naar de tweede klasse. Bernardus werd met 2-0 geklopt. Achteraf bezien had een nederlaag ook gen gevolgen gehad voor plaatsing. Door de zege veroverden de mannen van Mo Bougrine echter de derde plaats en dat resulteert erin dat er 1 duel meer thuis wordt gespeeld in deze poule van twaalf. Dat kan uiteindelijk een voordeeltje zijn uiteraard. Voor zover onze redactie bekend speelden deze ploegen niet eerder tegen elkaar. Zeker niet in de laatste tien jaar in elk geval.

DIOS-Sporting Leiden (hoog)

Sporting Leiden finishte als tweede in 3A, mede door een overwinning op de slotdag tegen Aalsmeer (3-0). Daarmee plaatste de ploeg van Kevin Wassenaar zich uiteindelijk vrij eenvoudig voor de promotiepoule, maar geheel vlekkeloos verliep de eerste seizoenshelft niet. Soms vergat de ploeg te voetballen of ontbrak de juiste wedstrijdmentaliteit. Als die er wel is, zal er danig rekening gehouden moeten worden met de fusieclub. Er zijn kwaliteiten genoeg aanwezig en met dit elftal zou de tweede klasse niet misstaan. In die zin kan een belangrijke horde worden genomen bij de openingswedstrijd in deze poule. DIOS werd al eerder ontmoet dit seizoen. In Nieuw-Vennep won de nummer 1 uit 3A met 2-1. Het mag duidelijk zijn dat de brigade van Wassenaar aan de bak kan, maar wellicht is dat juist een voordeel om het zelfvertrouwen verder op te pompen. Tenslotte was er weinig mis met de eindsprint van de Leidenaren. Drie zeges op rij bewezen de kracht van de veelal in het geel en zwart gestoken fusieclub. Het heeft er alle schijn van dat Tolga Karpuz en Gökhan Yazici steeds meer in vorm komen en zo in aanvallend opzicht het verschil kunnen gaan maken. Hoe dan ook; het wordt een boeiende strijd op sportpark Jan Schrama.

HWD-SJZ (3A, laag)

SJZ hoopte zich op de laatste wedstrijddag nog te plaatsen voor de poule ‘hoog’ en had daar in de gehele wedstrijd tegen Nicolaas Boys ook zicht op. Het bleef heel lang 0-0 en een Zoeterwoudse treffer had voldoende geweest om de ploeg uit Nieuwveen voorbij te gaan en ook Van Nispen en Graaf Willem II VAC in de kraag te vatten. In de laatste tellen ging het echter fout en de gasten maakten juist het enige doelpunt van deze onderlinge strijd. Daardoor eindigde groen en wet uiteindelijk als negende en dus was er sprake van teleurstelling bij Ludo Pistorius en de zijnen. In de eerste wedstrijd van de poule ‘laag’ wacht HWD uit Rotterdam. Dat was geen hoogvlieger in 3B getuige de elfde plaats met slechts elf punten. Wel speelde HWD knap gelijk tegen IJsselmonde op de slotdag, maar voor het overige kwam de ploeg uit de havenstad niet in de buurt van plaatsing voor de poule ‘hoog’. Wellicht kans SJZ de nare smaak een beetje wegspoelen met winst in deze openingswedstrijd.

NOC Kralingen-Warmunda (3D, laag) > verplaatst naar zondag 3 maart

 

Extra, met dank aan bron AD Groene Hart, nog enkele reacties vanuit DONK, MSV’19 en Nicolaas Boys (ploegen uit de derde klasse ‘hoog’)

Pieter van Zoest (trainer DONK):

,,Ik vind het moeilijk om onze kansen in te schatten. We zijn als eerste geëindigd in de derde klasse Q2, maar nu gaat het eigenlijk pas beginnen. We krijgen te maken met behoorlijke tegenstanders, waarbij ik wil aantekenen dat vooral de Rotterdamse ploegen sterk zijn. Ik vind FC IJsselmonde en HOV echt heel goed spelen. Slikkerveer heeft trouwens ook een heel aardig team.
Ik kan niet zeggen dat ik enthousiast ben over deze opzet. Alle ploegen beginnen weer op nul, waardoor onze eerste plek helemaal niets meer waard is. Ik vind het eigenlijk maar een rare constructie, de kampioensgroep. Het is in mijn ogen een noodmaatregel die onderstreept dat het zondagvoetbal op z’n gat ligt. Maar goed, we zullen ongetwijfeld met meer tegenstand te maken krijgen dan in de eerste seizoenshelft. Van Cabauw wonnen we met 8-0 en van ASW zelfs met 11-0. Ik denk niet dat die clubs veel plezier aan de competitie hebben beleefd.”

Ron Verkuijl (trainer MSV ’19):

,,Wij kijken erg uit naar de kampioensgroep. We willen bovenin meedoen, al wordt het een zware competitie. We zitten in een goede flow, want van de laatste zeven duels hebben we er vijf gewonnen en twee gelijkgespeeld. We hebben thuis niets verloren dit seizoen.
We gaan er gewoon voor om zo hoog mogelijk te eindigen in de kampioensgroep. MSV’19 bestaat dit jaar honderd jaar en dat is een mijlpaal die we willen eren met een mooie positie aan het einde van het seizoen. We willen revanche nemen op DONK en IJsselmonde, want we hebben verloren van die teams in de eerste seizoenshelft. Van alle tegenstanders heeft IJsselmonde toch wel de meeste indruk op mij gemaakt. Dat is een complete ploeg met een aantal handige Marokkaanse zaalvoetballers. DONK heeft gewoon een heel degelijk team, met veel routine en mannen die weten hoe ze een wedstrijd over de streep moeten trekken. We moeten alleen niet in personele problemen komen, want onze selectie telt slechts 24 man.”

Peter Burgmeijer (speler van Nicolaas Boys):

,,Ik denk wel dat we in een leuke poule zitten. We hebben ons er goed ingevochten met Nicolaas Boys. Vorig seizoen waren we tweede en nu hebben we een plek in de top-zes bemachtigd. We kunnen tegen de betere teams laten zien wat we waard zijn. Ik denk dat we geen gek figuur hoeven slaan, want een paar potjes hebben we echt maar heel nipt verloren. Tegen DIOS en ASC bijvoorbeeld was het heel close. Ik zie niet waarom we zulke teams nu niet zouden kunnen verslaan. Wat de Rotterdamse ploegen betreft heb ik geen idee wat ons te wachten staat. Wij hebben altijd in de regio Leiden-Alphen gespeeld en ik ben totaal niet bekend met Rotterdam. Een club als FC IJsselmonde zegt mij gewoon helemaal niets. Maar ik ga er wel vanuit dat ze aardig kunnen voetballen.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read