vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse (za), 2 februari

Voorbeschouwing derde klasse (za), 2 februari

-

Zaterdag 2 februari

Voorbeschouwing derde klasse A 

Derde klasse B (West 1)

IJmuiden-Kagia

De veertiende wedstrijd voor Kagia levert een bezoek op aan en in IJmuiden. Ofwel de trotse koploper tegen de huidige nummer zes. Het verschil tussen beide ploegen is zestien punten. De Lisserbroekers hebben een doelsaldo, naast uiteraard het grote puntenaantal, dat klinkt als een klok. De gastheer van de mannen van Rene Ras staan in dat opzicht in balans met vijfentwintig treffers voor en even zoveel goals tegen. Wel moet worden gesteld dat beide ploegen gelijk opgaan in de laatste vijf duels met elf punten uit vijf ontmoetingen. Het eerste treffen eindigde medio november in een overtuigende 5-1 zege voor de oranjehemden. Kagia speelde in 2019 pas eenmaal en daarin was het ruimschoots te sterk voor HYS (0-6). Geoefend werd er tegen VVSB (gelijkspel) en FC Oegstgeest (verlies). Zaterdag is het echter weer menens en dus zal het aan scherpte vast niet ontbreken bij de inmiddels torenhoge favoriet voor de titel.

Derde klasse B (West 2)

Lugdunum-Sporting Leiden

Wordt binnenkort elders voorbeschouwd via een interview met Sipan Khalid en Tom Dijkhuizen (via Sport071). 

Zwammerdam-DWO

De club uit Zwammerdam zit in zwaar weer. Het aantal leden loopt terug naar een bedenkelijk aantal en ook het vlaggenschip heeft het niet makkelijk. Twee gelijke spelen en drie keer verloren van de laatste vijf wedstrijden zijn geen resultaten om blij van de worden. ‘Damme’ is nu terug te vinden op de vierde plaats van onder met vier punten op de ploeg een plek lager op de ranglijst, BSC’68. De Benthuizenaren hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld, dus veilig is die voorsprong allerminst. Het roer moet duidelijk om bij Zwammerdam wat betreft de resultaten, liefst te beginnen zaterdag tegen DWO. De bezoekers hebben slechts zes punten uit twaalf wedstrijden en is een ware degradatiekandidaat te noemen. De thuisploeg kan, nee moet, DWO dieper in het moeras te duwen. 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read