donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) makkelijk langs Bernardus

Voorschoten’97 (zo) makkelijk langs Bernardus

-

Derde klasse A (zondag)- In de vorige speelronde dacht Voorschoten’97 een grote stap te kunnen zetten om een plek in de top zes veilig te stellen. Van het lager geklasseerde Alphen werd echter verloren, waardoor de Voorschotenaren nu met een zevende plek voorafgaand aan het duel met Bernardus niet in aanmerking zouden komen voor de kampioenspoule. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de groengelen echter alles nog in eigen hand. Allereerst moest er zondagmiddag gewonnen worden van Bernardus, dat de dertiende plek bezet. De equipe van trainer Huib van Oostrom Soede was een klasse beter dan de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk, wat terug te zien is in de uitslag. Met een eindstand van 5-1 werden de belangrijke drie punten in Voorschoten gehouden.

De eerste paar minuten beloofden veel goeds voor de rest van de wedstrijd. Binnen twee minuten spelen kwam Voorschoten’97 al op voorsprong. Na een afgeslagen aanval werd de bal opnieuw voor het doel gebracht, waar Mike Nikic in alle rust kon afronden. Lang konden de groengelen echter niet genieten van de voorsprong. Een schot op het doel van Chris van der Mijn werd onderweg aangeraakt, waardoor de doelman kansloos was. ,,Het was een hectisch begin”, zo stelde de doelman van de thuisploeg, ,,maar na de twee snelle goals kregen we wat meer grip, wat resulteerde in meer kansen voor ons.”

De Voorschotenaren hadden het betere van het spel, maar waren vaak slordig in de afronding. Door een doelpunt van aanvoerder Niels van den Berg ging de thuisploeg wel met een 2-1 voorsprong de rust in.

De thuisploeg wist wat hen te doen stond in de tweede helft. Er moest zorgvuldiger omgegaan worden met de kansen. Dit leek duidelijk, want binnen tien minuten stond het al 3-1. Een scherpe voorzet van Nikic kon van dichtbij binnen worden gelopen door Van den Berg, die daarmee zijn tweede van de middag maakte. Van der Mijn: ,,We scoorden na rust al snel de 3-1, waarna de 4-1 ook vrij snel volgde. Toen was het eigenlijk al wel klaar van Bernardus’ kant.”

Ruim tien minuten voor tijd kwam de 5-1 op het scorebord. Na een prachtige individuele actie van de Voorschotense aanvoerder kon de ingevallen Martijn Ton ook zijn doelpunt meepikken. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat Justin Aschman een penalty in de blessuretijd ruimschoots over schoot.

De komende twee wedstrijden zijn voor Voorschoten’97 van groot belang om zich bij de top zes te kunnen scharen. Eerst komt Sporting Leiden op bezoek, daarna reist Warmunda af naar sportpark Adegeest. Van der Mijn is vol van vertrouwen: ,,Met nog twee potjes thuis, ziet het er voor ons wel goed uit. Sporting Leiden zal best lastig worden, die schijnen een aardig team te hebben. Ze staan niet voor niets op plaatsing. Thuis hebben we echter nog niets verloren, dus die wedstrijd gaan we ook wel met vertrouwen tegemoet. De top zes halen is onze doelstelling. Ik denk dat we dat wel moeten gaan halen. Dat zijn we wel aan onze stand verplicht.”

Voorschoten’97 – Bernardus 5-1 (2-1) 2. Nikic 1-0, 3. De Boer 1-1, 35. Van den Berg 2-1, 52. Van den Berg 3-1, 67. Hilders 4-1, 78. Ton 5-1.

Scheidsrechter: Karagantcheff. Toeschouwers: 50

Voorschoten’97: van der Mijn, van der Born (68. Van der Zijl), van Veen, Hilders, Adriaanse (79. Aschman), Elligens, Witsmeer, Hogewoning, Nikic, van den Berg, van der Veldt (63. Ton).

Bernardus: Enter, van der Zon, van der Werff, Yagoubi, Pijnacker (73. Wesseling), van der Heiden, van Tol, Schinagl, Paling, Klinkenberg (58. Harkes), de Boer.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans