HomeZaterdagDerde klasseZakaria Bardaa, Sporting Leiden (za), legt BSC’68 over zijn gezonde knie

Zakaria Bardaa, Sporting Leiden (za), legt BSC’68 over zijn gezonde knie

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Onze trainer Cees van Tongeren had in de rust bij die 0-0 tussenstand tegen laagvlieger BSC’68 ook een echte ‘motivational speech’ voor ons. We lieten niet zien wat we echt konden. Er moest een belletje bij ons gaan rinkelen en in de tweede helft moesten we toch echt eens volle bak gaan knallen. En dat hebben we dan ook zeker gedaan. Want net als thuis wonnen we nu uiteindelijk met 0-2. Deze keer extra knap want we gooiden de wedstrijd op slot met maar tien man binnen de lijnen. Heerlijk om dan met twee doelpunten belangrijk voor je team te mogen zijn”, aldus rechtsbuiten Zakaria Bardaa die dit seizoen na een maandenlange blessure zeker nog veel van zich zal laten horen voor Sporting Leiden.

Waar de Leidenaren vijfde stonden met 24 uit 15 na prachtige laatste wedstrijden tegen Lugdunum (2-3 winst) en koploper Van Nispen (0-0) was tegenstander BSC’68 met plaats dertien en 7 uit 13 met maar zeven gescoorde doelpunten de ploeg die in de hoek zat waar de klappen vielen. Toch verliep de eerste helft moeizaam voor de Leidse uitploeg. Bardaa: ,,We waren echt niet scherp in de duels, de concentratie ontbrak bij ons en het lukte niet om het spel echt te maken. We moesten het van ons harde werken hebben en ook de paar mogelijkheden die we kregen konden we niet benutten.”

Maar na de speech van Van Tongeren stond er in de tweede helft toch een totaal ander Sporting Leiden. Het betere aanvallende spel, met geloof in eigen kunnen, werd een kwartier na rust door rechtsbuiten Bardaa omgezet in een 0-1 voorsprong. ,,Sipan Khalid brak op links uit na een flitsende pass en zijn strakke voorzet kon ik bij de tweede paal lekker binnen tikken. Natuurlijk gingen we direct op zoek, zo zeg je dat toch, naar de 0-2 om de wedstrijd dood te maken. We kregen daar ook wat kansen voor. Extra jammer dat Khalid na een raar opstootje met zijn tweede gele kaart, zonder dat we de VAR mochten aanvragen, van het veld moest. Maar onze tegenstanders hadden ook moeite met de stijl van fluiten van deze man in het zwart”, aldus de rappe Leidse aanvaller.

Tien minuten voor tijd nam Bardaa plaats achter de bal voor een te nemen vrije trap nadat hij onreglementair was afgestopt. De Leidse rechtsbuiten: ,,Met weinig mankracht in hun zestien besloot ik de bal maar in één keer richting de tweede paal te schieten en met een heerlijke krul ging hij tegen de touwen, 0-2. Zo konden we de wedstrijd uitspelen en wat een ontlading na afloop. Ik kreeg ook felicitaties van iedereen, want dit was al mijn vierde treffer dit seizoen nadat ik eerder vier maanden was uitgeschakeld door een stevige knieblessure.”

Met deze 0-2 winst staat Sporting Leiden nu zelfs derde met 27 uit 16 waar BSC’68 de rode lantaarn draagt met maar zeven punten uit 14 gespeelde duels. Komende zaterdag wacht de zware thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk waar uit met 2-1 van werd verloren. Bardaa: ,,Ze hebben in deze speelronde ook het veel hoger geplaatste Lugdunum met 4-0 verslagen en staan nu negende met 21 uit 16, dus we zijn gewaarschuwd. Maar het extra lichtpunt in Benthuizen was wel voor ons wel dat Renaldo van den Berg er na een blessure weer bij was en dat Elroy Lammers ook op enig moment weer in de selectie kan worden verwacht.”

BSC’68 – Sporting Leiden (za) 0-2 (0-0). 60. Bardaa 0-1 en 80. Bardaa 0-2.

Basisopstelling Sporting Leiden (za): Van der Meulen, Dieke, Te Hennepe, Khalid, Fokkema, Hamelink, Wansink, Devilee, Van der Meel, Van Hooidonk, Bardaa.