dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels voetbalt, Spijkenisse pakt de punten

FC Rijnvogels voetbalt, Spijkenisse pakt de punten

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- FC Rijnvogels leed zaterdagmiddag de tweede nederlaag op rij na de winterstop. Waar vorige week de ploeg van trainer Jimmy Simons in de slotfase met lege handen huiswaarts werd gestuurd door SC Feyenoord, gingen de Vogels op sportpark De Kooltuin tegen Spijkenisse wederom in de slotfase onderuit. Met 1-2 won niet de beter voetballende, maar wel het slimmer spelende dure elftal van trainer Peter Wubben.

Met een vijftal bovenmodale hoofdklasse voetballers kon de ploeg uit Spijkenisse tegen de overwegend jonge ploeg van Simons geen indruk maken. Sterker nog, de gastheren waren het grootste gedeelte van de wedstrijd  de betere ploeg. Dat na de wederom dure nederlaag de doelstelling om in de top vijf te eindigen zal worden bijgesteld lijkt onvermijdelijk. De gastheren aantredend zonder Niek Ossevoort, Lesley Kluivers, Kevin Wijmer, Diederik Hoogerwaard en doelman Jeffry Verkerk werden vooral defensief hard getroffen.

Toch kende de laatste linie overwegend weinig problemen  met het fantasieloze aanvalsspel van de bezoekers. De snelle spits Kees Tol, die vooral gezocht werd met de lange bal vanuit de omschakeling, werd door de centrale verdedigers aan banden gelegd, waarbij moet worden aangetekend dat de spits meer bezig was om buitenspel te lopen dan wel het randje op te zoeken.

Het belangrijke duel voor beide ploegen ontbrandde pas echt in de laatste twintig minuten. Daarvoor konden beide elftallen de handen van het circa tweehonderd koppige publiek niet of nauwelijks op elkaar krijgen. Tot aan de zestien werd er goed gevoetbald, de kansen en mogelijkheden waren echter op de vingers van een hand te tellen. Jaap van Duijn zorgde met zijn snelle dribbels nog voor het meeste gevaar. Dat in het eerste halfuur nog geen schot tussen de palen belandde was veelzeggend. Rijnvogels doelman Arie van der Niet, vorig seizoen nog keepend bij RCL, moest pas na een goed half uur spelen vol aan de bak om een goedlopende aanval van de gasten onschadelijk te maken. Vlak voor rust werd de ploeg van Wubben, ooit trainer bij Voorschoten’97, gevaarlijker. Vooral als de razendsnelle vleugelverdediger Yassire Hamdani zich bemoeide met de aanval. Op slag van de rust veerde het thuispubliek alsnog op nadat Van Duijn de bal binnen schoof. De treffer werd jammerlijk in buitenspelpositie gescoord volgens de leiding.

In het eerste kwartier na rust waren de kansjes al talrijker dan in de gehele eerste 45 minuten. Zo kon Max van Steen het hoofd net niet achter een voorzet van Van Duijn krijgen en zag Luuk Slegt zijn schot vlak naast gaan. De fraaie volley van Jesse Driebergen had een beter lot verdiend. Ook van Duijn zag zijn zelf gecreëerde kans gekraakt worden. Doelman Van der Niet hield zijn ploeg overeind door een flitsend schot van Peter de lange onschadelijk te maken. Trainer Simons bracht vervolgens Chadion Melfor en Joey Lauouh voor Roy van Leeuwen en Van Steen.

Het venijn van de wedstrijd zat overduidelijk in de staart. De wedstrijd die dreigde te eindigen in een bloedeloze 0-0 kende evenwel een bloedstollend vervolg. Slordig balverlies leidde de 0-1 in. Met de wissel Ricardo de Vlugt voor Reno van Heiningen werd het alles of niets. Slegt schoot na het enige schoonheidsfoutje in de Spijkenisse defensie zijn ploeg langszij.1-1. Nog in dezelfde minuut sloegen de bezoekers hard toe: 1-2 . In de extra tijd had Romano van der Stoep de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Het lukte hem niet.

Ondanks het verlies was Simons niet ontevreden. ,,Een gelijkspel had de wedstrijd recht aangedaan. We speelden beter dan vorige week. We hadden net als vorige week het punt moeten koesteren. Wel hadden we moeite om onze spits te bereiken en we wisten soms wat diepgang.”

Basisopstelling FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever, De Vreugd, Slegt, Driebergen, Van Steen, Van der Stoep, Van Duijn, De Bruin, Van Heiningen, Van Leeuwen.