vrijdag, maart 29, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 speelt uit bij Zevenhoven als ‘The empire strikes back’

LSVV’70 speelt uit bij Zevenhoven als ‘The empire strikes back’

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,De tweede helft was van beide kanten hotseknotsvoetbal, kwam mogelijk ook door de koude, maar we hebben uiteindelijk toch verdiend gewonnen. Verdedigend stond het nu wel goed en met zeker het betere spel voor rust was het heerlijk om de drie punten met deze 1-2 uitzege bij Zevenhoven mee in de knip te nemen. Dan gaat die toegezegde krat bier na afloop van trainer Freek Jansen en het uit volle borst meegezongen clublied er extra lekker in. En komende zaterdag komt FC Oegstgeest bij ons op bezoek en dat kan het echt gaan spoken bij ons, aldus de enthousiast verhalende LSVV’70-verdediger Guido Leugering.”

Waar de Leidse studentenvereniging voor de winterstop tegen Koudekerk en Meerburg onnodig punten verloor na een heerlijke voorsprong leidde dat uiteindelijk tot een tegenvallende negende plek in deze boeiende vierde klasse A met 16 uit 12. Het leek wel een blauwdruk van Zevenhoven want na een redelijke seizoenstart stokte het daar ook qua punten sprokkelen, wat uitmondde in plek dertien met 8 uit 12.

Leugering: ,,We waren blij dat Tim van Luxemburg en Jiddo Doornenbal vandaag weer in de basis konden starten waar de laatste voor de winterstop al een keer kort inviel en toen in de slotfase twee kanjers van kansen miste. Maar nu was hij wel trefzeker en hoe, met zijn koppie uit een mooie hoekschop wat de 1-1 betekende. Dat kwam omdat we halverwege de eerste helft, ondanks ons betere spel, al tegen een 1-0 achterstand aan keken. Een fout van onze linkerverdediger leidde tot een terechte strafschop die de thuisploeg verzilverde.”

Toch was het LSVV’70 dat de eerste helft beter speelde, waardoor in de rust in de kleedkamer ook een positief gevoel overheerste bij de Leidse studenten. In de geest van Barry Stevens was de kreet voor de tweede helft dan ook ‘gewoon doorgaan’. ,,Maar de tweede helft was bij ons en Zevenhoven minder goed, beter gezegd niet om aan te zien. Ik hoop dat we de supporters in de vier gereedstaande supportersbussen toch niet hebben teleurgesteld. Want een warm moment kregen zij vast en zeker, en wij ook binnen de lijnen, pas bij de inswinger bij een hoekschop van Gerben Groenendijk. Dat was zijn tweede dit seizoen”, aldus Leugering.

De roodwitten werken hard en verdedigend stond het deze keer wel goed. Zo kon het optimistische spel van de thuisploeg met lange ballen naar voren afdoende worden beantwoord. Na het laatste fluitsignaal kon iedereen die LSVV’70 in het hart heeft gesloten louter zeggen dat het toch een verdiende winst was. Leugering: ,,Man of the match op dit echte stuitergrasveld was voor mij bij ons de 36-jarige Paulus Egberts die als een achttienjarige godenzoon negentig minuten lang gelijk Hans Kazan in zijn beste dagen de ene fraaie actie na de andere tevoorschijn toverde.”

Met deze uitzege komt de Leidse ploeg op de zevende plaats met19 uit 13 (24-33) en is er komende zaterdag een heerlijke thuiswedstrijd tegen FC Oegstgeest dat thuis pijnlijk met 0-1 verloor van Alphense Boys. ,,En met hen hebben we nog wat recht te zetten. Wat, dat ga ik nu niet verklappen. Kom maar naar ons sportpark komende zaterdag, er zijn nog kaartjes heb ik begrepen”, sprak de Leidse verdediger met een glimlach.  

S.V. Zevenhoven – LSVV’70 1-2 (1-1). 20. Zevenhoven 1-0, 40. Doornenbal 1-1, 60. Groenendijk 1-2.

Basisopstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Leugering, Van der Graaf, Groenendijk, Casteel, Baarda, Egberts, Van der Meer, Van Kessel, Doornenbal, Van Luxemburg.

.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read