vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagVierde klasseFC Oegstgeest omzeilt lastige Boskoopse uitklip (0-1)

FC Oegstgeest omzeilt lastige Boskoopse uitklip (0-1)

-

Vierde klasse zaterdag – Vice-koploper FC Oegstgeest ging zaterdag  in Boskoop op bezoek bij subtopper Floreant. Voorafgaand aan het duel was het verschil tussen beide clubs vijf punten. Omdat lijstaanvoerder Aarlanderveen nog steeds ruimschoots bovenaan staat  en al een periode in zijn bezit heeft, geeft de tweede plaats aan het eind van de competitierit zo goed als zeker recht op het spelen van promotiewedstrijden. FC Oegstgeest won, door een doelpunt van invaller Özcan Bayram, vlak voor tijd het treffen nipt met 0-1.

FC Oegstgeest, waar vertrekkend trainer Huig-Jan Heeringa dit weekend bekend maakte dat hij volgend seizoen aan de slag gaat bij competitiegenoot Meerburg, begon in de 1e helft met de straffe wind tegen. Veel kansen waren in het 1e bedrijf niet te noteren en de 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg hiervan. In de 2e helft trokken de bezoekers met de wind in de rug het initiatief naar zich toe, wat diverse kansen opleverde. Toch duurde het tot een paar minuten voor tijd voordat de bevrijdende Oegstgeestse treffer konden worden gevierd. De net ingevallen ‘stormram’ Bayram was attent bij een hoge voorzet vanaf de linkerkant en liet met een tegendraadse kopbal de Boskoopse keeper kansloos (0-1). Dit doelpunt was voldoende voor de verdiende Oegstgeestse zege.

FC Oegstgeest-speler Steven Apcar na afloop: ..We kozen er bewust voor om in de 1e helft met de wind tegen te beginnen en achterin de nul te houden. Dat pakte goed. In de 2e helft kregen wij onze kansen, maar duurt het dan toch nog lang voordat we scoren.  Gelukkig valt die goal van Özcan dan vlak voor tijd.  Natuurlijk hopen we dat Aarlanderveen punten nog meer punten gaat verspelen (de koploper morste zaterdag twee punten bij Kickers ‘69, SN), maar we moeten eerst onze eigen wedstrijden zien te winnen. Als we geen kampioen worden, dan willen we in ieder die 2e plaats bemachtigen’’, aldus Apcar tot besluit.

Heeringa tenslotte: ,,Floreant zette meteen hoog druk en wilde de touwtjes in handen nemen met windje mee. We hebben ons daar in de eerste helft aardig onderuit gevoetbald. Geleidelijk aan werden we de meerdere over hen en kregen we kansen op de 0-1. Eigenlijk voor de pauze al, maar zeker daarna. Het geduld werd fors op de proef gesteld, maar uiteindelijk kregen we waar we recht op hadden. Dit was een lastig uitwedstrijd en geeft door de winst vertrouwen op een sterke eindsprint. Het kampioenschap lijkt ver weg, maar we zijn in elk geval weer iets dichterbij gekomen. We moeten vanaf nu blijven winnen en dan zien we hoe ver we kunnen komen.”

Floreant – FC Oegstgeest 0-1 (0-0) 87. Bayram 0-1.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker; Gras, Gianfigilio, Solleveld, Apcar, Nieuwenburg, Den Hollander, Weenink, Bormans, Van der Spek, Lichtenbeld.

Foto’s: Paul Lichtenbeld