dinsdag, april 16, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryLSVV'70 heeft geen kind aan Football Factory: 0-5

LSVV’70 heeft geen kind aan Football Factory: 0-5

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Zoals te doen gebruikelijk ontwikkelede zich een verbale strijd op Twitter tussen ‘het kleine neefje’ zijnde Football Factory en de ‘arrogante kneusjes’, lees LSVV’70, aan de vooravond van de wederzijdse ontmoeting. Goedmoedige spot met somtijds een venijnig randje. Vraag was natuurlijk of deze woordenstrijd zich zou omzetten in oorlog op het veld. Messcherpe tackles op de enkels? Een elleboogje hier, een elleboogje daar? Een achteloos uitgedeelde kopstoot? Niets van dat alles, de heren studenten hadden respect voor elkaars ledematen.  Wellicht dat het kwaliteitsverschil hier ook een rol in speelde. Football Factory was nauwelijks bij machte serieus weerwerk te leveren en verloor ruim met 0-5.

Publiek en spelers hadden overigens te maken met een extra,  niet te onderschatten tegenstander: de storm die dwars over het veld blies. Elke bal door de lucht verzonden, kreeg een amper in te schatten koers en de weinige kijkers moesten zich bij tijd en wijlen vastklampen aan de reling om niet tegen het vanghek achter hen geblazen te worden. Beide ploegen probeerden logischerwijze veelal over de grond te combineren. De bezoekers waren hier duidelijk beter in en heersten op het veld. Veel meer dan tegenspartelen kon Football Factory niet. Tekenend was, dat LSVV doelman Thomas Waasdorp pas vijf minuten voor tijd zijn eerste redding hoefde te verrichten. Waasdorp hierover: ,,Het was koud, heel koud en ook wel saai. Ik ben blij dat ik nog een redding heb mogen verrichten, zo stond ik daar tenminste niet voor niets te blauwbekken. Maar ik moet zeggen dat ik er wel vrede mee heb hoor daar te staan als het 0-4 voor ons is. Jij noemt ons net wisselvallig, maar dat bestrijd ik. Na de winterstop hebben we alles gewonnen met tien doelpunten voor en slechts twee tegen. Dat noem ik juist stabiel presteren. Die 0-5 van vandaag gaf de verhoudingen op het veld nauwelijks weer om maar eens een cliché uit de kast te halen. Het dubbele had ook gekund. LSVV’70 is een team dat snakt naar de warmte van het voorjaar, we gaan dan ook voor dat laatste periodekampioenschap. Dat zou wel erg mooi zijn en ik acht dat zeker mogelijk.”

Sam Drewes, behalve Amerikaan, daar echter nooit geweest en opgegroeid  in Sjanghai, is ook nog eens rechtervleugelaanvaller bij Football Factory en deed dat zeker niet onverdienstelijk. ,,Het was dan wel 0-5, maar zo slecht deden we het echt niet. Die eerste doelpunten waren gewoon dom te noemen en dat past wel bij dit seizoen. Goed voor het zelfvertrouwen is het niet en zo moesten we wéér tegen een achterstand opboksen. Lastig tegen zo’n sterke tegenstander als LSVV. Wat wij nodig hebben is één wedstrijd waarin wij nou eens op voorsprong komen. Dat geeft niet alleen tijdens de match een boost, maar ik weet zeker dat een zege ook een vervolg krijgt. De opstelling is wat veranderd en we zijn weer compleet. Blijf Football Factory volgen, die overwinningen komen er echt wel.”

Het zelfvertrouwen en optimisme blijft onaangetast bij de roodzwarten. Hopelijk blijkt dat in de rest van het seizoen gerechtvaardigd, anders wordt het wel een uiterst somber jaar voor de club. LSVV heeft in potentie een uitstekende ploeg, maar men is vaak afhankelijk welke spelers er beschikbaar zijn. Velen dromen al van een nacompetitie in juni, zich lavend aan en knipogend in de warme voorjaarszon.

Football Factory-LSVV’70: 0-5 (0-2). 16. Egberts 0-1, Van Kessel 35. 0-2, 58. 58. Egberts 0-3, 66. Doornenbal 0-4, 89. Doornenbal 0-5. Scheidsrechter:  Van Drunen. Toeschouwers: 12.

Basisopstelling Football Factory: Kelnreiter, Boukhedmi, Corte Real, Limon, Dingjan, Hooghiemstra, De Jong, Koopman, Drewes, Demirbas, Person.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van Beuningen, Van der Heer, Van Luxemburg, Leugering, Van der Graaf, Groenendijk, Baarda, Egberts, Doornenbal, Van Kessel.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read