HomeKoudekerkInterviews KoudekerkAanvallend onmachtig Koudekerk verliest derby van boys uit Hazerswoude

Aanvallend onmachtig Koudekerk verliest derby van boys uit Hazerswoude

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Wat hadden IJsselmeervogels, Noordwijk, VVSB en Voorschoten’97 (za) gistermiddag met elkaar gemeen? Net als Koudekerk ontvingen zij op een koude zaterdagmiddag/avond plaats- en buurtgenoten, en stond er meer op het spel dan alleen maar de eventuele drie punten. Aan de Gruttolaan ontving de ploeg van trainer Ronald Rosdorff de jonkies van Hazerswoudse Boys en dat dit niet zomaar een wedstrijd was bleek wel uit het programma van die dag en de graffiti tekst die supporters van Hazerswoudse Boys op de grond voor de entree hadden gekalkt. Voor de hoofdmoot waren het de hummels die mochten voetballen en na afloop van de wedstrijd waren er een tweetal dj’s die voor gezelligheid moesten zorgen. De thuisclub voetbalde zeker in de eerste helft bij vlagen uitstekend maar het gemis van spits Bryan van Delft deed zich opnieuw voelen. De ploeg van trainer Wilco Wapenaar bleef makkelijk overeind en na ruim 90 minuten stond er een geenszins geflatteerde 0-3 op het scorebord.

Koudekerk had vlak voor de winterstop twee overwinningen achter elkaar geboekt en was in het nieuwe jaar met een grote groep naar Barcelona afgereisd. De verwachtingen waren dus hoog gespannen en dit bleek ook wel direct, na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van gewaardeerd erelid Kees Geerlof, was het de thuisploeg die voortvarend startte. Na een paar minuten had het zomaar 1-0 kunnen zijn, misschien wel moeten zijn, toen Yvar de Groot zijn ploeggenoot Bas van Heerdt alleen voor de keeper zette maar zijn ‘stift’ ging wel over de keeper heen maar belandde voor de rood-witten aan de verkeerde kant van de paal.

Een paar minuten later was het wederom Van Heerdt die voor gevaar zorgde maar zijn vrije trap was een makkelijke prooi voor keeper Patrick van der Reest. Vanuit het niets kwam Hazerswoudse Boys op 0-1, in de eerste echte aanval over links was het uiteindelijk Vito Martens die de bal binnenschoot. Opvallend hierbij was overigens wel het gemak waarmee de doelpuntenmaker bij een aantal tegenstanders kon wegdraaien. De gastheren konden dus in de achtervolging en probeerden dat met verzorgd voetbal. Het positiespel in de eerste helft was goed en vrij gemakkelijk werd steeds een vrijstaande speler gevonden. Echte grote kansen voor de thuisploeg waren er niet in het restant van de eerste helft, of de eindpass was niet zorgvuldig of er werd uitstekend verdedigd door de mannen in het zwart-wit. En Hazerswoudse Boys? Zij lieten de tegenstander komen en probeerden er in de omschakeling snel uit te komen en op die manier voor gevaar te zorgen. En als er dan een keer gevaar dreigde dan schroomde de zeer jonge ploeg niet om een volwassen overtreding te maken om op die manier het gevaar te neutraliseren. Ondanks enkele gevaarlijke situaties voor beide doelen werd er niet meer gescoord en was het verschil bij rust voor de thuisploeg nog overbrugbaar.

In de tweede helft was Koudekerk geen schim meer van de ploeg van voor de rust. Met het geblesseerd uitvallen van aanjager Ricardo van Rijswijk verdween ook het laatste beetje gif uit de ploeg en omdat de ruimtes ook steeds groter werden was het wachten op de 0-2. Deze viel dan ook na ruim tien minuten spelen, maar deze werd op advies van de assistent scheidsrechter afgekeurd maar dit bleek slechts uitstel van executie.

Uit een fantastische vrije trap was het de kleinste en beste speler van het veld, Jari Meertens, die de voorspong verdubbelde. Dit was ook gelijk zijn laatste wapenfeit want een aantal minuten later moest ook hij geblesseerd het veld verlaten. Op de tribune was iedereen het er wel over eens, het plafond van deze jongen ligt met alle respect niet bij Hazerswoudse Boys.

De wedstrijd werd rommeliger, de ruimtes werden groter en de gastheren verzuimden om definitief de trekker over te halen. De thuisploeg stond op een gegeven moment nog maar met negen man op het veld, door frustraties en onhandigheid hadden zowel Sander Schmand als Ruben van den Berg hun tweede gele kaart ontvangen. Een paar minuten voor tijd was het Leo de Ruiter die de eindstand op 0-3 bepaalde. Een verdiende overwinning derhalve voor een jonge, maar tevens volwassen ploeg waar zeker nog toekomst in zit. De ploeg uit Koudekerk hoeft niet te wanhopen want zeker in de eerste helft was het voetballende gedeelte prima verzorgd te noemen. De kwetsbaarheid zit echter in de spitspositie. Na het eerder dit seizoen geblesseerd wegvallen van Van Delft blijkt het lastig om deze positie op een gelijke wijze in te vullen.

,,Over de eerste helft kan ik alleen maar tevreden zijn, want toen zat er nog genoeg voetbal in de ploeg. De eerste echte grote kans moet er gewoon in en dan wil ik het nog wel zien. Feit is echter wel dat we bij de 0-1 staan te slapen en niet ingrijpen en daarna weet je dat het lastig gaat worden tegen een slimme ploeg als Hazerswoudse Boys. De tweede helft was de organisatie weg en blijven we nog in leven omdat de tegenstander verzuimd om definitief afstand te nemen. Wie de wedstrijd niet gezien heeft denkt dat het met twee rode kaarten een schoppartij is geweest maar dat was het absoluut niet, maar ik vind wel dat betreffende spelers het elftal op dat moment in de steek laten. Het zal volgende week wel puzzelen worden met de geschorsten en geblesseerden”, aldus verliezende coach Rosdorff.

Kilometervreter De Groot: ,,We begonnen best aardig en ik had eigenlijk wel verwacht dat wij op voorsprong zouden komen, maar helaas viel het eerste doelpunt bij ons in het netje. Daarna werd het steeds lastiger, en zeker na de 0-2 en de twee rode kaarten was de wedstrijd gespeeld. Rode kaarten waar ik overigens weinig van begrijp. Laat ik het zo zeggen als je al een gele kaart hebt dan mag het niet gebeuren dat je op deze manier een tweede gele kaart pakt.”

Koudekerk – Hazerswoudse Boys 0-3 (0-1). 9. 0-1 Martens, 67. 0-2 Meertens, 85. De Ruiter 0-3. Scheidsrechter: Monteny. Toeschouwers: 150.

Opstelling Koudekerk : Van Ooi, Vergunst, Roosenbrand, Van den Berg, Van Rijswijk (54. Roeloffs), De Schepper, Cetinkaya (62. Melchert), Schmand, Wildschut (81. Van der Haas), Van Heerdt, De Groot.

Opstelling Hazerswoudse Boys : Van der Reest, Hartman (34. Roeloffs), Van Zanten, Tijssen, Van Meurs, Meijer, De Ruiter, Meertens (68. Van der Voort), Martens, Van Haastrecht, Vogelaar.