HomeKoudekerkInterviews KoudekerkYvar de Groot (Koudekerk): ,,Lekker gestolen 1-0 op Woubrugge smaakt lekker”

Yvar de Groot (Koudekerk): ,,Lekker gestolen 1-0 op Woubrugge smaakt lekker”

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,We speelden de hele wedstrijd echt onrustig, te gehaast, gewoonweg rommelig en ook in de tweede helft kwamen onze passes niet lekker aan. Dan winnen we toch na een pingel met 1-0 van Woubrugge terwijl zij beter waren en het meeste recht op de drie punten hadden. Maar uit verloren wij met 4-1 waar wij het beste van het spel hadden. Deze vierde klasse A blijft zo een hele lastige afdeling met alleen Aarlanderveen als absolute uitschieter”, aldus Koudekerk-aanvaller Yvar de Groot, de veroorzaker in positief opzicht van de winnende strafschop.

Hoe zouden beide teams de draad weer oppakken na de nederlaag na de winterstop? De thuisploeg, blij dat er gespeeld kon worden ondanks eerdere winterse sferen in Koudekerk, nam een negende plek in met 19 uit 14 waar Woubrugge er iets beter voor stond met een vijfde plek en 25 uit 14. Zou Koudekerk nu nog steeds zonder spits Bryan van Delft makkelijker wel tot scoren komen dan in de laatste wedstrijden? Om diverse redenen kon Koudekerk-trainer Ronald Rosdorff maar zes basisspelers van 19 januari opstellen. Hoe zou dat dan uitpakken?

De Groot: ,,We verstopten ons en bij hen liep het veel beter, bij vlagen werden we zelfs half weggetikt. Maar het gekke was dat de grootste kans voor ons al na één minuut kwam, maar Jordy Melchert wist die niet te verzilveren, het oude euvel. Even later werd een soortgelijke kans weer niet door ons benut. En zo bereikten we, gelukkig, de rust met de bekende brilstand.” In de kleedkamer werd er natuurlijk opgemerkt dat iedereen meer moest durven voetballen, nog meer hun stinkende best moest gaan doen. ,,Plat gezegd noem ik het altijd dat we vandaag gewoon voetbalgogme misten”, zo legde de Koudekerk-aanvaller de vinger op de zere plek.

De tweede helft verliep ondanks alle fraaie beloften toch hetzelfde als voor rust. Het was elke keer een gevalletje van ‘net niet’ bij de thuisploeg en elke tweede bal was er voor de groen-witten. De Groot: ,,Tot het moment kwam dat Bas van Heerdt de meest blinde steekbal ooit op mij gaf, ik dook de zestien in, werd lichtjes aangetikt en de bal ging op de stip. Leuk momentje voor Melchert die tegenover onze oude doelman Michael Kneulman stond, maar hij schoot toch onberispelijk de 1-0 in.” De ‘bus’ werd direct voor het Koudekerk-doel geparkeerd en onder het motto ‘vrouwen en kinderen eerst’ werd na negentig minuten de uiteindelijke onverdiende winst behaald.

Koudekerk klom hierdoor naar plek zeven met 22 uit 15 (22-26) en komende week is Alphense Boys uit de tegenstander. Zij wonnen uit bij SJC en staan daardoor zelfs derde. De Groot: ,,Maar de eerste wedstijd van het seizoen pakten we ze thuis wel met 2-0 in, onze beste wedstrijd tot op heden. En ik wil hier ook nog wel een pluim geven aan Cedric van der Haas. Want na diverse invalbeurten mocht deze jongen van JO19 vandaag zijn debuut maken als basisspeler. En dat mag zeker ook niet onvermeld blijven.”

Koudekerk – Woubrugge 1-0 (0-0). 78 Melchert 1-0 (strafschop).

Basisopstelling Koudekerk: Van Ooi, J. Roosenbrand, Van Rijswijk, Hakkaart, Vergunst, Melchert, De Schepper, Wildschut, Van der Haas, Van Heerdt en De Groot.

Foto’s: met dank aan Koudekerk