vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKagia- Lugdunum: net wel versus net niet

Kagia- Lugdunum: net wel versus net niet

-

ts-kagiaKagia blijft meedoen in de strijd om de titel. Op eigen veld werd Lugdunum, dat nog steeds niet vrij is van degradatiezorgen en personele problemen, met 2-1 verslagen. De beide trainers hadden zo hun eigen visie op de tweestrijd.ts-lugdunum

Jerry Ubink (Kagia): ,,We waren dominant en Lugdunum beperkte zich tot tegenhouden. De overwinning kwam laat tot stand, maar was simpelweg terecht.” Collega Hennie de Klerk: ,,Ons strijdplan werkte en Kagia mag van geluk spreken dat ze in de extra tijd konden profiteren van een ongelukkige fout aan onze kant.”

Na een uur klopte Elvin van Diermen zijn eigen doelman, maar Luther Tolud zorgde voor de gelijkmaker. In de extra tijd ‘krulde’ Vincent van der Kamp zijn ploeg naar de overwinning. De Klerk: ,,Na de winst op Koudekerk was er even een hosannastemming, maar het is duidelijk dat we een probleem hebben. Ons wacht nog een zwaar programma.”

Ubink: ,,Van mij mag Lugdunum nu volop punten gaan pakken. Ze spelen immers nog tegen DWO en SEV, onze concurrenten.”

Dieper in de wedstrijd gekropen mag duidelijk zijn dat de belangen vooraf groot waren. Kagia moest winnen om niet af te haken in de titelrace en Lugdunum kon een driepunter prima gebruiken om zich richting veiligheid te spelen. Kagia slaagde er uiteindelijk in, maar het was met de bekende hakken over de sloot.

Ubink: ,,Qua scoreverloop zou je zeggen dat het moeizaam ging, maar het is lastig voetballen tegen een ploeg die zich massaal terugtrekt. Het was voor ons zaak om een opening te vinden. Zij gokten op een uitval. In de eerste helft hadden we moeite om wat te creëren, maar Niels Ganzevles was er dichtbij met een schuiver voorlangs en Jeffrey Nijenhuis kopte een keer tegen de keeper aan. Lugdunum kreeg welgeteld een halve kans. Al met al waren we zeker voor rust niet doortastend genoeg.”

De Klerk: ,,Wij kozen er bewust voor om met veel spelers achter de bal te spelen. Ook nu waren we niet volledig en moesten we improviseren. Daarbij hielp het niet dat Peter du Prie uiteindelijk niet in de basis kon beginnen. Dat was een streep door de rekening. We hadden zelfs een B-junior op de bank zitten. Kagia mocht van ons het spel maken, maar daar hadden ze zichtbaar moeite mee. Koudekerk kreeg vorige week tegen ons de nodige kansen, maar die heb ik van Kagia nauwelijks gezien. Het stond goed bij ons en we voelden dat er wat in zat.”

Vincent van der Kamp is de gevierde man aan de kant van de Kagianen. Foto: Ron van der Steeg
Vincent van der Kamp is de gevierde man aan de kant van de Kagianen.
Foto: Ron van der Steeg

De trainer van Lugdunum moest tijdens het duel nog meer gaan schuiven. ,,Één van mijn spelers was bepaald niet goed bezig en gebruikte woorden die ik niet pik. Ik ben trainer van een club en die club staat zulk gedrag niet toe. Dus was ik er klaar mee en heb ik Murat Bayrak gebracht. Daardoor moest ik Luther Tolud doorschuiven.”

Kagia kwam dus relatief goedkoop aan een goal en dus moest Lugdunum komen. De winnende trainer daarover: ,,De 1-1 kregen zij min of meer in de schoot geworpen, dus in dat opzicht was er weer balans. Het was in elk geval een domper, want in de tweede helft kregen we onze kansen en bij 2-0 was het op zeker gedaan geweest. In de blessuretijd kregen we echt twee ‘dotjes’. Vincent van der Kamp prikte naast en er ging een bal rakelings voorlangs. Op dat moment dacht ik wel dat we averij zouden oplopen, maar gelukkig viel de verdiende 2-1 alsnog. Onze invallers Van der Kamp en Jelle Boot hebben het prima gedaan en ook de vervangers van vaste waarden als Rutger Goudrian, Ferry Scholte en Guillaume Thissen hebben het uitstekend opgevangen. Natuurlijk haal je uiteindelijk opgelucht adem, maar de overwinning kwam ons toe. Lugdunum heeft het in verdedigend opzicht goed gedaan, dat zal ik verder niet ontkennen.”

Voor De Klerk en de zijnen waren de druiven zuur, want een puntje leek al in de knip. Dat feestje werd dus wreed verstoord. ,,Elk punt is welkom, dat is voor ons duidelijk. Naast ons zware programma loopt er nog een strafzaak in verband met de afgelasting tegen Oegstgeest. Punten in mindering zou voor ons natuurlijk slecht uitkomen, maar als het zo is dan is het zo. We zullen onze huid duur verkopen. Dat is vrij aardig gelukt tegen Koudekerk en Kagia. Overigens zit het ons sowieso niet mee. Ik heb namelijk toch Du Prie moeten brengen en dat was een groot risico, want hij kon eigenlijk niet spelen. Dit kwam weer omdat André Botermans al voor rust eraf moest. De bekende hoek van de klappen, maar we blijven strijdbaar. Zolang we dit soort uitvoeringen op de mat kunnen leggen, is er voldoende hoop.”

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, B.van der Lans, Heuseveldt, Tulen, Imanse, Nijenhuis, Clemens, Ganzevles, A. van der Lans, Van der Schinkel.

Opstelling Lugdunum: Bleijs, Vrede, Botermans, Bandt, Van Diermen, Harleman, Poulina, Van der Reijden, Van der Kwaak, Tolud, Roeleveld.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read