HomeZaterdagDerde klasseMeerburg overdondert GOL Sport in tweede helft

Meerburg overdondert GOL Sport in tweede helft

-

derby days streekDerde klasse A (zondag)- In de eerste tien minuten na rust besliste Meerburg het duel tegen GOL Sport. Mats van der Poel, invaller Joep van Vuren en nog eens Van der Poel profiteerden van de defensieve chaos bij GOL Sport en scoorden.

Mats van der PoelDe eerste treffer was kenmerkend voor het geschutter van de Leidse defensie. Van der Poel (foto) kreeg een bal zomaar voor de voeten via een verdediger en had een hoek voor het uitzoeken. Van Vuren kreeg vervolgens een bal snel en knap aangespeeld van Joeri van der Voort en hij tikte de 2-0 achter keeper Oguzhan Yazici. Bij het tweede doelpunt van Van der Poel was de assist van Ramon Weijers. Het was het eindresultaat van een snelle aanval die door de verdediging van GOL Sport sneed als een warm mes door boter.

Met die 3-0 was de winnaar van het duel bekend. GOL Sport, voor het duel al zes punten rijk, liet de koppies wat hangen, maar voor Meerburg, en zeker voor het koppel Van Vuren en Van der Poel, was de koek nog niet op. Samen makkelijk combinerend maakten ze er een hele nare middag van voor met name het centrale duo van de bezoekers. Van der Poel: ,,De klik is er, dat is duidelijk. Vroeger hebben we ook samen gespeeld, maar dan praat ik wel over zeven jaar geleden. Ook het samenspel met Joeri van der Voort liep lekker. Met hem heb ik nog in de jeugd samen gespeeld. Ik voel me hier bij Meerburg weer helemaal thuis.”

In de eerste helft wees niets op de spectaculaire ontwikkelingen die nog zouden komen. Het was zoals dat heet een levendige wedstrijd, maar er ging wel heel veel mis. Van der Voort: ,,Wij gingen met hun spel mee, lange ballen richting spits. Dom, een ander woord heb ik er niet voor. Dat kunnen wij helemaal niet. Onze kracht ligt in de opbouw van achteruit en over de grond. Onze trainer Ron de Roode was not amused om het vriendelijk te zeggen. Dat liet hij in de rust ook duidelijk merken. De tweede helft startten we scherp en zaten bovenop de bal.”

Van der Poel is het met de ex-prof eens: ,,De eerste helft was van onze kant gewoon slecht. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en stapten met een heel andere intentie de tweede helft het veld op. GOL Sport liet zich overdonderen en kreeg geen tijd om de bal te spelen.”

Even leek GOL zich te herstellen. Mohamed Achahbar strooide met mooie passes en ook zijn individuele acties mochten er zijn. Kansen voor onder andere Said Ajar, Nick van der Reijden en Adil Moutaoussut werden echter niet in een doelpunt omgezet. Aan de andere kant viel wel weer een goal. Uit een razendsnelle counter belandde de bal bij Van der Poel. Hoewel in een goede scoringspositie behield hij koel het overzicht en zag dat Van der Voort er nog beter voor stond; een kort passje volgde en het stond 4-0. Uiteindelijk scoorde GOL Sport dan toch in de persoon van Nzabamwita Ndayitabi Shan. De oorspronkelijk uit Rwanda komende speler was even daarvoor als spits ingezet.

Hij kopte de bal geplaatst langs de Meerburg-doelman. Die leek gered toen een alerte verdediger de bal wegkopte. Dat bleek achter de lijn en Shan had zijn doelpunt. ,,Leuk, maar wat heb je eraan?” vroeg hij zich na afloop af. ,,Ik ben overigens helemaal geen spits, maar speel normaal gesproken centraal achterin. Ik was echter aan mijn hand geblesseerd en werd uit nood ingebracht. Ik was vandaag niet de enige met lichamelijke problemen. Er stonden vandaag wel drie of vier man in het veld die eigenlijk niet konden of mochten spelen, maar nood breekt wet. Je zag het aan Wallid Alkuhali. Die werd in de tweede helft ingebracht en moest al snel uitvallen met een hamstringblessure. Wij speelden onder ons kunnen vandaag.”

Shan NdayitabiShan (foto) zag na zijn goal Meerburg nog eens doelpunten. Van Vuren zag zijn geslaagde invalbeurt bekroond met een uitstekende solo waarbij hij uiteindelijk keeper Yazici passeerde. Een tweede helft vol verrassingen dus die GOL Sport weer met beide benen op de grond zette. Vooraf was trainer Taoufik Maatoug er niet helemaal gerust op: ,,Met drie punten naar huis? Ha! Laten we eerst de wedstrijd maar eens spelen. Het wordt moeilijk vanmiddag.”

De oefenmeester had een voorspellende gave. Meerburg kon terugkijken op een wedstrijd waarin de kansen nu eens wel werden afgemaakt. Van der Poel: ,,Als we zo spelen als in de eerste helft komen we nergens. Spelen zoals we in de tweede helft dan moet een plek bij de bovenste drie of vier mogelijk zijn.”

Meerburg – GOL Sport 5-1. Van der Poel 1-0, Van Vuren 2-0, Van der Poel 3-0 , Van der Voort 4-0, Ndayitabi Shan 4-1, Van Vuren 5-1.
Opstelling Meerburg: Van Polanen, Jeroen Verboon, Brandsma, van der Meer, Barry Verboon (86.Spierenburg), Kevin de Jong (80. Koet), Justin de Jong, Weijers, Van der Poel, Van Wetten, Van der Voort.
GOL Sport: Yazici, Bukuru, Mrani, Saber, Kaamouch (59. Alkuhaili, 80.Alzedi), Ajar, Achahbar, De Vlugt, Elhammouchi, Van der Reijden, Bayrak (75. Ndayitabi Shan)
Scheidsrechter: Pasman. Toeschouwers 150.