vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagVierde klasseGeloof komt terug bij FC Rijnland, Roodenburg de dupe

Geloof komt terug bij FC Rijnland, Roodenburg de dupe

-

Vierde klasse A (zondag)- Vorige week zat Henk Brandt voor het eerst op de bank na het vertrek van Ronald Mink. FC Rijnland won weer eens en die lijn werd zondagmiddag doorgetrokken. Met de hakken over de sloot werd de winst opgehaald bij stadsgenoot Roodenburg: 2-3. Brandt zag een leuke, sportieve derby en wreef zich in de handen met de tweede zege op rij.

,,Ik heb wederom een leuke zondagmiddag gehad. We hebben door de bank genomen goed gevoetbald, de wedstrijd was open van karakter en er is geen kaart getrokken. De leiding was strak en er was veel onderling respect. Meer daden dan woorden en dan is het goed, zeg maar.”

De ploeg uit de Mors kwam aan de leiding via Boudewijn Kamphues, die de laatste weken het net weer makkelijk vindt. Het prima voorbereidende werk was van Stefan ‘Paling’ Distelvelt, volgens Brandt de beste man aan de kant van de Rijnlanders. Mo Tiberkanine zorgde voor de pauze voor de gelijkmaker. ,,Ik denk wel dat we in de eerste helft al op voorsprong hadden moeten staan. Door onoplettendheid kon Roodenburg scoren, terwijl wij al een paar grote mogelijkheden hadden gehad”, meende Brandt.

Damien Gerritsen (op archieffoto) scoorde fraai en lijkt steeds meer een basisspeler te zijn geworden bij FC Rijnland.
Damien Gerritsen (op archieffoto) scoorde fraai en lijkt steeds meer een basisspeler te zijn geworden bij FC Rijnland.

Na de rust kwam de hernieuwde voorsprong toch. Damien Gerritsen scoorde fraai en andermaal was Distelvelt de aangever. De 1-3 kwam wederom op naam van Kamphues en Tiberkanine zorgde voor de laatste treffer van de middag en bovenal een spannend slot, waarin FC Rijnland vergat de counters beter uit te spelen. Daarentegen kwam de gastheer nog in de buurt van een gelijkspel, maar Brandts brigade bleef overeind.

,,Het was nog even met de billen tegen elkaar in de laatste minuten, maar dat mogen we onszelf vooral verwijten. We hadden er zeker drie meer kunnen maken en dan is er niets aan de hand. Maar goed, we winnen en ik vind het vooral belangrijk dat ik progressie zie. Wat ik ook mooi vind is dat de gasten weer heel gretig waren om de tweede helft aan te vangen. Ik zat eigenlijk nog in mijn bespreking, maar ze wilden weer vlammen. Daaruit blijkt dat de wil om te winnen weer bovenaan staat en die lijn moeten we nu zien vast te houden zodat we onze positie nog wat kunnen verbeteren.”

In de loop van de middag ging het even te keer boven het sportpark en het veld werd er niet beter op. Brandt: ,,Dan ben je even bang dat glijpartijen tot blessures kunnen leiden of commotie, maar hoewel er fel werd gespeeld was daar geen sprake van. Dat heeft ook met een scheidsrechter te maken en wat dat betreft moet ik de complimenten geven aan zijn adres.”

FC Rijnland steeg naar de derde plaats, hoewel dat beeld wat vertekend is. Dat neemt niet weg dat de Leidenaren zeker nog wat van het seizoen kunnen maken. Nog eens de trainer waarvan nog niet duidelijk is hoe lang hij op de bank zal blijven zitten. ,,De spelers willen zich weer laten zien en het is goed dat ik uitleg moet geven waarom de een wel speelt en de ander even pas op de plaats moet maken. Die gretigheid is belangrijk en kan ons nog wat opleveren. Een periode pakken zou leuk zijn, maar we kunnen ook weer een beetje naar de ranglijst kijken. Het gaat weer leven.”

Roodenburg blijft vooralsnog laatste met officieel tien punten. De KNVB besliste evenwel eerder een straf op te leggen en daardoor heeft de formatie van Kees de Roode nog acht punten over.

Basisopstelling FC Rijnland: Van der Pluym, Van Leeuwen, Smeele, Cerdijn, Pardon, Kluivers, Mink, Brandt, Distelvelt, Kamphues, Gerritsen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read