HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseEerherstel en periodetitel voor FC Boshuizen

Eerherstel en periodetitel voor FC Boshuizen

-

Eerste klasse B (zondag)- De Leidse blauwgele trein ontspoorde op weg naar de eerste periodetitel twee weken geleden in Hendrik Ido Ambacht. Na zes driepunters op rij kreeg de ploeg van Boshuizen trainer Stefan Roodakkers een flinke draai om de oren van concurrent IFC en miste daardoor vooralsnog de eerste periodetitel. Vorige week werd de ploeg ook al uit de beker geknikkerd door Oude Maas.

IMG_3720 (Small)

Zondagmiddag kreeg de equipe van Roodakkers op eigen terrein een herkansing tegen het Wateringse Velo. Om niet afhankelijk te zijn van mede gegadigde IFC  voor de periodewinst moesten de Leidenaren winnen om zeker te zijn van een nacompetitieticket.

De grote vraag voor het technisch duo Roodakkers en Ronald van Wattum was vooraf aan het belangrijke duel tegen Velo of en hoe de ploeg vooral in mentaal opzicht het IFC drama en de beker nederlaag had verwerkt. Het antwoord van Boshuizen loog er niet om. De gastheren speelden vooral in de tweede helft een ijzersterke wedstrijd, waarin de ploeg van Roodakkers in de eerste tien minuten na rust de score naar 3-1 opschroefden na een 1-1 ruststand, om uiteindelijk met een 4-2 zege de eerste periodetitel voor zich op te eisen.

IMG_3894 (Small)

Beide ploegen schotelden in het najaarszonnetje het circa 150 koppige publiek een heerlijk en kwalitatief uitstekende wedstrijd voor. De thuisclub kende zondagmiddag geen zwakke plekken maar louter uitblinkers. Vooral de middenvelders Michael Schouten en Rick Arnoldus groeiden naar grote hoogte. Het was Arnoldus die in de sterke openingsfase de kadebewoners droog de 1-0 langs de kansloze Velo doelman schoot. Lang kon de thuisclub niet genieten van  de voorsprong; de meer uit de schulp kruipende bezoekers, die in de omschakeling voor een aantal hachelijke momenten zorgden, kwamen vijf minuten na de 1-0 op gelijke hoogte via een strafschop 1-1.

De in beide voeten met dynamiet gezegende Arnoldus kogelde een vrije trap via de handen van de Wateringse doelman rakelings over, om enkele tellen later nog maar eens de doelman te testen. Op driekwart van de eerste helft had de rappe Lars van Bommel de kans om Boshuizen op voorsprong te schieten, na een fraaie voorzet van Mike Bekooij. De aanname van de buitenspeler was onvoldoende om het de vijandelijke doelman echt lastig te maken. Ook Mehmet Güngör had vlak voor rust weinig geluk met de afwerking , de snoeiharde volley van de grillige spits verdween in het zijnet. Direct daarna kwam de Leidse ploeg goed weg. Het aluminimum boven doelman Dennis van Rosendaal  voorkwam de 1-2 na een perfect uitgevoerde counter van de bezoekers. Het rustsignaal van de uitstekend leidende arbiter Wagner kwam veel te snel voor de toeschouwers, die zich geen moment verveelden.

IMG_3630 (Small)

De thuisploeg opende na de thee furieus, waarbij Bekooij al gelijk de 2-1 op zijn schoen had. De spits kwam oog in oog te staan met de Velo-doelman. In plaats vaneen hoek uit te kiezen lobde de aanvaller het leder in de handen van de doelwachter. Boshuizen schroefde het tempo nog maar eens op en stelde met twee doelpunten binnen tien minuten orde op zaken. Eerst was het Schouten die had moeten scoren, maar de aanvoerder schoot van zeer dichtbij tegen de onderkant van de lat, waarna de terugspringende bal binnen werd gepoeierd door alweer Arnoldus: 2-1.

IMG_3810 (Small)

De 3-1 van Güngör, binnen gekopt na een fraaie voorzet van Van Bommel, was in feite de nekslag voor de bezoekers. De ploeg van trainer Ron Kouwenhoven werd in die fase ondersteboven gespeeld door de gretige Leidenaren. De 4-1 van Schouten, na een subtiele pass van Güngör, betekende definitief de periodetitel voor Boshuizen. De gasten deden nog wat terug middels een fraaie aanval (4-2). Bekooij miste even daarvoor nog een droomkans, maar de spits had deze middag zijn vizier niet op scherp staan.

De bloemen konden na het laatste fluitsignaal deze middag wel worden overhandigd aan de sterk spelende ploeg  van succestrainer Roodakkers. Arnoldus die met zijn twee doelpunten een belangrijk aandeel had in de 4-2 winst, was na afloop uiterst tevreden over de teamprestatie. ,,Vooral in de tweede helft speelden we formidabel. Na de twee nederlagen zijn we in ons zelf blijven geloven. Vreemd, maar tegen IFC durfden we niet te voetballen.”

IMG_4115 (Small)

Over zijn eigen rol was de ex-Noordwijk speler vrij bescheiden. ,,Mijn tweede treffer zat er lekker in, ik kreeg hem vol op mijn pantoffel , en zag al dat de keeper kansloos was. We weten dat we een goede ploeg hebben en gaan zeker voor de hoofdprijs.”

Trainer Roodakkers had genoten van zijn ploeg: ,,Dit was een heerlijke wedstrijd , we hebben zeker aan klantenbinding gedaan.” De enige negatieve noot van de oefenmeester was dat zijn ploeg  teveel kansen nodig had om te scoren.  Roodakkers merkte op de dinsdagavond training dat zijn jongens er nog niet helemaal bij waren na de zeperds van de afgelopen weken. ,,We hebben in ieder geval een prijs binnen. Het is nu aan IFC om te laten zien dat ze beter zijn dan ons.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Dennis van Rosendaal,  Mohammed Berdai,  Jesper Neuteboom,  Bart-Jan Neuteboom, Sean Armitage,  Cristian Cabrera Ortega,  Mehmet Güngör,  Rick Arnoldus,  Lars van Bommel, Michael Schouten,  Mike Bekooij.