donderdag, maart 28, 2024
HomeJeugdvoetbalRijnsburgse Boys D1 officieus kampioen

Rijnsburgse Boys D1 officieus kampioen

-

De D1 van Rijnsburgse Boys is in de eerste klasse officieus kampioen geworden.  Arthur van Noort, hoofdtrainer van RBB D1:” Zaterdag j.l. konden we officieus kampioen worden door te winnen van ASC. De staf had de Boys aangeven dat we vooral moesten genieten en verzorgd aanvallend voetbal blijven spelen met plezier passie en branie. Dat zou ons het gewenste resultaat geven. Alles is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo bleek in elk geval in de beginfase.”

In het eerste kwartier leek de wedstrijd nog spannend te kunnen gaan worden. Middenmotor ASC kwam tot een enkele doelpogingen en Rijnsburgse Boys creëerde één grote kans. De Rijnsburgers wisten over de linkerkant van het veld gevaarlijk door te komen en daaruit ontstond die ene grote kans.

Het eerste doelpunt viel in de vijftiende minuut nadat Isabelle Hoekstra zich over de rechterflank had vrijgespeeld. Ze leverde een prima voorzet af, die via Sam Kralt belandde bij Johan de Haas. Hij kon de bal net op tijd over de keeper van ASC tikken.

Daarna was de strijd snel gestreden. In tien minuten tijd incasseerden de Oegstgeestenaren nog vier treffers. Het tweede doelpunt van Rijnsburgse Boys kwam op naam van Dennis van Noort. Hij pikte een uit de verdediging van ASC weggeschoten bal op en schoot van buiten het strafschopgebied prachtig raak, 0-2. Een foutieve pass vanuit de verdediging van ASC leidde het volgende doelpunt in. Sam Kralt kon na zijn onderschepping eenvoudig doorlopen naar de keeper en passeerde hem met een bekeken schuiver, 0-3.

Het vierde doelpunt werd gescoord door Isabelle Hoekstra, wier goede loopactie werd beloond met een fraaie dieptepass. Hoekstra snelde langs de keeper van ASC en tikte de bal eenvoudig tussen de palen, 0-4. Weer een mooi afstandsschot van Dennis van Noort zorgde voor 0-5.

Het zesde doelpunt van Rijnsburgse Boys viel nog voor rust, uit een rommelige situatie voor het doel van ASC na een vrije trap van Rijnsburgse Boys (Hoekstra, 0-6). De tweede helft gaf een opmerkelijk evenwichtig spelbeeld te zien. ASC ging feller de duels aan en Rijnsburgse Boys liet de teugels wat vieren. ASC kwam tot scoren toen de snelle Tim Pezie de diepte in werd gestuurd. De keeper van Rijnsburgse Boys liep snel terug naar zijn doel, maar kon niet verhinderen dat Pezie de bal mooi in de rechterbovenhoek legde, 1-6.

Arthur reageert:”In de eerste tien minuten was het wat onrustig en was de spanning toch iets aanwezig, de kansjes die ontstonden konden we nog niet verzilveren. Na een kwartier brak Johan de Haas de ban met een prima goal. Daarna ging het in de volgende vijftien minuten los en was het genieten langs de lijn en werd er gevoetbald zoals we het graag zien. Mooie combinaties en bewegende spelers met als resultaat een aantal prachtige overtuigende goals van Dennis van Noort (2x), Isabelle Hoeksta (2x) en Sam Kralt. Ruststand derhalve: 0-6.”

Rijnsburgse Boys kreeg in de tweede helft weinig kansen, totdat Van Noort de diepte in werd gestuurd. Hij kon alleen op de ASC-goalie af en plaatste de bal keurig langs hem in het doel, 1-7. ASC kreeg nog enkele goede kansen om te scoren, maar had geen succes in de afronding.

De hoofdtrainer kijkt zelf ook nog even terug op de tweede helft: “In de tweede helft wilden we graag dit voetbal voortzetten en dat leek ook te lukken. Waar we na een vlot lopende aanval van achteruit met snelle combinaties keurig Sven Starkenburg in stelling konden brengen, kon ASC vanuit de afgeslagen aanval prima een counter opzetten die de Oegstgeestenaren heel netjes en beheerst af konden ronden. Door deze tegentreffer werd het bij ons wat onnauwkeuriger en konden we het gewenste spel niet meer spelen. Isabel stuurde Dennis nog een keer de diepte in en daar wist hij wel raad mee. Na de rust was het dus 1-1 en in zijn totaliteit 1-7. Daarna floot de scheidsrechter af en was de ontlading groot bij de Rijnsburgse talenten. Volgende week kunnen we een mooi slotakkoord geven op dit fantastische seizoen van deze voetballende groep en de missie volbrengen. De titel is nu op een haar na binnen. Wilhelmus won en werkte zo dus nog niet mee aan de platte kar op 16 april. Maandag eerst naar Schoonhoven voor de halve finale van de beker! Over een fraai seizoen gesproken!”

Rijnsburgse Boys D1 staat nu op de eerste plaats met 45 punten uit 17 wedstrijden. Wilhelmus D1 heeft 36 punten uit 15 wedstrijden. Als Wilhelmus D1 zijn drie laatste wedstrijden wint, kan de ploeg op gelijke hoogte komen met Rijnsburgse Boys. Wilhelmus moet dan alles winnen en Rijnsburgse Boys zijn laatste wedstrijd verliezen. Wil Wilhelmus kampioen worden, dan moet het team uit Den Haag ook nog een verschil van 17 doelpunten overbruggen.