Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Pleisters, sponzen en waterzakken: Marko Spasic (FC Rijnland)

Brasserie Park
Vergulde vos artikelbanner

Een jaar lang had Marko Spasic last van pijn aan de aanhechting van zijn rechterlies. Vrijuit voetballen was totaal onmogelijk. Het seizoen bij Leidsche Boys was daarom niet een van zijn vrolijkste. Zijn bezoeken aan diverse fysiotherapeuten boden weinig of geen soelaas, de pijn en het ongemak bleven. Hij hoopte na zijn overgang naar FC Rijnland snel weer aan voetballen toe te komen en wonderbaar lijk genoeg lijkt dat te gaan gebeuren.

,,Het was om wanhopig van te worden. Rust, massage, oefeningen, niets hielp. Vlak na het toernooi om de Kamphues Cup kwam ik terecht bij Eric van de Pot. Hij was net gestopt als voetballer bij DoCoS. Hij is ook fysiotherapeut, maar hij wist wel de oorsprong van alle ellende te achterhalen. Ik ben daar twee uur bezig geweest met allerlei oefeningen. Hij kwam tot de conclusie dat een gebrek aan stabiliteit van mijn rechterbeen de oorzaak was. Daardoor ging ik anders, lees verkeerd, lopen en daar lag de oorzaak van de pijn. Het vreemde was, toen ik die avond ging trainen was ik voor het eerst in een heel lange tijd pijnvrij. Ik draag nu zo’n liesbroek en doe oefeningen die de stabiliteit vergroten. Ik moet je zeggen dat het gewoon goed gaat. Dat wil niet zeggen dat ik me gelijk in de basis speel. Ik heb natuurlijk een jaar te weinig gevoetbald en ga nu ook eerst op vakantie.” (Een jaloersmakend uitje overigens: eerst tien dagen naar zijn geboorteland Servië en dan met de auto van Noord-Italië naar Palermo op Sicilië, red.).

Marko Spasic (archieffoto): ,,Veel middenvelders hier zijn beter, maar ik wacht op mijn kans"

Marko Spasic (archieffoto): ,,Veel middenvelders hier zijn beter, maar ik wacht op mijn kans”

Vervolgend: ,, Als ik nu kijk naar het middenveld van ons dan moet ik eerlijk zijn: zij zijn betere voetballers dan ik.” Valse bescheidenheid? Te weinig zelfvertrouwen of een realistisch analyse van eigen kwaliteiten? Het is in ieder geval een fris geluid in de voetbalwereld. Voor Spasic zal een compleet herstel oneindig veel belangrijker zijn dan een basisplaats op het middenveld bij FC Rijnland. Hij kent ook de feiten: blessures, schorsingen en vormverlies zullen hem wel kansen geven.

Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Tot zover de eerste ‘Pleisters, sponzen en waterzakken’. Zijn er bij uw club spelers langdurig uitgeschakeld-hetgeen wij overigens allerminst hopen- en willen ze best even in de schijnwerpers? Dat kan bij ons. Graag melding maken via redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Seven gifts artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten