HomeZaterdagDerde klasseGHC officieus gedegradeerd na verlies tegen TAVV (plus podcast)

GHC officieus gedegradeerd na verlies tegen TAVV (plus podcast)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Uitstel van executie is het voor GHC. Ondanks de 2-3 nederlaag tegen TAVV is het doek voor de Leidenaren nog steeds niet officieel gevallen. Toch is degradatie onafwendbaar met nog maar drie duels te gaan en een achterstand van negen punten op eventueel het spelen van nacompetitievoetbal. ,,Als we nog voor wonder wilden gaan, dan hadden we moeten winnen’’, was de conclusie van trainer Roberto Escudero, die zijn ploeg zag knokken voor lijfsbehoud.

,,We hebben hard gevochten, maar alleen is het jammer dat we op bepaalde momenten het hoofd laten hangen, bijvoorbeeld als een kans wordt gemist of als iemand een foute pass geeft. Dan ben je kwetsbaar als ploeg. Dat is zó zonde.’’

Een overwinning zat er eigenlijk na een half uur spelen niet meer in voor de Vlietbewoners. El Mariami bracht de bezoekers via een terugkaatser op voorsprong, waarna Konings uit een penalty de 0-2 binnenschoot. Over de tweede treffer was nogal wat discussie. TAVV-trainer Niels Slottje gaf eerlijk toe dat zijn ploeg onterecht een strafschop had gekregen, maar Escudero kon het niet met zekerheid zeggen. ,,Het is natuurlijk een duel om te bal in de zestienmeter, waar de aanvaller gaat liggen. Dat is altijd gevaarlijk. Het is een beetje hetzelfde als bij Ajax-Fc Utrecht, je weet niet hoe de scheidsrechter het ziet. Hij kijkt vanuit een hele andere hoek dan ik. En ik kon het ook niet zien.’’

Escudero gaf het na de achterstand echter nog niet op en zag kansen voor zijn team. Linksback Robin Sap werd gewisseld voor aanvaller Bilal Karasahin. ,,Iedere keer kwam er een mannetje vrij en je moet toch wat bij een achterstand’’, zei de GHC-trainer. Spits Ozan Demirbas kreeg nog voor rust twee grote kansen en hij had de stand gelijk moeten trekken, maar TAVV-doelman Bart Vis was twee keer de winnaar in de één-op-één-situatie.

In de tweede helft werd het toch nog spannend. Demirbas rondde na zijn twee gemiste kansen af twintig minuten voor tijd. Jordi van der Hoorn bracht de marge even later weer op twee. De 2-3 van Denzio Narcisio, die een vrije trap van Martijn van Leeuwen nog aanraakte, kwam te laat voor een slotoffensief, want scheidsrechter Berg floot nog geen minuut later af. Tot onvrede van Escudero, die na het fluitsignaal een rode kaart kreeg. ,,Op de klok stond dat we in de 89e minuut zaten, dus ik dacht dat hij te vroeg affloot. Ik wist niet dat de tijd op het scorebord even had stil gestaan’’, zei de trainer zelf, die zijn spelers wegduwde van de scheidsrechter.

Waar GHC eigenlijk had verwacht mee te kunnen draaien in de middenmoot van de tweede klasse, is nu degradatie voor het tweede jaar op rij bijna een feit. Inmiddels wordt ook al een beetje vooruit gekeken op komend seizoen. ,,We moeten weer opnieuw beginnen, met veel nieuwe jongens’’, aldus Escudero, die blijft na dit seizoen. ,,Vanuit de derde klasse kunnen we gewoon weer de stap maken naar de tweede klasse.’’

Escudero denkt dat zijn ploeg afgelopen jaar kwaliteit tekort kwam. ,,Er zijn na vorig seizoen veel spelers vertrokken, 90 procent is weggegaan, dan weet je dat het lastig gaat worden. Het is te hopen dat we volgend jaar weer een goed jaar hebben, dan kunnen we verder bouwen. Anders moet je weer wijzigingen doorvoeren.’’

Bovendien zat het voor GHC niet altijd mee. ,,We hebben denk ik geen één keer twee wedstrijden achter elkaar met hetzelfde team kunnen spelen. Mede door blessures en schorsingen, en een smalle selectie.’’

Na de wedstrijd werd wel bekend dat GHC weer twee nieuwe gezichten erbij krijgt. Daan Hoogbruin komt over uit Zoeterwoude, waar hij speelt voor SJZ. Mitchel Netjes verkast van buurman Leidsche Boys naar de aanstaande derdeklasser. Tevens deelt Escudero mee dat er deze week nog meer in het vat zit.

Opstelling GHC: Verhoef, Narcisio, De Roode, Verhage, Sap (34. Karasahin), El Idrissi, Yagin, L. de Haas (77. Boot), Van Leeuwen, Demirbas, Karpuz.

Podcast: Bryan Verhage