dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagVierde klasseDennis Uithol (Woubrugge): ,,We bleven er in geloven"

Dennis Uithol (Woubrugge): ,,We bleven er in geloven”

-

Vierde klasse C (zaterdag)- De eerste wedstrijd tussen Woubrugge en Linschoten eindigde na een doelpuntrijk duel in een 5-5 gelijkspel. De return in Woubrugge zou wederom een puntendeling opleveren na een minder aantrekkelijk duel want er vielen dit keer slechts twee treffers op het scorebord te noteren. Met een 1-1 stand moesten de beide teams genoegen nemen waar wellicht de thuisclub nog het meest tevreden mee mocht zijn. Want pas twee minuten voor het scheiden van de markt was het Bob van der Geijn die de remise bewerkstelligde.

In de ogen van aanvaller Dennis Uithol een terechte uitslag. ,,Het was een wedstrijd die gelijk op ging maar aan beide zijden niet veel kansen opleverde”, analyseerde de min of meer teleurgestelde Uithol achteraf. Het duel leek in tegenstelling tot de heenwedstrijd in een doelpuntloze remise te gaan eindigen totdat een kwartier voor tijd Linschoten na een doorgekopte vrije trap de leiding nam. ,,Toch bleven wij er in geloven omdat er een nog een kwartier te gaan was”, karakteriseerde Uithol de strijdlust van de thuisclub. Voordien had de wedstrijd tien minuten stil gelegen omdat Tom Buntsma zwaar geblesseerd raakte. Het leed voor Woubrugge lijkt dit seizoen geen grenzen te kennen.

Goed, het venijn van dit sportieve duel zat dus in de staart. Uithol zelf had voordien zijn vrije trap op de kruising van het aluminium zien belanden. ,,De eerste helft ging gelijk op maar in de tweede helft was het effe balen toen wij achter kwamen. De man die bij Woubrugge begon en via uitstapjes naar onder meer ARC weer terug op het oude nest belandde heeft de gelijkmaker niet gezien. ,,Vanwege wat pijntjes werd ik kort voor tijd naar de kant gehaald en ging gelijk douchen. We stonden met 0-1 achter en ik dacht aan een verloren wedstrijd. Ondanks dat wij er in bleven geloven. Achteraf was ik natuurlijk wel blij dat we gelijk hadden gemaakt ook al heb ik deze niet gezien”.

Woubrugge beleeft een middelmatig seizoen. ,,Geen prettig seizoen”, in de visie van Uithol. ,,We spelen eigenlijk nergens meer voor.” Het thuispubliek heeft in ieder geval niet het spektakelstuk van de heenwedstrijd mogen beleven in een wedstrijd waarin volgens Uithol Stan Verwoerd een van de beteren was. ,,We kunnen het seizoen nu rustig uit gaan voetballen”, klinkt het berustend van de man die uiteindelijk toch wel blij was met het verdiende punt tegen Linschoten.

Op de ranglijst werd Alphia gepasseerd, maar een plek in de nacompetitie lijkt ondertussen een kansloze aangelegenheid voor de formatie van Erwin van der Zee. Nieuwkoop werd dit weekend al kampioen en de periodetitels zijn aan de neus van Woubrugge voorbij gegaan. Slechts een mirakel kan de groenwitten nog via een achterdeur tot de nacompetitie brengen.