donderdag, april 25, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof (deel 3): Randy Wolters wacht op eerste competitietreffer

Van Amateur naar Prof (deel 3): Randy Wolters wacht op eerste competitietreffer

-

Dit seizoen gaat de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl onze regiogenoten, die momenteel in het profvoetbal actief zijn, weer regelmatig volgen. Dit keer deel 3 van ‘Van Amateur naar Prof’. Hoe verging het ze in de afgelopen twee weken?

Eredivisie

Lucas Woudenberg heeft tot dusver nog geen minuut gemist voor zijn nieuwe club SC Heerenveen. De 23-jarige linksback, die in de jeugd actief was voor VV Zwammerdam, kwam deze zomer over van Feyenoord en staat met de Friezen na zeven speelronden op de vijfde plek. Na de vierde overwinning op rij van eind september op Willem II (1-2) volgde afgelopen weekend een 0-4 nederlaag op eigen veld tegen Ajax, al was SC Heerenveen niet eens te mindere.

Stanley Elbers zit nog altijd niet bij de selectie van Excelsior, dat momenteel dertiende staat in de Eredivisie. De aanvaller, die in de jeugd voor DoCoS en UVS uitkwam, kampt sinds eind augustus met een knieblessure.

Trainer Fons Groenendijk is met ADO Den Haag aan een opmars bezig. De Haagse ploeg is al vier duels op rij ongeslagen. In de afgelopen twee wedstrijden werden respectievelijk Sparta Rotterdam (1-0) en NAC Breda verslagen (0-1), waardoor ADO ineens negende staat. Nieuwkomer Erik Falkenburg, die deze zomer de overstap maakte naar Den Haag, startte tegen zijn oude club Sparta voor het eerst dit seizoen in de basis. In de tweede helft werd hij vervangen door Edouard Duplan. Een week, tegen NAC, kwam Falkenburg vlak na rust het veld in als invaller.

Jupiler League

Leidenaar Ricardo van Rhijn kwam tot nu toe alleen nog maar uit voor het beloftenelftal van AZ. De afgelopen twee wedstrijden gingen verloren, respectievelijk tegen Fortuna Sittard (5-1) en FC Eindhoven (2-1). Wel zat Van Rhijn afgelopen zondag in het competitieduel met Feyenoord voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. De rechtsachter kreeg geen speelminuten van trainer John van der Brom.

Bart Sinteur uit Leiderdorp was tegen RKC Waalwijk (2-2) nog basisspeler bij Jong FC Utrecht, maar begon vorig weekend op de bank tegen Helmond Sport (0-0). Met het beloftenelftal van de Utrechters staat Sinteur nu zeventiende in de Jupiler League.

Na zijn twee rode kaarten in september, in zowel de competitie als de beker, is Gustavo Hamer weer terug bij FC Dordrecht. Met de 20-jarige middenvelder in de basis, gehuurd van Feyenoord, won Dordrecht met 1-2 bij Helmond Sport. Hamer, die oorspronkelijk afkomstig is uit de jeugdopleiding van Meerburg, kwam niet tot scoren in dat duel. Een week later, thuis tegen FC Volendam, zat hij niet bij de wedstrijdselectie.

Buitenland

Garry Mendes Rodrigues, voormalig speler van FC Boshuizen, staat bovenaan in Turkije met Galatasaray met vijf punten voorsprong op de nummers twee Besiktas en Kayserispor. Ook de afgelopen twee duels werden gewonnen op bezoek bij Bursaspor (1-2) en thuis tegen Karabükspor (3-2). In beide duels was Mendes Rodrigues basisspeler.

Randy Wolters is voorlopig naar het tweede plan verschoven bij zijn nieuwe club Dundee FC. In de laatste twee wedstrijden van september, tegen Kilmarnock (1-1) en Heart of Midlothian FC (2-1 winst) begon de Leidse aanvaller op de bank. Alleen tegen Kilmarnock viel Wolters tien minuten voor tijd in. Het lijkt dus nog niet zo’n succesverhaal tot nu toe in Schotland voor de 27-jarige buitenspeler.

Binnenkort volgt de volgende ‘Van Amateur naar Prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Foto’s: Orangepictures

 

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read