HomeZaterdagVierde klasseUDO komt na rust lucht tekort tegen Hazerswoudse Boys

UDO komt na rust lucht tekort tegen Hazerswoudse Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag)- UDO speelt dit seizoen voor de erkenning van de club. De Oegstgeestenaren zijn aan hun laatste jaar bezig, waarna wordt gefuseerd met VV Oegstgeest. Zaterdag ontving de ploeg van trainer van Nikivor van Rijn waardering voor het duel op bezoek bij Hazerswoudse Boys, vorig seizoen nog de nummer drie in de vierde klasse A. Hoewel de openingswedstrijd met 3-1 werd verloren, heerste er veel optimisme.

,,De eerste helft was absoluut goed van onze kant”, sprak UDO-verdediger Timo Lichtenbeld, die nog voor rust de geblesseerde Tom Uittenbogaard verving. ,,We deden zeker niet onder voor Hazerswoudse Boys, maar we kregen op ongelukkige momenten de goals tegen. We kregen voor rust zelfs kansen op de 1-2. We hadden veel balbezit en we dicteerden het spel. Het viel me zeker niet tegen voor een eerste wedstrijd.”

UDO kwam na twintig minuten in de eerste helft op een 1-0 achterstand, nadat een voorzet niet goed werd weggewerkt door de verdediging. Vijf minuten later maakte debutant Wouter de Bruyn alweer de gelijkmaker (1-1). De achttienjarige nieuweling, die uit de eigen jeugd komt, kopte knap raak. ,,Hij speelde erg goed, ook in de voorbereiding speelde hij al mee”, zei Lichtenbeld. ,,We kunnen nog veel aan hem hebben dit seizoen.”

Nog voor rust keek de Oegstgeestse formatie opnieuw op achterstand. De UDO-verdediging kopte de bal verkeerde terug, waar de thuisploeg van kon profiteren: 2-1.

Na de pauze was het volgens Lichtenbeld ‘behoorlijk aanpoten’ voor zijn team. ,,Conditioneel hadden we het tegen het einde van de wedstrijd moeilijk. Een aantal van ons zaten we op een gegeven moment doorheen. We zijn ook laat begonnen met de voorbereiding en aantal jongens is pas later aangesloten in verband met vakantie.”

In de tweede helft ging UDO op zoek naar de gelijkmaker, maar in plaats daarvan bracht de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk het verschil op twee. ,,We speelden echt minder in de tweede helft”, sprak Lichtenbelt, die met zijn teamgenoten op een 3-1 achterstand kwam door een ‘schitterende volley’. ,,Daarna probeerden we te ‘pompen’ op onze aanval om nog tot een aansluitingstreffer te komen, maar zij zakten flink in. We creëerden weinig kansen meer.”

Voor de Oegstgeestenaren was het optreden ondanks de nederlaag positief. ,,Voetballend gezien waren we in de eerste helft sterk, maar we hebben in de afronding verzaakt. Na de pauze kwamen we tekort. Daar gaan we aan werken. Maar als we zo spelen als in de eerste helft, dan komt het helemaal goed dit seizoen. Iedere topploeg gaan we het dan moeilijk maken.”

Aanstaande zaterdag ontvangt UDO kampioenskandidaat SEV. De Leidschendammers, die vorig seizoen degradeerden uit de derde klasse, wonnen hun eerste duel eenvoudig van het Haagse KSD-Marine: 4-0.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl