HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup : 'Burenruzie' eindigt onbeslist, UVS naar finaledag

Rabobank LAV Cup : ‘Burenruzie’ eindigt onbeslist, UVS naar finaledag

-

Rabobank LAV Cup – Dinsdagavond stond er een heuse kraker op het programma, Lugdunum ontving buur UVS met als doel het bereiken van de finaledag. Het doelsaldo was in het voordeel van de mannen van Steef Roodakkers dus de thuisploeg moest winnen en gezien de eerdere ontmoetingen in de competitie en ook de vorm van beide ploegen op dit moment was dit voor de gastheren vooraf een niet al te makkelijke opgave. Zeker niet als je dan ook nog eens zag met welk team UVS aan de aftrap verscheen. Feit was dat er na 90 minuten een 2-2 stand op het scorebord stond. UVS werd zo finalist, maar Lugdunum heeft haar huid duur verkocht en zelfvertrouwen getankt voor de resterende wedstrijden in  de competitie. In de eerste twee edities van dit regionale toernooi plaatste Lugdunum zich nog voor de finale.

De thuisploeg had de toss verloren en mocht derhalve aftrappen. Balbezit dus, echter na 20 seconden lag de bal al achter doelman Joey Singeling. Thom de Vries werd de diepte ingestuurd en rondde beheerst af, 0-1 een ideaal scenario voor de in het fluorescerend geel gestoken ploeg. Wie dacht dat Uit Vriendschap Saam, dat na vier minuten William van Vliet al met een blessure zag uitvallen, vervolgens een gemakkelijke avond zou beleven kwam bedrogen uit want het was Martijn van Leeuwen die na een zelf opgezette één-twee de gelijkmaker binnenschoot. UVS had veruit het meeste balbezit,  mocht ook het spel maken maar de mannen van Jan Wansink, Henk de Cler en Henk Kersten vochten voor wat zij waard waren en dit leverde een aantrekkelijk schouwspel op. En kwamen de bezoekers al tot een goed opgezette aanval dan was het de jeugdige doelman Singeling die in de eerste helft een ware sta in de weg bleek. Berend Verdoes, na een uitstekende steekbal van Marcello Wallcott, en Nick Scheurwater konden hier de eerste helft over meepraten. De rust werd dan ook bereikt met een gelijke stand, de kaarten waren dan ook nog niet geschud.

Beide teams hadden een aantal wissels doorgevoerd en het belang van deze wedstrijd werd vlak na rust nogmaals duidelijk gezien de tweede gele kaart. UVS had nog steeds het meeste balbezit, maar kon niet heel veel creëren en Lugdunum gaf zich niet zo maar gewonnen. Daarnaast liet de thuisclub ook zien over voldoende voetballend vermogen te beschikken, en het was geen toeval dat Adam Atif hier het voortouw in nam. Na driekwart wedstrijd was het Wallcott die de bezoekers op een 1-2 voorsprong zette, geheel ongehinderd mocht hij de bal achter de in de rust ingevallen Kevin Wassenaar koppen. UVS vergat hierna de wedstrijd definitief in het slot te gooien en kreeg hiervoor tien minuten voor tijd de deksel op de neus gepresenteerd. Arash Latifi zag zijn schot nog door keeper Mareno Pinas en lat tot corner worden verwerkt, maar uit deze hoekschop was het via een kluts uiteindelijk Issam Chahine die het laatste tikje gaf.

Met nog tien minuten op de klok was alles nog mogelijk, de thuisblijvers kregen ongelijk en de aanwezigen gingen er nog eens goed voor zitten. De massale jacht op de overwinning bleef uit en UVS hield de resterende tijd makkelijk stand, het laatste wapenfeit was een zuiver buitenspeldoelpunt van de thuisploeg en met een 2-2 eindstand verzekerde UVS zich op basis van een beter doelsaldo van een plek in de finale.

,,Voor ons zijn dit soort wedstrijden een prima gelegenheid om spelers die op zaterdag niet altijd spelen toch wedstrijdritme te laten opdoen. Wij hebben geen tweede elftal, dus moeten het dan van oefenpotjes of deze bekerwedstrijden hebben. Vandaag hebben wij laten zien prima mee te kunnen, en aangezien de ziekenboeg ook weer leegloopt heb ik alle vertrouwen voor de rest van de competitie”, aldus Henk Kersten van gastheer Lugdunum.

Het laatste woord is aan de coach van de ploeg die zich plaatste voor de finale. ,,Na de vroege voorsprong had ik verwacht dat het een makkelijke avond zou worden, maar dat bleek helaas niet het geval te zijn. Door een te laag tempo, het daarom niet uit de duels kunnen blijven en het fysieke spel van de tegenstander kwamen wij niet in ons spel en dat had ik gezien de resultaten van de afgelopen tijd eerlijk gezegd niet verwacht. Uitdrukkelijk verzoek vanuit de groep was ook om met een zo sterk mogelijk team naar Lugdunum te gaan dus dat geeft ook wel het belang van het willen bereiken van de finaledag aan. Nu op naar deze finaledag.”

Lugdunum – UVS 2-2 (1-1). 0-1 De Vries, 1-1 Van Leeuwen, 1-2 Wallcott, 2-2 Chahine. Scheidsrechter Sinke. Assistent-scheidsrechters Moraal en Kuijt.

Basisopstelling Lugdunum : Singeling, Escudero, A. Atif, Van Leeuwen, Karasahin, O. Isitir, Latifi, Elhamami, Brandt, C. Isitir, N. Atit.

Spelers UVS : Pinas, Van Rest, Boogmans, Maaskant, Pison, Van der Weijden, Scheurwater, Ait-El-Houssi, De Vries, Van Vliet, Wallcott, K. Menken, Verdoes, El Houari, Nieuwenburg, Leugering, Smit.