donderdag, maart 28, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4Rabobank LAV Cup, poule D: Blauw Zwart en Noordwijk O-23 in balans...

Rabobank LAV Cup, poule D: Blauw Zwart en Noordwijk O-23 in balans (2-2)

-

Rabobank LAV Cup, poule D- Dinsdagavond troffen de ploegen van Blauw Zwart en jongelingen van Noordwijk elkaar op Sportpark De Schulpwei in Wassenaar. Na een ruststand van 0-1 wisten de gastheren in de 2e helft terug te komen en kon er uiteindelijk een 2-2 eindstand worden genoteerd.

Noordwijk O-23, bestaande uit talentvolle jongeren uit eigen geledingen, was in de 1e helft voetballend de betere ploeg en kwam na  ruim een half uur spelen verdiend aan de leiding. Na een overtreding in het zestienmeter gebied van de blauw-zwarten, mocht Koen Hopstaken vanaf de penaltystip aanleggen. Hopstaken faalde niet (0-1). Hierna kregen de bezoekers diverse kansen op verdubbeling van de voorsprong, maar het Wassenaarse doelnet werd voor rust niet meer gevonden. In de 2e helft kwam het fysiek sterkere Blauw Zwart goed terug in de wedstrijd, hetgeen tien minuten na rust tot de gelijkmaker leidde. Blauw Zwart-aanvaller Mats de Koning zag zijn voorzet, tot verbazing van velen, plotseling achter Noordwijk-doelman Ruben de Miranda belanden (1-1). Vijf minuten later kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong, toen Joeri Stavleu alert was bij een voorzet van Huig van Duijn (1-2). Het leek er langere tijd op dat dit doelpunt voldoende was voor de Noordwijkse winst, maar een goal van Adrian Koziel vlak voor het einde van de wedstrijd zorgde voor een evenwichtige eindstand (2-2).

Noordwijk-coach Patrick Scholte na afloop:,, Ik denk dat we Blauw Zwart voetballend de baas waren en dat we meer hadden moeten doen met de geboden mogelijkheden. We wisten onze voorsprong niet uit te breiden en daardoor bleef Blauw Zwart geloof houden in een resultaat. Op het moment dat zij hun fysiek in de strijd gooiden, zag je dat onze jonge ploeg daar toch wat moeite mee had. We spelen in onze poule tegen voornamelijk derdeklassers,  die vaak een ander type voetbal spelen dan de tegenstanders die onze jongens in de competitie treffen. Dat vind ik trouwens prima hoor, daar leren ze veel van’’, aldus Scholte.

Noordwijk O-23 is overigens nog volop in de running voor een plek in de volgende ronde. Na twee gespeelde wedstrijden hebben de Noordwijkers 4 punten verzameld. Blauw Zwart is al klaar en bleef ongeslagen met zes punten uit vier wedstrijden. Het is op dit moment nog onduidelijk of dit voldoende is voor ‘overwintering’. Daadkracht voor wat betreft het regelen van de wedstrijden kan de club in elk geval niet worden ontzegd.