vrijdag, april 19, 2024
HomeJeugdvoetbalJeugdvoetbalopleiding: Coach-de-Coaches bij ROAC

Jeugdvoetbalopleiding: Coach-de-Coaches bij ROAC

-

Het succesvolle Coach-de-Coaches zal binnenkort ook bij ROAC plaatsvinden. De samenwerking met ROAC zal binnenkort uitgebreid worden. Binnenkort zal er tijdens de jeugdwedstrijden van ROAC , uit Rijpwetering, een coach de coach-programma plaatsvinden. Omdat opleiden van jeugdspelers een vak is blijkt dat het coachen tijdens jeugdwedstijden extra aandacht dient te krijgen. Behalve het succesvolle Rode Draad leerplan is er ook een speciaal programma ontwikkeld om het coachen tijdens de wedstijden te structureren.

Zie filmbeelden via deze link : https://www.youtube.com/watch?v=Ejz-GN5k7Tk

De kunst is jeugdtrainers, coaches en leiders te beinvloeden in hun coach-gedrag. Hierdoor kan de wedstrijd als leermiddel worden benut. De jeugdafdeling van ROAC  maakt gebruik van de deze
coach-de-coaches om enerzijds de coaches te scholen maar ook om de jeugdspelers te behouden. Want de ontwikkeling en het spelplezier van de jeugdspelers staat centraal binnen de jeugdopleiding van ROAC. Veel oudere jeugdspelers haken af door de negatieve coaching van het jeugdkader tijdens de wedstrijden. Als spelers een plezierige en zinvolle coaching ervaren is de kans op ledenbehoud groter.

Verenigingen die nadere informatie willen over scholing van jeugdtrainers en/of leiders kunnen contact opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.

Mark de Horn
Coördinator Jeugdvoetbalopleiding
www.jeugdvoetbalopleiding.nl
06-48563540

jeugdvoetbalopleiding 150

Must Read