zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTiental Rijnvogels trekt zege over de streep

Tiental Rijnvogels trekt zege over de streep

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Liever een slechte wedstrijd winnen dan een goede verliezen. Als dit statement ooit van toepassing is geweest dan was het wel de 1-0 overwinning van de Rijnvogels op Achilles Veen. Een week eerder speelden de Katwijkers hun beste wedstrijd bij Spijkenisse en gingen dankzij een dubieuze strafschop ten onder. Afgelopen zaterdag was de uitvoering tegen Achilles Veen stukken minder maar de – in deze fase- kostbare drie punten werden wel met een tiental strijders over de streep getrokken. ‘Het kan verkeren’ zei dichter Brederode in ver vervlogen tijden. De winnende treffer van Luuk Slegt betekende een afrekening met ‘het niet van de Brabanders kunnen winnen’. In de vierde ontmoeting met de Veenders’ was het eerste doelpunt ooit in de Veense touwen tevens de winnende.

De glimlach van de winnende trainer Jimmy Simons was niet ten onrechte. ,,Hier streden twee ploegen die de punten hard nodig hadden. Het was niet mooi en soms een beetje angstig. Beide ploegen schiepen zich weinig kansen en uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen. Het lijkt wel een gewenning dat als wij met 10 man spelen het beste eruit komt, zelfs in onze slechtste wedstrijd”,  analyseerde hij achteraf. De derde rode kaart van dit seizoen, dit keer voor Max van Steen, wierp toch een smet op de wedstrijd. Van Steen: ,,Ik kwam wel hard in maar ik vond het geen rode kaart”,  verontschuldigde hij zich, wetend dat hij  een paar wedstrijden aan de broek heeft. Arbiter Hardeman had zijn eigen visie en handelde volgens de regels.

Het werd dus geen opvoering waar het publiek handenwrijvend van genoot. Wellicht dat de spanning met name in de slotfase veel vergoedde maar het werd geen galavoorstelling van de 22 acteurs. Wellicht had het anders gelopen als Joey Lauhouh namens de thuisclub eerst een kopbal door doelman Kools tot hoekschop zag verwerkt worden en Lauhouh uit diezelfde hoekschop steenhard naast kopte. Een van de weinige opwindende momenten voor de veste van Kools want zijn team nam daarna het voortouw. De gastheren kwamen niet echt aan voetballen toe. De Veeners waren vlotter in balbezit en de Vogels kwamen vaak een tel te laat in de duels. Doelman Jeffrey Verkerk beleefde enkele benauwde momenten voor zijn neus en kort voor de thee was het collega Kools die hetzelfde overkwam. Treffers bleven echter achterwege.

In het tweede bedrijf mocht Roy van Leeuwen opdraven voor Lauhouh. De kleine snelle man had in de zinderende slotfase aan alle onzekerheid een einde kunnen maken nadat het tiental Vogels door Luuk Slegt op 1-0 was gekomen. Zijn inzet rolde voorlangs en in blessuretijd voorkwam Kools een doelpunt na een nieuwe poging van de aanvaller. Het was na een half uur waarin de thuisclub met 10 man speelde en meer aan tegenhouden deed dan aan opbouwen toe kwam. Toch bleven de Vogels waar mogelijk de aanval zoeken ondanks dat Achilles Veen de wedstrijd in handen had, maar geen gaatje in de stugge Katwijkse defensie vond. De drie kostbare punten werden ten koste van alles gekoesterd en uiteindelijk omhelsd.

FC Rijnvogels: Verkerk, Wijmer, De Vreugd, Van Heiningen, Driebergen, Slegt, De Vlugt, Van der Stoep, (74. Ossevoort), Lauhouh (46. Van Leeuwen), Van der Steen, Van Duijn (74. Van Dijk).

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read