vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing FC Boshuizen-Legmeervogels (eerste klasse A, zondag)

Voorbeschouwing FC Boshuizen-Legmeervogels (eerste klasse A, zondag)

-

FC Boshuizen-Legmeervogels

Aanstaande zondag komt Legmeervogels op bezoek aan de Boshuizerkade. Een gelegenheid om de uitglijder tegen hekkensluiter Zeeburgia weg te poetsen. Het was de eerste smet op het tot dan toe blanke blazoen van de Leidenaren. Het zand dat de motor deed haperen moet inmiddels verwijderd zijn zodat de machine weer op de gewenste toeren kan draaien zoals het de eerste wedstrijden deed. De bezoekers uit Uithoorn presteren tot op heden niet zo geweldig en moeten voorlopig met een negende stek genoegen nemen. Een plek waar zij zich ongetwijfeld vandaan willen spelen dus de mannen van trainer Marcel IJzendoorn kunnen – zoals elke wedstrijd opnieuw- aan de bak. Willen de blauw-gelen in de race om de eerste prijs- de periodetitel – blijven dan kan het zich geen puntverlies permitteren. Hiervan uitgaande zullen de optimisten derhalve een 1 op het totoformulier invullen. De ongeslagen status op eigen bodem en de drie punten zullen de inzet zijn. Maar die vermaledijde knikker wil nog wel eens de verkeerde kant uitrollen. Vooralsnog gaan we hier niet van uit. De andere ploeg die de eerste prijs nog kan pakken is JOS/Watergraafsmeer. Die ploeg speelt een uitwedstrijd bij Zaanlandia, een ploeg die zich in de buurt bevindt van Legmeervogels.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read