HomeRCLInterviews RCLRCL buigt voor sterk Te Werve (1-5)

RCL buigt voor sterk Te Werve (1-5)

-

Tweede klasse C (zaterdag) – RCL moest zaterdag, na drie opeenvolgende overwinningen, weer eens zijn meerdere erkennen in een tegenstander. Te Werve was in De Bloemerd duidelijk de bovenliggende partij en de Rijswijkers vertrokken (na een 0-3 ruststand) met een verdiende 1-5 zege uit Leiderdorp. De bezoekers werden bij de hand genomen door hun excellerende spelbepaler Ismael Blackshaw (eerder in de zaterdag hoofdklasse uitkomend voor het inmiddels opgedoekte  Haaglandia),  die RCL-keeper Gideon de Lange drie maal het nakijken gaf.

De gasten openden sterk en kregen na tien minuten de eerste kans van de wedstrijd. Te Werve-spits Jaël Paas testte met een afstandsschot de reflexen van De Lange (vervanger van de aan zijn heup geblesseerde Andrew Bontje),  die met zijn benen redding kon brengen. Niet veel later openden de bezoekers de score alsnog. Uitblinker Blackshaw liet met een fraai genomen vrije trap De Lange kansloos (0-1). Diezelfde Blackshaw was na ruim een half uur spelen opnieuw succesvol, nu met een lage schuiver vanaf de linkerkant  (0-2). Vlak na deze goal moest de ongelukkige RCL-verdediger Ali Barokzay uitvallen met een gebroken sleutelbeen. Hij werd vervangen door Roy Elkerbout, die voor meer aanvallende impulsen moest zorgen. RCL oogde in het eerste bedrijf vrij machteloos en  was bij de spaarzame omschakelmomenten ook nog eens erg slordig in de voortzetting.

Toen Kalkanoglu vlak voor rust de 0-3 op het scorebord zette,  leek de wedstrijd al vroegtijdig gespeeld. In de 2e helft opende RCL echter furieus en na de snelle 1-3 van Sem Overduin kreeg de thuisploeg via Michael Schouten, Elkerbout en Thom Wijnalda in de eerste vijf minuten na rust grote mogelijkheden, maar de gewenste aansluitingstreffer bleef uit. Toen Blackshaw een kwartier voor tijd opnieuw raak mikte (na eerder al het aluminium te hebben getroffen), was de wedstrijd definitief gespeeld (1-4). Dat Te Werve-invaller Overman in de Leiderdorpse duisternis vlak voor tijd ook nog doel trof, maakte het Rijswijkse feestje compleet (1-5).  Het lichtpuntje voor de gastheren was dat Sander Blijleven, na geruime tijd blessureleed, in het laatste kwartier weer zijn opwachting in de Leiderdorpse hoofdmacht maakte.

Te Werve-trainer Huib van Oostrom Soede (tevens trainer van Voorschoten ’97 (zo) na afloop: ,,We speelden dit keer een iets ander systeem dan gebruikelijk. Dat pakte in de eerste helft goed uit. We speelden goed en stonden halverwege al eenvoudig met 0-3 voor. Over het begin van de tweede helft ben ik ontevreden, volgens mij waren sommige jongens met hun gedachten nog bij de discussie die we in de kleedkamer met elkaar hadden. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning voor ons, ik denk dat we de weg naar boven weer gevonden hebben. We hebben een moeizame competitiestart gehad, maar we naderen weer de plek waar we horen te staan. Een top-4 klassering moet dit seizoen mogelijk voor ons zijn’’, aldus de bevlogen Haagse trainer.

RCL-speler Mike Slottje was teleurgesteld over het resultaat, maar toonde zich vlak na de wedstrijd ook realistisch: ,,We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen en vandaag dan een nederlaag, dat kan gebeuren. Te Werve heeft een sterke ploeg, het is geen schande om daar van te verliezen. De onderlinge krachtsverschillen in deze competitie zijn klein, dat zie je weer aan de uitslagen van vandaag. Volgende week weer nieuwe kansen tegen TAVV (de vorige club van Slottje, SN). Voor mij persoonlijk natuurlijk leuk om weer in Ter Aar te voetballen’’, aldus de Alphenaar in Leiderdorpse dienst.

RCL – Te Werve 1-5 (0-3) 17. 0-1 Blackshaw , 31. 0-2 Blackshaw , 39. Kalkanoglu 0-3, 46. Overduin 1-3, 74. Blackshaw 1-4, 88. Overman 1-5. Scheidsrechter: Roozeboom. Toeschouwers: 150

Opstelling RCL: De Lange, De Kroon, Barokzay (32.Elkerbout),Van Westrienen, Glasbeek, Van Bemmel, Overduin, Slottje (77. Blijleven), Wijnalda, Schouten, Libbenga (69.Van Gent)

Opstelling Te Werve: Veerman, Kusters, Reijntjes, M. Faloun (60. Sanchez Gómez) , El Amrani,      Z. Faloun, Blackshaw (82. Overman), Vogel, Paas, Van Oostrom Soede, Kalkanoglu (69.Mulder).

Foto’s: J.P.Kranenburg