HomeRCLInterviews RCLRCL sluipt subtop binnen na zege bij TAVV

RCL sluipt subtop binnen na zege bij TAVV

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na de nederlaag van vorige week tegen Te Werve, pakte RCL zaterdag  weer de drie punten. Het danig verzwakte TAVV was niet opgewassen tegen de Leiderdorpse dadendrang en moest toezien hoe De Bloemerd-bewoners de zege  na rust veilig stelden (0-2).

RCL kwam goed uit de startblokken. Al in de eerste minuut kregen de bezoekers een grote mogelijkheid, maar Remy Libbenga strandde op invaller-doelman Chris van der Zwet. De Leiderdorpers waren in het eerste half uur de bovenliggende partij,  zonder direct gevaarlijk te worden. De beste kans in de 1e helft was overigens voor TAVV, maar jongeling Leon de Lange was oog in oog met Van der Zwet niet koelbloedig genoeg en liftte de bal over het Leiderdorpse doel. Vlak na rust leek Thom Wijnalda de bezoekers op voorsprong te brengen, maar TAVV-verdediger Bjorn Valentijn wist op de doellijn nog redding te brengen. Niet veel later viel het Leiderdorpse doelpunt alsnog. Targetman Wijnalda, in de 2e helft samen met Nick van Bemmel de beste spelers aan de kant van de bezoekers,  zette Roy Elkerbout vrij voor het Ter Aarse doel en met een uiterste krachtinspanning lukte het Elkerbout om het beslissende zetje te geven (0-1). Niet veel later verdubbelde Van Bemmel de voorsprong (0-2) en hierna was het wachten op de 0-3. Invaller Melvin van Gent kreeg een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in Leiderdorps voordeel te beslissen, maar zijn doelpoging verdween ruim over het Ter Aarse doel. De thuisploeg leek kort voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar Yassine El Mariami zag zijn doelpoging in schoonheid stranden. Al met al een terechte zege voor de bezoekers, die door de vierde overwinning in vijf wedstrijden naar de subtop zijn geslopen.

En TAVV? De waslijst met Ter Aarse afwezigen werd zaterdag uitgebreid met sterkhouders Lars van der Pijl (voetblessure) en doelman Edwin Pieterse. De absentie van Pieterse was trouwens van vrolijker aard, hij werd kort voor de wedstrijd vader van een gezonde dochter. Het gemis van zes basisspelers blijkt voor de dorpsploeg een te grote slok op een borrel te zijn en het uitblijven van resultaten voor de blauw-witten is dan ook een logisch gevolg. Verdediger Dieter Vreeken was na afloop realistisch in zijn analyse. Vreeken: ,,We werken keihard met  z’n allen, de jonge jongens doen wat je van ze mag verwachten, maar het is duidelijk dat we momenteel kwaliteit missen. Hopelijk kunnen de geblesseerden in januari weer aansluiten bij de groep. Wat dat betreft had de winterstop voor ons al mogen beginnen, maar met dat kunstgras van tegenwoordig zitten afgelastingen er tegenwoordig niet snel meer in. We staan inmiddels al zeven punten achter op de club vlak boven ons (SC Monster, SN), maar we geven pas op als we in de laatste wedstrijd vier punten moeten halen’’, besluit de medewerker van social mediabedrijf Cygnific met een flauwe glimlach.

RCL-middenvelder Van Bemmel was uiteraard tevreden met de winst, maar plaatste nog wel een kanttekening bij de zege. Van Bemmel: ,, De eerste helft was ondermaats van onze kant. We hadden veel moeite om de bal in de ploeg te houden. In de tweede helft hebben we ons hersteld en de zege is terecht. We beginnen weer aardig op sterkte te komen, hopelijk zijn binnenkort ook spelers als Robin Brasker en Sander Blijleven weer wedstrijdfit’’, aldus de accountmanager van Securitas. Na een slechte start (6 gespeeld, 5 punten) zijn de Leiderdorpers inmiddels begonnen aan een indrukwekkende opmars. De achterstand op koploper Voorschoten ’97 bedraagt nog maar vier punten en het zou zomaar kunnen dat het kalenderjaar 2019  nog veel meer moois voor de Leiderdorpers in petto heeft.

TAVV- RCL 0-2 (0-0). 60. Elkerbout 0-1, 65. Van Bemmel 0-2. Scheidsrechter: Van der Maat. Toeschouwers : 150.

Opstelling TAVV:  Van der Zwet, Zornig, Valentijn, Vreeken, Konings, Verwoerd, Van Wijk,  Van Smoorenburg, Drost (70. El Mariami), Keijzer, De Lange

Opstelling RCL: De Lange, De Kroon, Glasbeek, Van Westrienen,  Slottje, Van Bemmel, Overduin (75. Kroneman),  Wijnalda, Schouten (32. De Boer), Libbenga (60.Van Gent) Elkerbout