HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk'92 kaapt een punt weg bij Teylingen

Stompwijk’92 kaapt een punt weg bij Teylingen

-

Tweede klasse C (zondag)-Zes punten uit de laatste twee wedstrijden en de concurrentie in de onderste regionen in rechtstreekse duels verslagen. Met het vertoonde voetbal kon trainer Erik van Manen ook nog eens zeer content zijn. Een selectie met het nodige zelfvertrouwen reisde zo naar Sassenheim om de handschoen op te nemen tegen het op de zesde plaats staande Teylingen. Kon de promovendus de goede reeks voortzetten tegen deze gelouterde club was de vraag vooraf. De meegereisde supporters leefden tussen hoop en vrees en dat werd niet veel anders tijdens het duel.

Vanaf minuut een stonden de bezoekers met de rug tegen de muur en bleek Teylingen van een heel ander kaliber dan pakweg ESTO of RVC’33. Balbehandeling, handelingssnelheid, technisch en tactisch, het zat allemaal wel goed bij de thuisploeg. Al rap dienden de eerste kansen zich aan. Lasse van Wijk kon tot twee keer toe een kans niet benutten en ook goalgetter Jaap Zwetsloot vond zelfs voor open goal het net niet. Een doelpunt kon echter niet uitblijven en  Teylingen leek simpelweg een maatje te groot voor Stompwijk. Een kwartiertje voor tijd vond wie anders dan Zwetsloot het welletjes: uit een voorzet kopte hij voor de graaiende handen van keeper Jordi Bennis raak. Niet lang daarna leek de beslissing te vallen ware het niet dat de scheidsrechter het doelpunt van Teylingen afkeurde vanwege buitenspel. Toen met ‘slechts’ 1-0 de rust gehaald werd haalde Stompwijk opgelucht adem. Van de bezoekers had Teylingen weinig te duchten gehad. Trainer Van Manen had gehoopt via de rappe Enrico Geus en Nick Ammerlaan het nodige gevaar via counters te stichten, maar daar was akelig weinig van terecht gekomen. Een knal van Geus net naast uit een vrije trap was alles.

Dat een marge van slechts een doelpunt uiterst link kan zijn bleek in de tweede helft. Opnieuw kon Teylingen een aantal riante mogelijkheden toevoegen aan het totaal: Sam Witkamp dacht eenvoudig te kunnen scoren toen Zwetsloots inzet door Bennis was gekeerd, maar een op het laatste moment inglijdend Stompwijks lichaam voorkwam zijn vreugde. Mark van der Vlugt knalde het leer nog eens tegen de onderkant van de lat uit een vrije trap waarop het leer het veld weer in stuiterde. Waar de aanhang van de thuisclub al voor vreesde werd inderdaad bewaarheid: Stompwijk scoorde wel uit een van de zeer spaarzame aanvallen. Geus bleek  veel sneller dan zijn bewakers en stond oog-in-oog met keeper Colin Dofferhoff. Geus koos geen hoek, maar schoot tegen de doelman op. Tot zijn geluk sprong de bal voor zijn voeten die het leer vervolgens tegen de dak van het doel ramde: 1-1.

Teylingen was prompt van slag en zocht kansen in de lange bal. Die waren veelal een prooi voor de sterke Nick van den Bosch en Bart van der Salm. Toch dienden zich opnieuw mogelijkheden aan die niet tot een doelpunt gepromoveerd werden door gebrek aan scherpte en niet in de laatste plaats door uitstekend keeperswerk van Bennis. Zo slaagde Stompwijk erin punten aan Teylingen te ontfutselen dat zich wellicht nu nog afvraagt hoe dat mogelijk is.

Van der Salm erkent na de wedstrijd dat zijn ploeg door het oog van de naald is gekropen: ,,Ze kregen wel erg veel kansen met name in de eerste helft. Het was allemaal wat slap en zonder overtuiging van onze kant en van de counters kwam te weinig terecht. In de tweede helft liepen we allemaal een stapje harder en hadden we de boel meer onder controle, zeker toen ze meer voor de lange bal kozen. Jordi keepte natuurlijk een hele lekkere wedstrijd en met Nick (Ammerlaan) en Enrico (Geus) hebben we altijd twee troeven voorin. We zijn nu drie wedstrijden op rij ongeslagen en dat proeft goed kan ik je zeggen. Géén 3-0 of 4-0, maar een gelijkspel. Dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht tijdens de wedstrijd. Voor ook een puntje volgende week teken ik onmiddellijk.” Dat zal een heidense klus worden: het bezoekende HVV staat tweede een heeft twee keer zoveel punten, 22, als Stompwijk verzameld. Op zondagmiddag bleek in Sassenheim echter dat de wonderen de wereld niet uit zijn.

Teylingen-Stompwijk’92: 1-1 (1-0).Zwetsloot 1-0, Geus 1-1. Scheidsrechter: Voogt. Toeschouwers: 125.

Teylingen: Dofferhof, Vooijs, Dolieslager, Heemskerk, Van Wijk (75. Ritzen), De Ridder, Rodenburg, Witkamp (85. Acimovic), Van der Vlugt, Zwetsloot, Kharbouti.

Stompwijk; Bennis, Van der Arend (79. Hendriks), Van den Bosch, Bart van der Salm, Van Marwijk, Van Viegen (67. Luchtigheid), Geus, Knijff, Onderwater (75. Sem van der Salm), Van der Linden, Ammerlaan.

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher, Haagsamateurvoetbal.nl