HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk'92 laat koploper Foreholte wankelen, maar verliest toch met 2-3

Stompwijk’92 laat koploper Foreholte wankelen, maar verliest toch met 2-3

-

Tweede klasse C (zondag)- Zeventig minuten lang was er geen vuiltje aan de lucht voor Foreholte. De ploeg heerste en de 1-3 was een afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. In het laatste deel van de wedstrijd bleek de thuisploeg over onvermoede krachten te beschikken en de koploper moest ver terug. Nadat Enrico Geus tien minuten voor tijd met een streep uit een vrije trap de 2-3 maakte was het vrouw en kinderen eerst voor de bezoekers. Stompwijk kwam oh zo dichtbij de gelijkmaker. Zo omspeelde Geus de ene na de andere verdediger, maar treuzelde iets te lang met afronden, waardoor doelman Matthijs Guijt nog kon ingrijpen. De afgeslagen bal werd door Nick Ammerlaan richting de bovenhoek geramd, maar Guijt kon in een reflex de bal over de lat werken. En toen zat het erop. Foreholte haalde opgelucht adem omdat er geen blessuretijd werd toegekend terwijl Stompwijk hoofdschuddend het veld verliet: ze waren zo dichtbij een daverende verrassing geweest.

De stand op de ranglijst was glashelder voor het eerste fluitsignaal: Foreholte fier bovenaan en nieuwkomer Stompwijk rode lantaarndrager met slechts een puntje op de teller. Dat vertaalde zich lange tijd ook in het wedstrijdbeeld. Stompwijk’92 was steeds een stapje te laat, verloor de duels en kon zich combinerend niet meten met de bezoekers. Toch had Foreholte een gelukstreffer nodig om op voorsprong te komen. ‘Los’ riep keeper Jordi Bennis bij een corner van de opponent. Een verdediger begreep het commando en dook op het laatste moment in elkaar, het leer voor Bennis latend. Die leek te schrikken van de reactie van zijn verdediger en kon de bal niet klemvast krijgen; via zijn borst stuiterde de bal in het doel. Na afloop heeft Bennis nog danig de pee in en kan het moment niet loslaten: ,,Stom, mijn fout. Dat mijn medespeler zo laat bukt is geen excuus; ik moet die bal gewoon hebben. Anders halen we gewoon een punt.” Daarmee is de doelman wel erg streng voor zichzelf. Later in de wedstrijd herstelde hij zich formidabel onder andere op een daverende knal van Sam Lemmers. De laatste zorgde voor rust zelfs nog voor de 0-2 door een voorzet van Joost van Dam prachtig bij de tweede paal in te knikken.

Vlak na de pauze zette Geus de 1-2 op het scorebord na een knappe individuele actie. De thuisploeg kreeg echter vrijwel onmiddellijk een dreun te verwerken: Van Dam kopte vrijstaand de 1-3 binnen. De strijd leek gestreden tot Stompwijk’92 de geest kreeg en de ploeg uit Voorhout tegen de muur stond. ,,Zonde dat we niet verder kwamen”, vond Bennis. ,,We hebben tot aan de negentigste minuut als collectief gestreden. Zonde ook dat we nog maar puntje hebben. Soms zijn het persoonlijke fouten die verlies betekenen zoals vandaag die van mij. Je ziet dat wij vandaag zelfs niet onder hoeven te doen voor de koploper. Het zit niet zo mee tot nu toe. Volgende week dan maar die drie punten pakken. We hebben een goede ploeg met goede voetballers. Vorige week was het puur slecht tegen Altior (6-3 nederlaag, RF), deze week was het al een heel stuk beter. Die lijn moeten we voortzetten.”

Stompwijk’92 gaat volgende week op bezoek bij subtopper Laakkwartier. Spelend als in het laatste kwartier maakt Stompwijk zeker kans op een goed resultaat.

Stompwijk’92 – Foreholte  2-3 (0-2). 15. Bennis 0-1 (e.d.), 39. Lemmers 0-2, 51. Geus 1-2, 54. Van Dam 1-3, 80. Geus 2-3. Scheidsrechter: De Jong. Toeschouwers: 125.

Stompwijk’92: Bennis, Sem van der Salm, Van den Bosch, Bart van der Salm (88. Sweers), Van Marwijk, Van der Linden, Geus, Knijff (72. Bol), Luiten (83. Van der Arend), Onderwater, Ammerlaan.

Foreholte: Matthijs Guijt, Van Dam (89. Bloemendaal), Van der Zwaan, Veenvliet, Roffelsen, Spreeuw, Christian Guijt (72. Arroyo), Brabander  (79. Geerlings) , Lemmers, Van Vliet, Admiraal.