HomeTAVVInterviews TAVVTAVV strijdend ten onder tegen sterk DSO (1-3)

TAVV strijdend ten onder tegen sterk DSO (1-3)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Voorafgaand aan de wedstrijd tegen DSO plaatste TAVV-teammanager Chiel Scholte de sportieve ‘problemen’ van zijn club in het juiste perspectief. De hekkensluiter uit de 2e klasse C vergaarde uit de eerste acht wedstrijden tot nu slechts vijf punten, maar helemaal onbegrijpelijk is dat volgens hem niet. Scholte:,, TAVV is nu eenmaal een kleine vereniging, die het in deze afdeling moet opnemen tegen ambitieuze clubs als Voorschoten ’97, DSO, Te Werve, noem maar op. Deze verenigingen hebben ruime mogelijkheden om spelers van buitenaf te halen. Wij hebben die ruimte niet en doen het op onze manier, met eigens jongens uit het dorp. Wij spelen inmiddels voor het 7e opeenvolgende seizoen in de 2e klasse. Er zaten jaren tussen waarin we meestreden om promotie naar de eerste klasse, dat is al een prestatie op zich. We hebben dit seizoen een smalle selectie en als we door blessures ook nog een aantal basisspelers moeten missen, is dat direct merkbaar”, aldus Scholte. Aan het lijstje met gekwetsten kon deze week Nick Straver (gekneusde ribben) worden toegevoegd , terwijl Donny van der Neut tegen DSO opnieuw met een hamstringblessure voortijdig naar de kant moest.

DSO begon fel aan de wedstrijd en zette TAVV direct onder druk. Het overwicht van de bezoekers leidde na een kleine twintig minuten spelen tot het verdiende openingsdoelpunt van Bradley Semil. De bezoekers gingen hierna op zoek naar een volgende goal, maar TAVV-doelman Pieterse toonde, zich zoals zo vaak dit seizoen, ook tegen DSO wederom een betrouwbare sluitpost. De gelijkmaker van TAVV viel een kwartier voor rust volkomen uit de lucht. Kevin van Wijk stuurde Yassin El Mariami aan de rechterkant weg en diens voorzet werd door Randy Verwoerd van dichtbij bekwaam afgerond (1-1). Niet veel later kreeg Mitch Keijzer zelfs de mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar DSO-keeper Jesper Hogendoorn, vorig jaar nog  onder contract bij Quick Boys, voorkwam dat.

In de tweede helft opende DSO opnieuw sterk, maar de bezoekers gingen slordig om met geboden mogelijkheden. DSO-verdediger Stan Lops mikte van 1 meter afstand op de paal en ook vleugelaanvaller Chris Hagi, die een voortdurende plaag was voor de TAVV-defensie, verzuimde DSO op voorsprong te zetten. De verdiende 1-2 viel twintig minuten voor tijd alsnog. Jeffrey Flohr, de beste man op het veld, liet met een fraaie vrije trap Pieterse kansloos. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk beslist. TAVV was niet bij machte om een serieus slotoffensief in te zetten. DSO legde ook in het laatste kwartier bij vlagen uitstekend combinatiespel op de mat en de 1-3 van Ligeon in de slotseconden deed recht aan de onderlinge krachtsverhoudingen.

Ondanks de nederlaag was er bij TAVV na afloop beslist geen downstemming te bespeuren. TAVV-verdediger Lars van der Pijl na afloop van de wedstrijd: ,,We speelden de laatste weken wat slapjes, maar vandaag hebben we er met z’n allen keihard voor gewerkt. Als je dan van zo’n goede ploeg verliest, dan is dat geen schande’’, aldus de 28-jarige accountant bij Ernst & Young. TAVV-trainer Frenk van der Kleij kon zich wel vinden in de woorden van zijn aanvoerder. Van der Kleij: ,, DSO is de sterkste ploeg die we toen nu toe hebben getroffen. Als je dan ziet hoe we ons verweren, dan kan ik daar niet ontevreden over zijn. We wisten van te voren dat het voor ons geen gemakkelijk seizoen zou gaan worden en als dan de ene na de andere speler geblesseerd raakt, dan helpt dat natuurlijk niet. Het heeft echter geen zin om daar te lang bij stil te blijven staan, we gaan het doen met de jongens die wel beschikbaar zijn”, aldus de strijdvaardige oefenmeester.

TAVV- DSO 1-3 (1-1). 18. 0-1 Semil, 30. Verwoerd 1-1, 70. Flohr 1-2,  91.Ligeon 1-3. Toeschouwers: 150.

Opstelling TAVV:  Pieterse, Zornig, Van der Pijl, Vreeken, Konings, Verwoerd, Van Wijk,El Mariami, Smoorenburg, Van der Neut, Keijzer.