HomeZaterdagDerde klasseBemoedigend punt voor Zwammerdam

Bemoedigend punt voor Zwammerdam

-

Derde klasse A (zaterdag)-,,We moeten die eerste tien minuten met een 0-2 achterstand maar snel vergeten en kracht putten uit de rest van dit duel. Want met deze 2-2 tegen het op de derde plaats staande Be Fair hebben we ons zeker herpakt na die futloze 2-1 nederlaag vorige week uit bij het lager geplaatste BSC’68. Dat we te laag staan, moeten we de komende wedstrijden verder bewijzen. Dan zijn de duels om de Rabobank LAV Cup prima oefenmomenten”, liet de bevlogen Reijer Peters van Zwammerdam na afloop weten.

Dat het een pittige uitdaging zou zijn tegen het met 12 uit 6 op de derde plaats bivakkerende Be Fair uit Waddinxveen was wel duidelijk voor trainer Jack Harmsen en zijn groen-witten. Want 5 uit 6 en een elfde plek, daar was nog zeer veel aan te verbeteren volgens de trainer, spelers en alle volgers van ‘Damme’. Peters: ,,Be Fair startte scherp vanaf het eerste fluitsignaal waar wij met diverse spelers op nieuwe posities door blessures, vakantie enzovoorts zichtbaar moesten wennen aan deze nieuwe veldbezetting. Maar ja, toen keken we al wel tegen een 0-2 achterstand aan na tien minuten. Daarna konden we het gelukkig wat beter neerzetten en werd er zelfs door vermeend buitenspel na een kwartier onze aansluitingstreffer afgekeurd.”

De tweede helft regen de kansjes voor de thuisploeg zich aaneen en werden ‘kansjes’ vergroot via ‘kansen’ tot doelpunten. Zo tikte Tim Kramer kort na rust de 1-2 binnen via de kluts en tekende invaller Koen Woudenberg even later voor de 2-2. Bij zijn balaanname na een voorzet van Peters werd hij binnen de zestien onreglementair gestopt zodat de bal op de stip ging. Peters: ,,Hij voelde zich goed, dus hij besloot hem zelf te nemen en hij schoot de bal echt onberispelijk binnen. We kwamen het laatste half uur steeds beter in de wedstrijd, maar het was onze doelman Emiel Samsom die met een tijgerachtige reactie na een vrije trap van Be Fair ons wel behoedde voor weer een achterstand. Deze 2-2 was dan ook een terechte uitslag na negentig minuten voetbal. We mogen zeker over deze tweede helft met elkaar meer dan tevreden zijn.”

Met deze remise kwam Zwammerdam op 6 uit 7, maar bleef het elfde op de ranglijst waar de tegenstander Be Fair ook op dezelfde plek bleef staan, derde met 13 uit 7. De groen-witten gaan oefenen de komende weken en wel in de duels om de Rabobank LAV cup. Op zaterdag 17 november hervatten ze de spannende competitie in deze derde klasse A met een uitwedstrijd tegen DWO, dat dit weekend een punt ophaalde bij Lugdunum. De groene mouwen kunnen dus worden opgestroopt. Peters: ,,We gaan er voor om ook na die wedstrijd weer een heerlijke en gezellige derde helft te kunnen beleven met elkaar en onze supporters.”

Zwammerdam- Be Fair 2-2 (0-2). 8. Be Fair 0-1, 10. Be Fair 0-2, 50. T. Kramer 1-2 en 59. Woudenberg 2-2.

Basisopstelling vv Zwammerdam: Samsom, Van Zoest, Van Asselt, Van den Berg, Bakker, Jansze, Kremer, Peters, Kramer, Swaalep en M. Bons.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters.